Bitcoin-pris idag: BTC / USD Växelkursvärde Guide

Contents

Live-realtids Bitcoin-pris i BTC / USD-växelkursvärde

Den vanligaste frågan i dagens kryptovalutaekosystem är: vad är priset på Bitcoin.

Denna bitcoin-prisguide är uppdelad i fyra stora analyser för att förstå hur BTC / USD-växelkursen fungerar. Först är BTC-prisdiagrammet live i realtid ovan, följt av dessa tre kärnkomponenter:

 • vad bitcoin-växelkursen betyder (hur prisformeln för BTC i USD uppdateras)
 • mest populära ekonomiska kryptomarknadsfaktorer som driver priset på bitcoin upp (eller ner)
 • historisk bitcoin-tidslinje för händelser med kronologiska datum och BTC i USD-nyheter

Vad betyder Bitcoin (BTC) -prisets USD-växelkurs?

När vi tittar på bitcoin-diagramanalysen av den senaste månadens pris i bitcoin är det extremt viktigt att veta det uppenbara, eftersom valutakurser spelar en avgörande roll i valutahandel.

Men vissa människor kanske inte förstår hur valutakurser fungerar. Idag förklarar vi allt du behöver veta om hur bitcoin-växelkurser fungerar och hur priset på bitcoin bestäms.

Bitcoin-nätverket har körts i nästan 4000 dagar (den 17 december 2019 för att vara exakt) sedan öppen källkod för peer to peer BTC blockchain-programvara började.

För ett decennium sedan var en bitcoin mindre än ett öre. Idag är ett bitcoin värt cirka 10 000 dollar och har en högsta tid på knappt 19 900 dollar BTC / USD. Det är uppenbart att bitcoins växelkurs har fluktuerat väldigt mycket under åren, eftersom volatiliteten till och med inte har sett en, inte två, utan tre olika nackdelar med 80% från tidigare diagramhöjder.

De mest krävande frågorna vi kommer att ge svar på är följande:

 • Hur beräknas en växelkurs som BTC / USD?
 • Vilka typer av faktorer går in i växelkursen?
 • Varför förändras växelkurserna?
 • Vad som orsakar bitcoins växelkurs att fluktuera vilt med volatilitet?
 • Vad avgör om bitcoins växelkurs går upp eller ner?
 • Vem ställer bitcoins växelkurs och dess USD-beräkning?
 • Varför är vissa fiat-valutakurser fasta medan andra flyter?
 • vad var historikpriset på bitcoin från 2009 till 2019?
 • vad är bitcoinens växelkursvärde och förluster månad för månad, år för år?
 • vilka är de vanligaste frågorna om priset på bitcoin mätt i USD-värde?

Vi hoppas att kryptovaluta-communityn är redo för den här enastående prisguiden för bitcoin.

Här är ett enkelt bitcoin-pris till USD-konverteringsräknare samt ett enkelt sätt att byta BTC mot USD.

Vad är en växelkurs? Hur fungerar BTC i valutavärden i USD?

Oavsett om vi pratar om växelkurser för kryptovalutor eller valutakurser för fiat, växelkurser fungerar på ungefär samma sätt.

En växelkurs är helt enkelt ett sätt att uttrycka en valutas värde till en annan. Den berättar hur mycket din valuta är värd i en utländsk valuta.


Den nuvarande växelkursen mellan USA-dollar (USD) och kanadensisk dollar (CAD) är till exempel ungefär $ 1 USD = $ 1,30 CAD. Det betyder att din 1 USD motsvarar 1,30 CAD.

Du kan också uttrycka växelkurser på motsatt sätt. Du kan säga $ 1 CAD = $ 0,76 USD. Om du byter CAD mot USD måste du betala $ 1 CAD för att få $ 0,76 USD i retur.

Från och med november 2019 är växelkursen mellan bitcoin och USD ungefär 1 BTC = 9 400 USD.

För att hjälpa dig att förstå växelkurser kan det hjälpa att tänka på en växelkurs som det pris du behöver betala i din valuta för att köpa en annan valuta. Om exempelvis BTC / USD-växelkursen är 10 000,00 betyder det att det kostar 10 000 USD att köpa 1 BTC. Växelkursen visar alltid hur mycket av den andra valutan (USD) du behöver för att köpa en enhet av den första valutan (BTC).

Hur valutakurspar fungerar

vad är bitcoin-växelkursen

Ibland ser vi också växelkurser uttryckta som ett par. Ett valutapar är en prisuppgift för växelkursen för två olika valutor som handlas på valutamarknader eller valutamarknader.

När en order görs för ett valutapar köps den första noterade valutan eller basvalutan, medan den andra noterade valutan i paret – offertvalutan – säljs.

Valutaparet EUR / USD är det mest likvida valutaparet i världen. Med detta par säljer en part EUR för USD, medan den andra parten köper EUR för USD.

Ibland kommer valutapar att uttryckas så här: EUR / USD = 1.200. Det betyder att du kan sälja den första valutan (EUR) för att få den andra valutan (USD) till det angivna beloppet. Du kan sälja 1 EUR för 1,2 USD.

Det finns lika många valutapar som det finns valutor i världen. Från stora valutapar som USD och JPY till mindre valutapar som North Macedonian Denar (MKD) och albanska Lek (ALL), det finns ingen gräns för antalet valutor du kan köpa och sälja idag.

Varifrån kommer växelkurser?

Varifrån kommer valutakurser?

De flesta utländska valutor och kryptovalutor handlas 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Över 5 biljoner dollar fiatvaluta byter händer varje dag över hela världen.

Vi tittar på dessa transaktioner för att bestämma den aktuella växelkursen. Hur mycket betalade någon bara för att köpa USD med BTC? Hur mycket betalade någon i CAD för att köpa USD?

Med alla valutor förändras priserna ständigt. Mexikanska pesos handlas ständigt till exempel med amerikanska dollar. Euro byts ständigt ut mot ryska rubel. Dessa valutatransaktioner sker ständigt och dessa transaktioner bestämmer växelkursen.

Fast kontra flytande växelkurser

De flesta större världsvalutor använder en flytande växelkurs. Växelkursen ändras när som helst på grund av utbud och efterfrågan. Vissa länder använder dock fasta växelkurser. Växelkurserna för dessa valutor kan inte ändras. Räntan är fast eller knuten till något.

Under en flytande växelkurs kan ett obegränsat antal faktorer påverka växelkurserna. När Storbritannien till exempel röstade för att lämna Europeiska unionen föll värdet på det brittiska pundet (GBP) i förhållande till euron, US-dollarn och andra stora världsvalutor.

Växelkurser kan påverkas av otaliga faktorer, varför de flesta växelkurser fluktuerar hela dagen.

Vissa länder har dock inte flytande växelkurser. De har fasta växelkurser. Dessa länder kommer att knyta sin valuta till US-dollar eller en liknande stabil valuta och sedan behålla dessa kurser under en lång tidsperiod.

Saudiarabiska Riyal har till exempel en fast växelkurs. Det förändras bara i värde när regeringen beslutar att ändra sitt värde.

Kina hade under tiden ett liknande system under lång tid med Yuan. Yuanens värde hölls konstgjort lågt mot US-dollarn för att göra kinesiska varor mer attraktiva för exportörer. Idag har Kina gått bort från detta system, även om Yuan fortfarande inte får flyta helt. Istället får Yuan röra sig inom ett litet band.

Kontrollerar regeringar eller centralbanker växelkurser?

Kontrollerar regeringar eller centralbanker växelkurser?

De flesta större länder använder idag flexibla eller flytande växelkurser. USA: s regering kan till exempel inte direkt ändra växelkursen för USD med andra fiatvalutor. Växelkursen flyter avsiktligt.

De flesta centralbanker ändrar inte direkt växelkurserna. Centralbanker kan dock utfärda policyer för att indirekt påverka valutakurser på lång sikt.

Centralbanker kan till exempel justera räntorna och påverka inflationen, som båda kan påverka en valutas växelvärde mot globala valutor.

Vissa regeringar kontrollerar direkt växelkurser

Vissa regeringar kontrollerar direkt växelkurser

De flesta nationella regeringar stör inte direkt växelkurserna. Regeringar i vissa länder påverkar dock direkt växelkurserna.

Saudiarabiska Riyal, till exempel, svänger sällan mot globala valutor eftersom den saudiska regeringen använder en fast växelkurs. Denna växelkurs ändras bara när regeringen beslutar att ändra den.

Under tiden hade den kinesiska yuanen en fast växelkurs i årtionden, även om den kinesiska regeringen nu övergår till en flexibel växelkurs. Idag ändras Yuans växelkurs sällan än valutor med en flexibel växelkurs, men den ändras oftare än valutor med en fast växelkurs.

När en regering upprätthåller en fast växelkurs är den växelkursen vanligtvis knuten till US-dollarn. Vissa länder – till exempel Singapore – kopplar värdet av sin valuta till en korg med tillgångar, inklusive US-dollar och andra större valutor eller globala tillgångar.

Vad påverkar en valutas växelkurs?

Alla valutakurser påverkas av tillförsel och efterfrågan – inklusive växelkursen för bitcoin, US-dollar och andra valutor.

Hur mycket är människor villiga att betala för en bitcoin? Hur många bitcoins är tillgängliga? Baserat på svaren på dessa två frågor kommer priset på bitcoin att stiga eller sjunka.

Naturligtvis är utbud och efterfrågan intrikat kopplad till tusentals olika faktorer.

i den traditionella valutavärlden påverkar tre faktorer växelkursen:

Ränta: De flesta länder har en centralbank som betalar en ränta. En högre ränta gör valutan mer värdefull eftersom investerare vill investera i det landet och utnyttjar de höga räntorna genom att byta sina pengar till landets valuta. Investerare byter sin valuta mot den valuta som betalar högre ränta och sparar den sedan i landets bank för att dra nytta av de höga räntorna.

Pengar försörjning: De flesta centralbanker kontrollerar också penningmängden. United States Bureau of Gravering and Printing, till exempel, skriver ut 38 miljoner sedlar om dagen med ett nominellt värde på cirka 541 miljoner dollar. När fler pengar skrivs ut försvagar det pengarnas värde i omlopp. Det finns för mycket pengar som jagar för få varor och tjänster. Människor som håller pengar kommer att lägga upp priserna på varor och tjänster och skapa inflation. Om alltför mycket pengar skrivs ut ser vi hyperinflation – som det vi såg under 1920-talets Tyskland eller det moderna Zimbabwe.

Ekonomisk tillväxt och finansiell stabilitet: Ett land med en stark, växande ekonomi kommer att locka investerare. Dessa investerare kommer att köpa landets varor och tjänster. De måste köpa landets valuta för att göra det, vilket får priset på den valutan att stiga. I motsats till detta, om landets ekonomiska tillväxt och finansiella stabilitet försvagas, kommer investerare att vilja sälja sina tillgångar, vilket skapar en nedåtgående press på valutan och får priserna att falla.

Alla dessa tre faktorer har en betydande inverkan på fiatvalutapriserna. Därefter tar vi en titt på hur vissa faktorer påverkar priset på bitcoin.

Vad påverkar kryptoväxlingskurser?

Vad påverkar kryptokurserna?

Alla ovanstående faktorer spelar en avgörande roll i valutakurser på fiatvalutamarknader. Men hur är det med kryptomarknader??

På kryptomarknader styrs valutakurser främst av samma två stora faktorer: utbud och efterfrågan.

Tillförsel: Hur många tokens finns att köpa? Hur snabbt växer utbudet varje år? Hur många tokens är låsta? Hur många tokens är tillgängliga via utbyten eller i allmänhetens händer?

Efterfrågan: Hur mycket är någon villig att betala för varje symbol? Hur illa vill folk köpa en viss token? Vilka typer av attraktiva funktioner har valutan som inga andra valutor har?

När efterfrågan och utbudet är lika förblir en kryptovalutas värde lika. När efterfrågan överstiger utbudet stiger priserna under tiden. Vi har sett detta med bitcoin under det senaste decenniet: bitcoin har en fast tillgång på 21 miljoner, med ett minskande antal tokens som släpps regelbundet. Eftersom efterfrågan har ökat på bitcoin och utbudet har varit detsamma har priset per bitcoin oundvikligen stigit.

Naturligtvis består utbud och efterfrågan av tusentals olika faktorer själva.

En kryptovaluta med en stark utvecklargemenskap, bra app-support och massor av hype, till exempel, kommer att ha stor efterfrågan. Tusentals faktorer kan påverka efterfrågan.

Hur fungerar Bitcoins växelkurs?

Hur fungerar Bitcoins växelkurs?

Bitcoins växelkurs fungerar på ett annat sätt än traditionella nationella valutor.

Visst, bitcoins växelkurs påverkas av några av samma faktorer.

De pengar försörjning (eller total tillgång) av bitcoin spelar en roll, till exempel, liksom inflation (utsläppsgrad eller blockeringsbelöning) för bitcoin.

Till skillnad från nationella valutor påverkas dock bitcoins växelkurs inte av någon specifik nationell ekonomi. Ett lands centralbank kan till exempel inte ändra sin ränta för att påverka bitcoin. Det finns ingen bitcoin-centralbank som kan välja att släppa fler bitcoins.

Bitcoins växelkurs påverkas inte heller riktigt av ekonomiska cykler. Ett lands kvartalsvisa BNP-tillväxt påverkar inte bitcoin, inte heller den naturliga recessionen och inflationen.

Ovan ovan pratade vi om hur två enkla faktorer påverkar varje valutakurs i världen: utbud och efterfrågan. Precis som fiat-valutor påverkas kryptovalutakurserna av tusentals underfaktorer som utgör utbud och efterfrågan.

Vilka länder har fasta växelkurser? Är de bra eller dåliga?

Vilka länder har fasta växelkurser? Är de bra eller dåliga?

Vissa anser att det är en bra idé att kontrollera en växelkurs. Uppenbarligen fungerade det bra för Kina och Saudiarabien under de senaste decennierna.

När de flesta hör om en fast växelkurs tänker de på den kinesiska yuanen och Saudiarabien Riyal.

Du kan dock bli förvånad över att få veta att USA och de flesta större länder hade en fast växelkurs under större delen av förra seklet.

Under 1800- och 1900-talet samlade USA gradvis större delen av världens guldförsörjning. Den amerikanska regeringen fastställde guldpriset till 20,67 dollar per uns med Gold Standard Act of 1900.

Det priset skulle vara detsamma fram till 1934, när Gold Reserve Act förbjöd privat ägande av guld och bemyndigade president Franklin Delano Roosevelt att devalvera US-dollarn. Över natten ökade regeringen guldpriset från 20,67 dollar per uns till 35 dollar per uns. Dollarn devalverades med 60%, även om värdet på regeringens guldreserver ökade i värde från 0,033 miljarder dollar till 7,348 miljarder dollar över natten.

De flesta andra företag erkände värdet av en stabil valuta, och USA blev snabbt en global stormakt. Således undertecknade 1944 de flesta länder i världen Bretton Woods-avtalet och gick därmed med på att knyta sina valutor till den amerikanska dollarn.

Denna guldstandard varade hela vägen fram till 1971, då president Nixon tog bort den amerikanska dollarn från guldstandarden. Från denna punkt framåt har den amerikanska dollarn bibehållit en flytande eller flexibel växelkurs.

För- och nackdelar med en fast växelkurs

För- och nackdelar med en fast växelkurs

Oavsett om det handlar om fiatvalutor eller kryptovalutor, kan fasta växelkurser vara bra eller dåliga. Några av för- och nackdelarna med en fast växelkurs inkluderar:

Fördelar

Stabilitet: Den första och viktigaste fördelen med en fast växelkurs är att den kan skapa stabilitet. Investerare vet vad en valuta är värd. De kan investera i ett land och vet att investeringen inte kommer att fluktuera på grund av valutavärdering.

Mindre länder drar nytta av starkare länder: Fler länder kopplar sin valuta till US-dollar än någon annan valuta i världen. Varför? Tja, USA har en stark och diversifierad ekonomi. När den amerikanska dollarn växer kan alla länder som använder den amerikanska dollarn indirekt dra nytta av den tillväxten. Om din fiat-valuta är kopplad till US-dollarn och US-dollarn stiger i värde, stiger din fiat-valuta också i värde.

Nackdelar

Fasta växelkurser är dyra att upprätthålla: De flesta regeringar håller en fast växelkurs genom att behålla stora valutareserver. För ett land som är så stort som Kina behövs stora valutareserver för att hålla valutan stabil. Dessa reserver är kostsamma att underhålla.

Gör ett land till ett mål för spekulanter: Att fastställa en växelkurs kan göra ett land till ett mål för spekulanter. Spekulanter kan korta valutan, vilket på ett konstgjort sätt sänker valutaens värde. Centralbanken måste konvertera sin utländska valuta för att öka sin valutas värde. Om centralbanken inte har tillräckligt måste den höja räntorna och orsaka en lågkonjunktur. Vi såg detta med det brittiska pundet 1992, när George Soros fortsatte att kortsluta pundet tills Storbritanniens centralbank gav upp och lät pundet flyta. Vi såg det också med Schweiz 2015, när regeringen släppte den schweiziska francen från sin pinne till euron.

Svarta marknader kan undergräva fasta växelkurser: Regeringar försöker ofta genomföra en fast växelkurs för att dra nytta av fördelarna som anges ovan, bara för att misslyckas med det faktiska genomförandet av den fasta växelkursen. Vi har sett detta inträffa i Venezuela och andra länder. Venezuelas regering har officiellt knutit sin valuta till US-dollarn för att återfå ekonomisk stabilitet. De flesta medborgare är dock privat villiga att acceptera en mycket annan växelkurs genom svarta marknader. Den svarta marknadens växelkurs skiljer sig mycket från den officiella växelkursen, vilket undergräver regeringens försök att skapa stabilitet.

Fasta växelkurser i Crypto

Fasta växelkurser i Crypto

Vi ser fasta växelkurser i kryptovärlden. De ses oftast med stallmynt.

Stablecoins är kryptovalutor som har ett medvetet stabilt värde. De allra flesta stabila mynt på marknaden idag är knutna till US-dollar. De behåller sitt stabila värde genom att hålla 1: 1 amerikanska dollar kontantreserver.

Stablecoins som Gemini Dollar (GUSD) och Tether (USDT) fungerar på detta sätt: dessa företag släpper digitala tokens 1: 1 med sina kontantreserver. GUSD- och USDT-tokeninnehavare kan när som helst byta ut dessa tokens mot amerikanska dollar. Så länge du kan byta 1 GUSD mot 1 USD, så är 1 GUSD alltid värd 1 USD på marknaden.

Vissa länder använder löst fasta växelkurser

Vissa länder använder löst fasta växelkurser

Vissa länder har skapat en unik lösning. De har skapat lösa växelkurser. Dessa växelkurser har ett visst handelsband. Växelkursen får flyta inom detta band.

Målet med en löst fast växelkurs är att ge valutan anpassningsförmågan för en flytande växelkurs i kombination med stabiliteten hos en fast växelkurs. När det är korrekt implementerat kan det fungera ganska bra.

Det finns tre stora fiatvalutor som för närvarande använder löst fasta växelkurser:

Kina: Den kinesiska yuanen (CNY) har ett handelsband på 2% baserat på gårdagens mittpunkt. Växelkursen får flyta inom detta band innan regeringen vidtar åtgärder för att stabilisera växelkursen. Yuanen är fast i en korg med tillgångar (som mestadels består av amerikanska dollar).

Singapore: Singapore Dollar (SGD) förvaltas inom ett handelsband för att möjliggöra en långsam värdestegring. Den är fast i en korg med tillgångar.

Vietnam: Den vietnamesiska dongen (VND) har ett handelsband på 2%, även om regeringen periodiskt nedvärderar valutan utanför detta intervall (som inträffade i december 2016). Dong är knuten till US-dollar.

Valutakurser för kryptovalutor kan inte påverkas av centralbanker

Valutakurser för kryptovalutor kan inte påverkas av centralbanker

Centralbanker och andra statliga enheter har ett visst inflytande över fiatvalutakurser. Den amerikanska centralbanken kan till exempel justera räntorna för att indirekt påverka växelkurserna.

En av de största fördelarna med kryptovaluta är att växelkurser ligger utanför domänens beslutsfattande.

Bitcoin är världens första riktigt globala valuta. Det är inte knutet till det enskilda lands ekonomiska resultat. En centralbank kan inte på egen hand påverka priset på bitcoin.

Om den amerikanska ekonomin går in i en lågkonjunktur förväntas värdet på den amerikanska dollarn sjunka. Värdet på bitcoin kanske inte ändras i förhållande till andra globala valutor, eftersom bitcoin inte bara är kopplat till den amerikanska ekonomin.

Kryptovalutakurser är inte immuna från statliga ingripanden

Kryptovalutakurser är inte immuna från statliga ingripanden

Naturligtvis kommer även de hårdaste förespråkarna av kryptovalutor att erkänna att det finns en brist på kryptovalutor: regeringar kan fortfarande påverka kryptovalutakurserna på flera sätt.

Regeringar kan hålla en Crypto Reserve Fund: Låt oss säga att USA: s regering vill kontrollera BTC / USD-växelkursen. De bestämmer sig för att köpa 1 miljon BTC och hålla den i en reservfond. Om BTC / USD-växelkursen börjar bli för hög, säljer den amerikanska regeringen en del av denna fond, vilket skapar försäljningspress på marknaderna och får priserna att sjunka.

Regeringar kan förbjuda eller begränsa krypto: Den kinesiska regeringen förbjöd många aspekter av kryptohandel 2017. Detta fick bitcoinpriserna att sjunka, även om effekten var kortvarig. Många människor såg detta som ett positivt tecken: även ett land så stort och kraftfullt som Kina kan inte på egen hand påverka bitcoins värde på lång sikt. Men tänk på vad som skulle hända om flera länder förbjöd bitcoin över natten. Vad skulle hända om EU plötsligt ändrade sättet det behandlade bitcoin på? Vad händer om den amerikanska regeringen beslutar att förbjuda bitcoin?

På grund av dessa två nackdelar kan regeringar fortfarande påverka kryptokurserna på olika sätt.

Sammantaget dikteras dock växelkurserna för kryptovaluta till stor del av två marknadskrafter: utbud och efterfrågan. Valutakurser för kryptovalutor är inte fastställda till någon specifik regering, och de är inte heller knutna till ett visst värde eller en fiatvaluta. Detta är en enorm skillnad mellan valutakurser för kryptovaluta och fiat.

Växelkurser och omvandlingsspridningar

Växelkurser och omvandlingsspridningar

På valutamarknader för kryptovaluta och fiat finns det aldrig bara en specifik växelkurs för kryptovaluta.

Visst, BTC / USD-växelkursen kan vara cirka 10 000,00, men det är osannolikt att du ser den exakta växelkursen från varje börs och bank.

När det finns en skillnad mellan växelkurser kallas det omvandlingsspridningen. Omvandlingsspridningen skiljer sig från det marknadspris som en näringsidkare får.

En bank, valutaväxling eller kryptovalutaväxling markerar priset så att de tjänar pengar. Kreditkort, PayPal och andra penningtjänster fungerar på samma sätt.

Låt oss säga att USD / CAD-växelkursen är 1,30. Du kanske reser till USA och köper en ölkåpa med ditt CAD-kreditkort för $ 10 USD. Om du betalade en marknadsränta skulle din totala avgift vara $ 13 CAD. I själva verket kommer ditt kreditkortsföretag dock att ta ut en extra växelkurs på exempelvis 2,5%. Priset som du ser på ditt kreditkort är $ 13,25 CAD på grund av denna extra avgift.

Banker, valutaväxlingar och kryptovalutaplattformar tar ut konverteringsspridningar för att täcka deras serviceavgifter. Vissa tar ut ytterligare avgifter utöver detta, medan andra – som kreditkortsföretag – bara tar ut avgifter för valutakurser.

Därefter kommer vi att prata om de specifika faktorer som påverkar priset på bitcoin, men först har vi ett mycket speciellt diagram som visar dig månad för månad fördelning av bitcoinprisåtgärden.

BTC-pristabell vinster / förluster månad för månad, år för år

Bitcoin-Return-By-Month-medium-def

Klicka för att förstora: 2009-2019 Månad för månad Bitcoin-priskarta som visar vinster och förluster

Här är en extra söt grafik gjord som illustrerar varje månad av Bitcoins prisvinster och förluster, samt en översiktsöversikt av vad alla dessa siffror representerar.

De flesta tittar på bitcoins pris som ett kontinuerligt diagram. Bitcoin handlas 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, över hela världen. Det följer inte traditionella finansmarknadscykler. Det finns inga kvartalsrapporter för bitcoin.

Du kan dock fortfarande hämta viss information från hur bitcoin rör sig varje månad. Här är ett diagram över bitcoins prisrörelser varje månad från augusti 2010 (lanseringen av den första bitcoin-växelkursspåraren) ända till oktober 2019.

Uppgifterna sammanställdes av Cane Island Alternative Advisors, ett Texas-baserat kryptoanalysföretag, med data som samlats in från Coinmetrics.

Diagrammet ser ut som lite rörigt, med få urskiljbara mönster. Här är dock en del av informationen vi kan få från diagrammet:

 • Bitcoin hade sin bästa månad i november 2013, då priserna steg 467,4% mellan 1 och 30 november
 • I genomsnitt upplever bitcoin sina största positiva prisrörelser i april (32,4% i genomsnitt) och maj (28,9% i genomsnitt), vilket är betydligt högre än någon annan månad
 • Augusti och september är de enda månaderna där bitcoin hade en negativ genomsnittlig prisrörelse, med minskningar på 37,3% respektive 48,3%
 • Oktober och november har näst största genomsnittliga prishopp efter maj och juni, med hopp på 20,1% i oktober och 26,9% i november i genomsnitt
 • Totalt har bitcoin ökat 1146,1% kumulativt under maj månad mellan 2011 och 2019, vilket är en högre kumulativ ökning än någon annan månad
 • Bitcoin har upplevt lika imponerande kumulativa prisökningar under alla månaderna maj (885,6%), november (752,6%) och oktober (523,3%)
 • Bitcoins största prishopp någonsin inträffade 2013, då bitcoins pris steg 5486,7% från 1 januari till 31 december
 • Bitcoin har bara haft två negativa år: 2014 sjönk bitcoins pris med -57,6% från början till slutet av året. och 2018 sjönk bitcoins pris -70% från början till slutet av året
 • Bitcoin har haft två månader där priset förblev helt neutralt och förändrade i genomsnitt 0,0% från första till sista datum i månaden: september 2010 och april 2012
 • Bitcoins värsta månad i historien var augusti 2011, då bitcoin sjönk -39,4% från första till sista datum i månaden
 • Bitcoins näst och tredje sämsta månader inträffade intressant omedelbart efter sin värdmånad: bitcoin sjönk 37,3% i september 2011 och 36,4% i oktober 2011

Låt oss nu övergå till de 20 främsta drivkrafterna som ansvarar för att flytta priset på bitcoin upp och ner.

Topp 20 faktorer som påverkar priset på Bitcoin

bitcoin-prisfaktorer

Tusentals enskilda faktorer påverkar priset på bitcoin. Vi har beskrivit de 20 viktigaste faktorerna nedan.

Maximalt utbud av Bitcoin

Bitcoin är den enda stora valutan i världen med en specifik, förutbestämd, fast gräns. Det kommer bara att finnas 21 miljoner bitcoins någonsin. Denna gräns är hårdkodad till bitcoin.

Den faktiska tillgången på bitcoin är naturligtvis redan mycket mindre än så. Miljontals bitcoin har gått förlorade, låst eller förstörts. Vissa människor tror att så många som 4 miljoner bitcoins inte längre är tillgängliga.

Av de 18 miljoner bitcoins som hittills bryts kan det betyda att endast 12 eller 13 miljoner faktiskt cirkulerar och att endast ytterligare 3 miljoner återstår att skriva ut under de närmaste 120 åren (den sista bitcoin planeras att brytas 2140).

Utsläppshastighet (Block Reward)

Precis som en centralbank skriver bitcoin blockchain ut nya pengar varje år. Var tionde minut släpper bitcoin blockchain 12,5 BTC i ekonomin. Detta är blockbelöningen, och den ges till bitcoin-gruvarbetaren som bryter det blocket.

Det hjälper till att tänka på utsläppsgraden som bitcoin-inflationen. När nya bitcoins präglas bör det sänka priset på bitcoin (förutsatt att efterfrågan förblir stabil) och orsaka inflation. Emellertid är utsläppsgraden för bitcoin så låg att den inte följer den ökande efterfrågan. Därför har priset på bitcoin fortsatt att stiga år efter år.

Bitcoins utsläppsgrad sjunker regelbundet. Inledningsvis gav bitcoin blockchain 50 BTC som en blockbelöning. Därefter sjönk antalet till 25 BTC. Idag ligger den vid 12,5 BTC, med ytterligare en “halvering” av blockbelöning planerad att ske den 14 maj 2020. Vid detta datum kommer bitcoins blockbelöning att sjunka till 6,25 BTC, vilket innebär att bitcoins inflationsgrad i huvudsak sänks till hälften över natten.

Det avtagande utbudet av Bitcoin

Det är inte bara utbudet av bitcoin som är en faktor, utan det är också det faktum att utbudet av nya bitcoins minskar. Vi har grävt 18 miljoner bitcoins hittills (från och med november 2019). Det finns bara 21 miljoner bitcoins som någonsin kommer att produceras, vilket innebär att vi har brytt 85% av den totala tillgången på bitcoin.

Vad som är ännu mer förvånande är att vi inte kommer att bryta den sista bitcoin förrän år 2140!

På grund av bitcoins minskande blockbelöningssystem kommer bitcoins blockbelöning att fortsätta att halveras tills bara några tiondelar eller hundradelar av en bitcoin bryts varje dag.

Slutligen, år 2140, kommer bitcoin-blockchain att bryta ut den sista bitcoin, vid vilken tidpunkt inga nya bitcoins kommer att skapas.

Ekonomisk tillväxt i Bitcoin-communityn

Bitcoin är inte knutet till den ekonomiska tillväxten i något specifikt land. Det finns dock fortfarande en hel bitcoinekonomi där ute. Denna bitcoinekonomi fungerar inte riktigt som USA: s eller Kinas ekonomi.

Emellertid påverkas bitcoins ekonomi fortfarande av saker som konsumtionsutgifter. Hur ofta använder folk faktiskt bitcoin för att spendera? Hur ofta gör människor transaktioner i bitcoin? Vilka typer av varor eller tjänster är någon villig att tillhandahålla för 0,5 BTC?

Bitcoins ekonomi påverkas också av dess samhällsstöd och utveckling. Bidrar utvecklare till projektet? Stöder medlemmar i communityn bitcoin-appar?

Bitcoins samhälle har sin egen ekonomi, och när den ekonomin växer påverkar den efterfrågan på bitcoin.

Tillgänglig leverans av Bitcoin

Det är tredje gången vi nämner utbudet som en av de faktorer som påverkar priset på bitcoin. Det tillgängliga utbudet av bitcoin kan dock skilja sig väsentligt från det faktiska cirkulerande utbudet.

Vi vet att 18 miljoner bitcoins hittills har bryts ut. Vi vet dock också att inte alla 18 miljoner av dessa bitcoins fortfarande cirkulerar.

Ett visst antal bitcoins hålls av personer som till exempel aldrig kommer att sälja dem under ett visst pris. Ett visst antal bitcoins har också förlorats eller förstörts genom åren och kommer aldrig att återvinnas.

Med dessa faktorer i åtanke ser formeln för beräkning av tillgängligt utbud av bitcoin så här ut:

Tillgängligt utbud = Cirkulerande utbud – Bitcoins som hålls eller går förlorade

Vi vet att det finns 18 miljoner bitcoins. Låt oss nu anta att två miljoner av dessa bitcoins har gått förlorade. Människor slänger ut hårddiskar. Folk glömmer sina lösenord. Människor förstör eller raderar av misstag gamla datorer. På grund av dessa förlorade eller förstörda bitcoins har vi bara 16 miljoner bitcoins i omlopp.

Låt oss anta att av de återstående 16 miljoner bitcoins som innehas av människor, skulle 15 miljoner av dem aldrig sälja sina bitcoins för mindre än 20 000 dollar per styck.

I det här scenariot skulle den tillgängliga tillgången på bitcoin till vilket pris som helst under 20 000 $ vara 1 miljon BTC.

Detta spelar en avgörande roll i prisbildningen av bitcoin. Låt oss anta att vi har en massa köpare som vill investera i bitcoin. De vill köpa 10 000 BTC oavsett pris. Dessa köpare slog marknaden och riktade sig mot 1 miljon bitcoininnehavare som var villiga att sälja till ett pris under 20 000 dollar. Så småningom minskar säljarna och priset pressas uppåt. Så småningom pressas priset tillräckligt högt så att det kan bryta 20 000 $, vilket är den punkt då vissa människor är villiga att sälja sin bitcoin.

I slutändan skapar detta fenomen med stigande och fallande priser en fram och tillbaka dans. Köp och säljvolym fortsätter att fluktuera oändligt och skapar volatilitet på marknaderna tills priserna faller.

Appar och programvaruutveckling

Bitcoin är öppen källkod, och vem som helst kan bygga vad som helst på bitcoin. I takt med att bitcoins användning har ökat har efterfrågan på appar och programvara ökat användbarheten för bitcoin.

App- och programutvecklare står inför en catch-22-situation med bitcoin. När efterfrågan på bitcoin ökar ökar också efterfrågan på bra bitcoin-appar och programvara. Men för att app- och programutvecklare ska kunna bygga vidare på bitcoin måste de först se en viss efterfrågan på sina appar och programvara.

Trots denna catch-22-situation fortsätter app- och programvaruutvecklare att bygga fantastiska saker på bitcoin. En del programvara interagerar direkt med bitcoin-ekosystemet: plånboksprogram låter dig till exempel hålla bitcoin på din mobila enhet.

Annan programvara ansluter sig inte direkt till bitcoin blockchain på något sätt. En portföljspårningsapp, till exempel, kontrollerar helt enkelt priset på bitcoin och berättar hur värdefull din portfölj är.

Eftersom fler appar och programvara bygger på bitcoin ökar det efterfrågan på bitcoin. Det gör bitcoin enklare att använda. Du börjar använda bitcoin. Du försöker få dina vänner att börja använda bitcoin. Det krävs mindre ansträngning för att delta i det bitcoin. Det finns mindre inlärningskurva. Med färre inträdeshinder har det aldrig funnits en bättre tid att komma in.

Tillgänglighet och enkelhet att köpa

I början av bitcoin var det relativt svårt att använda bitcoin. Du behövde ladda ner hela bitcoin-programvaran bara för att hålla bitcoin, till exempel.

Idag är det lika enkelt att köpa bitcoin som att ladda ner en mobilapp och mata in din kreditkortsinformation. Vissa människor kan köpa bitcoin från sina vanliga investeringsplattformar – som Robinhood, Fidelity eller TD Ameritrade.

När bitcoins användarvänlighet ökar blir det alltmer tillgängligt för en bredare grupp människor. Under 2011 kanske någon har hört talas om bitcoin och varit intresserad av att köpa bitcoin men blev avskräckt av den höga inlärningskurvan och den komplicerade inköpsprocessen. Idag står samma person inför några hinder på väg att köpa sin första bitcoin.

Konkurrens från Altcoins och banker

Tillbaka 2009 när bitcoin först lanserades hade det ingen konkurrens. Det var den enda blockchainbaserade, kryptografiskt säkrade valutan i världen. Folk visste inte ens vad blockchain var.

Idag har saker förändrats och bitcoin har mycket konkurrens. Bitcoins konkurrenter är snabbare och mer skalbara. Vissa av dem är mer anonyma eller integritetsfokuserade.

En sak har dock förblivit konstant under hela kryptohistorien: bitcoin har förblivit världens största kryptovaluta efter marknadsvärde. Från 2009 till 2017 satt bitcoins dominans någonstans mellan 90% och 100%. Det betyder att av alla pengarna i krypto var 90% till 100% av pengarna i bitcoin.

Sedan 2017 har saker och ting förändrats. I januari 2018 nådde bitcoins dominans en lägsta tid på cirka 36%. Mer pengar fanns i konkurrerande altcoin-marknader än i bitcoin.

Idag har bitcoins dominans återigen ökat. Från och med november 2019 ligger BTC-dominansindex på cirka 70%.

Naturligtvis kan saker enkelt förändras i framtiden. Bitcoin hade den första moverfördelen, men det möter konkurrens från några av världens elitutvecklingslag. Det finns snabbare och bättre kryptovalutor på marknaden, men ingen av dessa konkurrenter har ännu utmanat bitcoins dominans.

Plus, bitcoin möter konkurrens från mer än bara altcoins. Banker gör sina egna gratis pengaröverföringstjänster – som Venmo. Företag lanserar också sina egna digitala valutor – som Facebooks Vågen, som stöds. Alla dessa kan vara konkurrens om bitcoin.

Produktionskostnad

Produktionskostnader spelar en avgörande roll i priset på bitcoin. Ja, bitcoin är en virtuell valuta, och det finns ingen fysisk ‘bitcoin’ som behöver tillverkas. Det finns dock fortfarande verkliga produktionskostnader involverade i bitcoin, inklusive gruvdrift och elförbrukning.

Gruvdrift bitcoin kräver enorma mängder energi för att driva serverfarmar. Dessa serverfarmar arbetar för att skapa en kryptografisk lösning. Den första datorn som hittar den lösningen får blockbelöningen.

När fler gruvarbetare går med i bitcoinekosystemet blir det svårare och svårare att bryta bitcoin. Svårigheten ökar, vilket innebär att det krävs mer el och datorkraft för att lösa varje kryptografiskt pussel.

Teoretiskt sett behöver det inte finnas någon koppling mellan bitcoins marknadspris och dess gruvkostnader. I praktiken finner vi dock att bitcoins pris är nära relaterat till dess marginella produktionskostnad.

Regulatoriska och juridiska frågor

Det är sant att enskilda regeringar inte har full kontroll över bitcoin. Men det är också sant att enskilda regeringar kan utfärda regler som påverkar bitcoin avsevärt.

Vi såg detta i september 2017 när Kina förbjöd bitcoin-börser att verka i landet. Bitcoins pris sjönk (även om det senare återhöll sig till sin allra högsta nivå i slutet av året).

Vi har också sett detta i New York, som var den första staten som införde kryptospecifika regler som utbytena måste följa. Idag fortsätter många kryptobörser att förbjuda New York-invånare från att delta i utbytet eftersom dessa utbyten inte vill följa BitLicense-kraven.

Vad händer om IRS plötsligt bestämmer att bitcoin inte är skattepliktigt? Vad händer om USA: s regering förbjuder köp av bitcoin i morgon? Vad händer om Europeiska unionen utfärdar regler som strängt förbjuder användningen av kryptovalutautbyten?

Alla dessa situationer är genomförbara. Vissa regler kommer att få priset på bitcoin att sjunka, medan andra kommer att få priset att stiga eller förbli detsamma. Men uppenbarligen har reglerings- och rättsliga förändringar en betydande inverkan på bitcoinpriset.

Tillgänglighet på lokala och internationella börser

Världens största kryptovalutabörser accepterar populära fiatvalutor som US-dollar och euro. De flesta kryptovalutabörser accepterar dock inte mindre fiatvalutor. De flesta kryptovalutabörser har inte ett AUD / BTC-par, till exempel, eller ett CAD / BTC-par. Istället måste australier och kanadensare gå till speciella börser för att handla sina australiska eller kanadensiska dollar för bitcoin.

När bitcoin blir mer tillgängligt på globala börser blir det lättare för människor runt om i världen att köpa. Några av de största möjligheterna för bitcoin att växa finns i utvecklande delar av världen: över 2 miljarder människor världen över är underbetjänade av traditionella banker men kan dra nytta av bitcoin.

Varje gång en kryptobörs öppnas i en ny, undermålig del av världen ökar tillgången på bitcoin, vilket minskar inträdeshindren och hanterar den ökande efterfrågan.

Mediebevakning

Medietäckningen av bitcoin har ett stort inflytande på efterfrågan på bitcoin, så det är inte förvånande att media kan påverka priset på bitcoin avsevärt.

Positiv medieuppmärksamhet kan få bitcoinpriserna att skjuta i höjden. Plötsligt verkar det som om alla pratar om bitcoin i ett gynnsamt ljus och ser det som det nya digitala guldet.

Under tiden kan negativ medieuppmärksamhet få efterfrågan på bitcoin att sjunka. Stora medier kan kalla bitcoin en bluff eller ett pyramidschema, till exempel övertyga användare att sälja sin bitcoin och får priserna att sjunka.

Gafflar och milstolpar för utveckling

Bitcoin har genomgått flera stora gafflar i sin historia, inklusive mjuka gafflar och hårda gafflar. Den största hårda gaffeln hittills inträffade dock den 1 augusti 2017, då bitcoin delades upp i bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCH).

När gafflar eller viktiga milstolpar för utveckling inträffar kan det skicka krusningar genom marknaderna. Bitcoins pris fluktuerade vilt under dagarna fram till den hårda gaffeln. Även om marknaderna kanske inte helt förstår hur dessa hårda gafflar fungerar eller vad deras slutliga inverkan kommer att bli, är det uppenbart att dessa hårda gafflar har en betydande inverkan på utbud och efterfrågan..

Intern styrning

Bitcoin har ingen styrelse. Det finns inget centraliserat företag som ansvarar för bitcoins beslut. Bitcoins styrning är decentraliserad.

Det finns dock fortfarande, nödvändigtvis, centrala figurer bakom bitcoins styrning. Det finns ledande bitcoinutvecklare som ansvarar för bitcoins största förändringar. Det finns människor som äger vissa domäner – som bitcoin.com eller bitcoin.org – som kan påverka samhällen.

Det finns oundvikligen tvister inom denna styrningsstruktur. Ibland löses dessa tvister utan problem. I andra fall leder de till hårda gafflar. När interna styrproblem drabbar bitcoin kan det påverka utbud och efterfrågan på marknaden.

Säkerhetsproblem, hack och dataintrång

Det har skett hundratals krypteringshackar, säkerhetsöverträdelser, dataförluster och andra problem under åren. När dessa överträdelser inträffar kan det skicka chockvågor genom marknaden.

Om ett börs hackas och tappar till exempel 100 miljoner dollar i kundmedel kan det orsaka panik på marknaden. Folk kan till exempel försöka sälja sin bitcoin och ta ut sina pengar snabbt.

Eller om någons personliga information, privata nycklar eller andra data läcker ut, kan det orsaka en liknande panik. Säkerhetsfrågor kan skapa nedåtgående försäljningstryck på marknaden.

Samtidigt kan nya framsteg inom säkerhet ge marknaden större sinnesfrid. En ny, prisvärd plånbok kan ge människor sinnesro att deras medel är säkra i bitcoin, till exempel, vilket skapar tryck uppåt på marknaderna.

Bitcoin-bedrägerier och pyramidscheman

Vi har alla hört berättelserna om enkla kryptomillionärer: människor som köpte enorma mängder bitcoin vid rätt tidpunkt och höll sedan på det bitcoin tills det var värt miljoner dollar. Vi skulle alla vilja tjäna enkla pengar, vilket är anledningen till att bedragare ofta riktar sig mot nya bitcoin-användare med snabba system.

Det har funnits massor av bedrägerier i bitcoins historia – från exitbedrägerier till pyramidesystem till bedrägliga investeringsprogram. När en bitcoin-bluff avslöjas eller stängs av kastar den allt bitcoin i ett negativt ljus, vilket kan påverka priset på bitcoin avsevärt.

evenemang

Alla typer av evenemang kan påverka priset på bitcoin, inklusive:

 • Stängningen av stora marknadsplatser som använder bitcoin (som den ökända läkemedelsmarknaden Silk Road)
 • Tillkännagivandet av regeringsbestämmelser
 • Ett utbyteshack eller säkerhetsöverträdelse
 • Tillkännagivande av skatteförändringar
 • Globala lågkonjunkturer eller större ekonomiska händelser
 • Hårda gafflar
 • En val som flyttar ett stort antal mynt till marknaden
 • En plånbok som är orörd sedan början av 2010-talet flyttade plötsligt ett stort antal bitcoins
 • Lanseringen av en konkurrerande kryptovaluta
 • Politiska händelser, som valet av en kryptovänlig president

Alla dessa händelser kan ha olika effekter på priset på bitcoin.

Lanseringen av ny datorteknik eller gruvarbetare

Bitcoinbrytning handlar om att bryta mest bitcoin med minst resurser. Med det målet i åtanke har gruvarbetstillverkare som Bitmain skapat högspecialiserade datorer som är avsedda enbart för att bryta bitcoin. Dessa högeffektiva maskiner producerade högsta möjliga hashrat med minsta mängd el.

När tekniken växer blir gruvarbetare mer och mer effektiva. I början av bitcoin kunde du bryta bitcoin med ett genomsnittligt spel-PC-grafikkort. Idag kan du knappt få vinst även med specialiserade gruvarbetare.

Lanseringen av ny datorteknik påverkar gruvarbetarnas vinster betydligt, och det kan påverka priset på bitcoin.

I framtiden kan vi behöva hantera lanseringen av kvantdatorer. Kvantdatorer kommer att kunna spränga dagens datorer ur vattnet. Vissa tror att detta omedelbart kommer att orsaka förstörelsen av bitcoin-nätverket. Andra tror att vi kan undvika att detta var kvantresistenta uppgraderingar.

Det inneboende värdet av Bitcoins programvara och blockchain

Kryptokritiker hävdar ofta att bitcoin inte har ”något inneboende värde”. Det finns inget bakom bitcoin, så hur kan det vara värt någonting på lång sikt?

I verkligheten stöds de flesta moderna fiatvalutorna inte heller av något. Ingen större valuta är till exempel på guldstandarden. Vissa moderna ekonomier – som Kanada – äger inte ens betydande mängder guld längre. Istället får dessa fiatvalutor sitt värde “genom dekret” från regeringen. De har värde eftersom du litar på regeringen i USA eller Kanada.

På samma sätt kommer bitcoinets inneboende värde från dess underliggande programvara, som är bitcoin blockchain. Bitcoins blockchain är en teknisk innovation som löste viktiga problem med digitala pengar. Det löste till exempel problemet med dubbla utgifter och de bysantinska generalernas problem. På grund av bitcoin blockchain har vi en säker version av digitala pengar som körs utan en central enhet och inte kan hackas. Det är värdet av bitcoin.

Hur människor använder Bitcoin och ser Bitcoin som en valuta

Det finns stor debatt inom bitcoin-communityn om hur bitcoin ska användas. Vissa människor tror att bitcoin bör användas uteslutande som en värdebutik: vi lämnar inte bitar av guld för att köpa vår morgonkaffe, så varför ska vi behandla bitcoin annorlunda?

Andra anser att bitcoin bör användas som ett utbytesmedel. Den ska användas för dagliga inköp.

Emissionen kommer ner till de tre fastigheterna i en valuta. En valuta ska per definition tjäna tre grundläggande funktioner:

Utbytesmedel: Valutan bör användas som ett sätt att utbyta varor och tjänster. Valutans värde baseras på värdet på de varor och tjänster som människor är villiga att ge i utbyte mot valutan.

Affär av värde: En valuta måste behålla sitt värde när den lagras. Om du tillfälligt innehar en tillgång och den förlorar en betydande del av sitt värde är det inte en mycket bra valuta.

Måttenhet: Valutan måste fungera som en måttenhet. Någon kan säga att en gallon mjölk kostar till exempel $ 4 idag. Valutan används för att spåra värdet på varor eller tjänster. Om en gallon mjölk kostar $ 4 idag och $ 300 i morgon, kommer dollarn inte längre att användas som en måttenhet och den kommer inte att betraktas som en bra valuta.

Uppfyller bitcoin definitionen en valuta som anges ovan? Baserat på din åsikt kan detta betydligt påverka värdet av bitcoin. Låt oss ta en närmare titt på hur bitcoin fungerar för vart och ett av ovanstående syften:

Bitcoin som ett sätt att byta: Vissa människor tror att bitcoin bör användas som ett utbytesmedel. Du borde kunna använda bitcoin på Starbucks, till exempel, eller köpa en ny bil. Ett växande antal företag och handlare världen över accepterar nu bitcoin som betalning. När skalningstekniken förbättras blir det lättare för bitcoin att accepteras globalt som ett utbytesmedel.

Bitcoin som en butik med värde: Bitcoin är mest kontroversiellt när det används som värdeförråd. Du kan köpa 1 BTC för 10 000 USD idag. Inom ett år är det inte orimligt att tro att 1 BTC är värd någonstans från $ 2000 till $ 30.000. Gör det verkligen bitcoin till ett bra värde? Vanligtvis är värdebutiker stabila. Priserna kan gå upp eller ner, men tillgången håller sitt värde. Naturligtvis kan du också argumentera för att bitcoin är den bästa värdebutiken eftersom den är isolerad från centralbanker, politiker, nationella ekonomier och liknande saker – allt detta kan påverka fiatvalutor.

Bitcoin som måttenhet: Bitcoin är värst när det används som en måttenhet. Om du berättar för någon att din gallon mjölk kostar 0,0005 BTC, har de ingen aning om vad du pratar om. Även kryptoentusiaster använder inte bitcoin som måttenhet. Vi pratar ständigt om bitcoin i förhållande till amerikanska dollar. Vi entusiasmerar när priset på bitcoin till exempel förmörkar $ 20 000 USD.

Framför allt påverkar de tre faktorer bitcoins styrka som valuta. När bitcoins styrka som en valuta ökar kan vi naturligtvis anta att dess värde stiger.

Låt oss nu vända växlar och prata om historien om bitcoin och dess pris i USD.

Bitcoin-prishistorik: Översikt över tidslinjen år efter år

Den som studerar priset på Bitcoin vill veta hur bitcoin-växelkursen har förändrats över tiden. Och vi tog med det hela vägen tillbaka, från 3 januari 2009 till november 2019, detta är den mest omfattande listan över månad för månad och år för år sammanställning av bitcoin-prisåtgärder.

I det här avsnittet i vår bitcoin-prisguide har den två mini-stora sektioner:

a) översikt över bitcoin-prishistoriken 2009-2019

b) historiskt bitcoin-tidslinjediagram med daterade nyhetsöversikter

De flesta fiat-valutor hoppar inte i värde från 0,10 till 20 000 dollar på mindre än ett decennium. Men bitcoin gjorde det. Efter lanseringen den 3 januari 2009 steg bitcoin så småningom för att nå paritet med den amerikanska dollarn. Då fortsatte priset på bitcoin att fördubblas.

Här är en kort historia över några av de största ögonblicken i bitcoins pris och växelkurs:

3 januari 2009: Lanseringen av Bitcoin

Den 3 januari 2009 bryter Satoshi Nakamoto Genesis Block, som är det allra första blocket i bitcoin blockchain. Bitcoin har körts sedan dess. Den 9 januari hade Satoshi släppt den första versionen av bitcoins programvara. Innan slutet av månaden hade Satoshi skickat en av de tidigaste bitcoin-utvecklarna, Hal Finney, 10 bitcoins, som markerade världens första bitcoin-transaktion. Det var början på en helt ny digital ekonomi.

Oktober 2009: Den första Bitcoin-växelkursen

I början av bitcoin övervägde ingen riktigt växelkurser. Bitcoin var ett program som fungerade på ett unikt sätt, men kunde du verkligen sätta ett fast värde på det? Det var precis vad som hände i oktober 2009 när New Liberty Standard publicerade den första bitcoin-växelkursen, som var $ 1 USD = 1 309,03 BTC. I december 2009 hade Satoshi och det lilla teamet med bitcoinutvecklare släppt den andra versionen av bitcoins programvara.

Maj 2010: Det första verkliga Bitcoin-köpet

Bitcoin nådde en viktig milstolpe i maj 2010, när någon faktiskt bytte lite bitcoin mot en verklig produkt. Florida-baserade programmerare Laszlo Hanyecz skickade 10 000 BTC till en man i London. Sedan köpte mannen i London två pizzor över internet och fick dem levererade till Hanyeczs hus. De två pizzorna var värda $ 25, medan bitcoins fortfarande värderades till en bråkdel av ett öre. Idag kostar över 93 miljoner dollar att göra samma transaktion.

Juli 2010: Bitcoin korsar Penny Mark

För bitcoins hela historia fram till denna tid var en bitcoin värt en bråkdel av ett öre. I juli 2010 passerade bitcoin dock tröskeln på 0,01 USD för första gången.

November 2010: Bitcoins marknadsvärde överstiger 1 miljon dollar

2010 var ett stort år för bitcoin. Bitcoin Market, den första kryptobörsen, lanserades i februari, medan den mycket mer kända Mt. Gox lanserades i juli. Slush, världens första gruvpool, bryter bitcoin framgångsrikt för första gången. I november hade alla de positiva nyheterna lagt till seriösa resultat, eftersom bitcoins marknadsvärde passerade 1 miljon dollar för första gången.

Februari 2011: Bitcoin når paritet med USD, korsar $ 1 tröskel

Bitcoin nådde paritet med den amerikanska dollarn i februari 2011, passerade $ 1-tröskeln och nådde en stor milstolpe. Det var då bitcoin började få både bra och dålig press. Stora medier publicerade artiklar som till exempel kopplade bitcoin till framgången för den populära Silk Road-marknaden för mörker.

Juni 2011: Bitcoin stiger över $ 30, sjunker sedan till $ 10

För bitcoin var all publicitet bra publicitet. Medieuppmärksamheten mot bitcoin fick folk att prata. Bitcoins pris drevs över $ 30 för första gången i dess historia, även om det senare kraschade under $ 10. Sent i juni, Mt. Gox hanterade också ett allvarligt säkerhetsbrott som komprometterade tusentals användarkonton och deras bitcoins.

April 2012: Bitcoin passerar tröskeln på $ 100

Bitcoin började segla smidigt 2012 och kryssade till en högsta tid över 100 $ i april. Nya konkurrenter som Litecoin, som lanserades i slutet av 2011, började dyka upp och utnyttjade bitcoins open source-teknik för att lansera nya och förbättrade versioner.

2013: Bitcoin passerar 1 000 dollar

Bitcoins pris steg under hela 2012 ända fram till 2013, då det för första gången passerade 1000 dollar. Bitcoins marknadsvärde nådde också en högsta tid på 1 miljard dollar.

2014 till 2016: Bitcoins första stora björnmarknad

Bitcoin hade gått igenom små björn och tjur körningar tidigare. Men björnmarknaden som grep bitcoin från slutet av 2013 till början av 2017 var den värsta hittills i bitcoins historia. I januari 2014 föll bitcoin under $ 1000 och skulle inte bryta $ 1000-märket igen på två år. Under denna tid, Mt. Gox gick i konkurs och stängde av, vilket var ett problem eftersom Mt. Gox hanterade 70% av världens bitcoin-handelsvolym. Många trodde att bitcoin var dömt. Bitcoin nådde botten under 500 dollar.

2017: Bitcoin stiger till sin allra högsta nivå på 20 000 dollar

År 2017 bröt bitcoins björnmarknad plötsligt och dramatiskt. I början av 2017 krossade bitcoin genom 1 000 dollar – sedan slutade det inte. Det fortsatte att stiga över 2 000 $ och 3 300 $ och 4 000 $ och bröt varje barriär i snabb följd. Bitcoins pris drabbade i bump i augusti med Bitcoin Cash hårdgaffel, sedan slog det en annan bump i september när den kinesiska regeringen förbjöd kryptobörser. I slutet av året hade bitcoin emellertid officiellt blivit ett hushållsbegrepp. Bitcoin nådde en heltidshög nivå, bara blyg på $ 20.000 i mitten av december 2017.

Januari 2018: Bitcoin faller medan Altcoins stiger

En stigande tidvatten lyfter alla båtar, och det var vad som hände med priserna för bitcoin och altcoin 2017. När bitcoins pris steg steg altcoin-priserna med det. I januari 2018 var det dock dags för altcoins att lysa. Bitcoins pris sjönk till slutet av 2017 och föll sedan igen för att börja januari 2018. När bitcoins pris sjönk steg dock altcoinpriserna. Så småningom sjönk bitcoins dominans hela vägen till 36%, vilket var en lägsta tid.

2018: Bitcoins andra stora björnmarknad

Bitcoin tillbringade större delen av 2018 gripen i ‘kryptovinter’. Bitcoin-priserna sjönk, sedan sjönk altcoin-priserna, sedan sjönk båda priserna något mer. Priset på bitcoin slog flera falska bottnar. Det fanns björnfällor och tjurfällor. Det var ett rörigt, turbulent fall från nåd för världens största kryptovaluta. Så småningom bestämde sig priset för bitcoin för mellan 5000 och 7 000 dollar.

2019: Bitcoin visar långsamt tecken på återhämtning

I början av 2019 fortsatte bitcoin att gripas på sin björnmarknad, även om det långsamt skulle visa tecken på en återhämtning. Den efterlängtade lanseringen av Bakkt inträffade hösten 2019, vilket gjorde det lättare för institutioner att delta i kryptomarknader. Stora börser som Coinbase och Gemini lanserade sina egna krypto-vårdlösningar. Alla de positiva nyheterna pressade priset på bitcoin högre och högre. I slutet av oktober 2019 satt bitcoin till ett pris på cirka 9 000 till 9 500 dollar. Till skillnad från den dramatiska ökningen av bitcoin 2017 har ökningen av bitcoin 2019 varit långsam och stadig istället för plötslig och dramatisk.

Ok, nu för del två av bitcoin-prishistorikavsnittet, en mycket detaljerad katalog över alla de viktigaste nyhetshändelserna som påverkade priset på Bitcoin, tillsammans med deras BTC / USD-växelkursvärden bifogade. Du kommer inte hitta en annan prislista för bitcoin 2009-2019 på Internet så omfattande som den här.

Historisk Bitcoin-tidslinje för händelser med nyhetsdatum

Historisk Bitcoin-tidslinje för händelser med nyhetsdatum

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2019

5 599 $ = 23 april 2019: BTC når en topp i fem månader

Mot slutet av april fortsatte Bitcoin att stiga och höjde sig till högst 5 598 dollar. Detta var första gången som Bitcoin pressade över $ 5 500-prisnivån sedan november 2018, nådde en hög prispunkt de senaste fem månaderna..

$ 5,412 = 10 april 2019: BTC sköt förbi prisnivån på $ 5.000

Bitcoin började stiga i pris mot början av april helt oväntat och rörde sig snabbt över 4 200 dollar och genom 5 000 dollar också inom bara 48 timmar. Från början av månaden hade Bitcoin vunnit över 1200 dollar.

4 152 USD = 31 mars 2019: BTC slutade mars över 4 000 USD prisnivå

Trots en långsam start på året tillbringade Bitcoin mars månad med en het strimma. På strax över 4100 dollar gav denna månad en solid vinst för tillgången.

3 867 $ = 28 februari 2019: BTC behöll en 10% ökad ökning, månad-över-månad

Bitcoin började månaden under $ 3.500, men det steg över 10% högre än det började och stängde till $ 3,867 i slutet av februari.

3461 $ = 31 januari 2019: CBOE BTC ETF-förslag officiellt återkallat före återinlämning

Förslaget om en Bitcoin ETF med VanEck och SolidX drogs tillbaka av CBOE på grund av oro för att regeringens avstängning ändå skulle orsaka att ETF annulleras ändå. Förslaget lämnades in igen den 31 januari, även om det finns några experter som tror att förslaget har den bästa chansen att godkänna regeringen som den ursprungliga Bitcoin ETF med VanEck / SolidX-förslag för SEC.

3 773 $ = 1 januari 2019: Bitcoin startade året på under 4 000 $

Bitcoins pris för 2019 började på 3 773 dollar och hade en total börsvärde på 66 miljarder dollar. Men i slutet av månaden sjönk Bitcoins pris till 3 468 dollar.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2018

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2018

3469 $ = 3 december 2018: Gruvdrift för Bitcoin blev olönsamt

Under de senaste åren, varannan vecka, har svårigheten att bryta Bitcoin blivit mer och mer intensiv. I början av december minskade dock gruvsvårigheten med andra gången någonsin under hela tillgångens livstid. Under processen sjönk Bitcoin med 15% för att tillgodose de lägre priserna och erbjuda gruvstöd.

4 275 $ = 15 november 2018: Bitcoin Cash’s Hard Fork skapar ABC och Satoshis vision

Bitcoin Cash fylldes med oroliga meningsskiljaktigheter mellan blockchain-utvecklarna, vilket resulterade i en hård gaffel som delade Bitcoin Cash i ABC-sidan och Satoshi’s Vision-sida. Hashkriget mellan de två tokens var brutalt, även om Bitcoin Cash ABC slutligen kom ut på toppen. Priset på båda tokens varierade under denna strid, och till och med BTC: s pris drabbades något, vilket minskade i en prisnedgång till 4 275 $.

6.415 $ = 31 oktober 2018: Bitcoins Whitepaper blev tio år gammal

Bitcoins community firade 10-årsjubileet för whitepapers släpp. Under de dagar som ledde fram till årsdagen ökade Bitcoins pris med cirka 5% under veckan.

$ 6 497 = 15 oktober 2018: Fidelity går in i Crypto Trading Arena för institutionella investerare

Denna vecka för Bitcoin föregicks en betydande mängd dåliga nyheter, men Fidelity tillkännagav lanseringen av Fidelity Digital Assets. Den nya vårdlösningen skapade en möjlighet för institutionella investerare som försökte engagera sig i kryptovalutaindustrin. Det nyvunna intresset medförde en ökning av priset på Bitcoin.

$ 6,539 = 18 september 2018: Zaif Crypto Exchange gav efter att hacka värt $ 60 miljoner

Zaif, ett japanbaserat kryptovalutautbyte, blev offer för ett hack, vilket ledde till en förlust på 60 miljoner dollar. Eftersom denna förlust publicerades sjönk Bitcoin till den lägre prisnivån på 6000 dollar.

$ 6,516 = 5 september 2018: Goldman Sachs tillkännager inte mer lansering av Bitcoin Trading Desk

Goldman Sachs avslutade ett år av utforskning av en Bitcoin-handelsplattform med tillkännagivandet att de inte längre skulle lansera sin egen handelsdisk. Vissa experter tror att den långvariga björnmarknaden i slutändan var orsaken, men Bitcoins pris sjönk ännu mer åt båda hållen. (Sidenote är att de är en stor investerare i Circles Poloniex-kryptobörs).

6 366 $ = 7 augusti 2018: Fördröjning av SEC: s beslut att härska över Bitcoin ETF tillkännages

SEC beslutade oväntat att skjuta upp sitt beslut att godkänna eller förneka flera Bitcoin-ETF: er som hade arbetat genom regler under hela sommaren. Med den här nyheten sjönk Bitcoin-priset och investerare började oroa sig för att en Bitcoin ETF aldrig skulle bli verklighet.

6337 $ = 3 augusti 2018: Bakkt lansering tillkännages av Intercontinental Exchange

Intercontinental Exchange (ICE), som är moderbolaget för många större börser som New York Stock Exchange, meddelade att de skulle lansera Bakkt. Bakkt, en kryptostart, fick stöd av Starbucks, Microsoft och andra företagsinvesterare i USA och satte sig för att skapa en möjlighet för institutionella investerare att bli mer lockade till Bitcoin.

$ 7,275 = 26 juli 2018: Winklevoss Twins Second Gemini Bitcoin ETF-förslag avvisat av SEC

Bröderna Winklevoss (Cameron och Tyler) försökte få sitt Bitcoin ETF-förslag godkänt av Securities and Exchange (SEC) -kommissionen igen, men marknaden saknade mognad för att vinna det. SEC uttryckte vid den tiden att de var oroliga över prismanipulation och Bitcoins pris föll igen efter en vecka med positiv rörelse.

8 227 $ = 16 juli 2018: Blackrock och Bitcoiners hopp om att utforska Cryptocurrency Fund

Blackrock, den största investeringsfondförvaltaren i världen, började tyst arbeta med en utforskning till en kryptofond, bara för att nyheter ska brytas online om deras uppenbara avsikter. Blackrocks VD bekräftade rapporterna i en Reuters-artikel och priset på Bitcoin steg utan att någon kryptofond lanserades alls..

6 656 $ = 26 juni 2018: Facebooks förbud mot kryptovalutarelaterade annonser upphörde

Facebook hade tidigare haft ett förbud mot alla kryptovalutabaserade annonser men beslutade den 26 juni att upphäva det. Eftersom kryptovalutaannonser nyligen tilläts på den sociala medieplattformen steg Bitcoins pris, och många experter trodde att detta var slutet på björnmarknaden.

5928 $ = 20 juni 2018: Bithumb Cryptocurrency Exchange hackades

Bithumb, ett utbyte baserat i Sydkorea, blev föremål för ett hack, vilket resulterade i en stöld på 31 miljoner dollar i kryptovaluta av hackare. Bitcoins pris sjönk kraftigt, vilket gjorde årets andra kvartal svårt för investerare.

6 709 $ = 11 juni 2018: Stämningar lämnades in mot fyra kryptobörser av amerikanska CFTC

Bitstamp, Kraken, ItBit och Coinbase fick alla stämningar från US Commodities and Futures Trading Commission för att lära sig om manipulation på kryptomarknaden. Med tiden utsattes majoriteten av börserna för tvätthandel och andra former av manipulation.

$ 7,609 = 24 maj 2018: Criminal Probe av US DOJ över påståenden om Bitcoin-prismanipulation

Fram till stämningarna öppnade den amerikanska justitiedepartementet en kriminell sond för att undersöka om börserna var inblandade i manipuleringen av kryptovalutapriser. Några föreslagna taktik involverade inkluderade spoofing, tvättorder och pump- och dumpningsscheman.

8 372 $ = 11 maj 2018: UpBit raided av åklagare i Sydkorea

Sydkoreas största kryptobörs, UpBit, utsattes för en razzia av åklagare efter att misstankar om bedrägeri uppstod. Även om Bitcoin ursprungligen tog en hit som sände priset till 8 511 $, ledde resten av veckan till ytterligare en nedgång till 8 372 $.

$ 8,729 = 2 maj 2018: Goldman Sachs börjar utforska möjligheten till Bitcoin-handelslösning

Goldman Sachs presenterades i New York Times över rapporter om att finansjätten siktade på att lansera en egen Bitcoin-handelsplattform. Denna plattform skulle ha möjliggjort bitcoinhandel av Goldman Sachs-kunder från deras nuvarande investeringskonton.

7 127 USD = 26 mars 2018: Förbud mot kryptovalutaannonser utfärdade av Twitter

Twitter följde Facebook och Googles ledning genom att införa sitt eget förbud mot reklam för kryptovaluta och initiala mynterbjudanden. Förbudet infördes tills politiken kunde förtydligas för webbplatsen för sociala medier.

8 570 $ = 14 mars 2018: Förbud mot kryptovalutaannonser utfärdade av Google

Google följde Facebooks väg och etablerade ett förbud mot både initiala mynterbjudanden och kryptovalutaannonser. “Dåliga annonser” -policyn uppdaterades för att Google skulle inkludera språk för kryptovaluta specifikt.

8 344 $ = 7 mars 2018: Nya och befintliga kryptovalutautbyten krävs av SEC

US Securities and Exchange Commission påminde allmänheten om att varje kryptovalutarelaterat utbyte måste registrera sig hos sin byrå innan de arbetar i USA. Bitcoins pris förblev ganska stabilt genom dessa påminnelser.

8 211 $ = 31 januari 2018: Modifierat förbud mot kryptovalutaannonser utfärdade av Facebook

Facebook startade en trend som hindrade användare från att använda den sociala medieplattformen som ett sätt att annonsera för kryptovalutaföretag och deras ursprungliga mynterbjudanden. Annonsförbudet från Facebook följde flera klagomål om skadlig verksamhet i branschen, inklusive bedrägerier och ICO-bedrägerier.

$ 8,775 = 26 januari 2018: Coincheck fryser uttag efter största inspelade Bitcoin-hack

Coincheck etablerade sig redan som ett av de största börserna i Japan, men det största hacket på någon plattform i branschens historia tvingade dem att stoppa uttag. Hackarna lyckades springa av med 500 miljoner NEM och 123 miljoner dollar i XRP, även om det totala beloppet förlorat av börsen var långt över 600 miljoner dollar, och inget hack har någonsin varit större i kryptovalutaindustrin.

8 776 $ = 13 januari 2018: 80% av allt Bitcoin har bryts

Även om det hade gått mindre än tio år sedan gruvdriften av Genesis-blocket av Bitcoin, rapporter tyder på att 80% av den totala Bitcoin-utbudet redan har brytts och endast 20% kvar.

10 685 $ = 8 januari 2018: Koreas regleringsförfarande orsakar drastisk nedgång i Bitcoin

Sydkoreanska kryptovalutabörser noterades inte längre på CoinMarketCap i en process som hände över natten. Snart sjönk priserna på kryptovalutatillgångar över hela världen när investerare blev oroliga när handelsvolymerna och aktiviteten ‘justerades’.

$ 13,870 = 2 januari 2018: Peter Thiel köpte enligt uppgift stora antal Bitcoin

Peter Thiel, en riskkapitalinvesterare i Silicon Valley, gjorde historia när han köpte miljoner dollar i Bitcoin i januari 2018, enligt rapporter från Wall Street Journal. Vid tidpunkten för Bitcoins värde på 13 870 dollar var Thiel’s Founder Fund värt miljoner dollar i Bitcoin.

$ 17,163.38 = 28 december 2017: Sydkoreas myndigheter stänger utbyten med kvävkrypto

Nya finansiella regler för kryptovalutautbyten i Sydkorea föreslogs, vilket minskade den tidigare positiva drivkraften som hade styrt Bitcoin så länge. Tillsynsmyndigheter införde enligt uppgift strängare regler som ett resultat av oron att “kryptovalutaspekulation har irrationellt överhettats i Korea.”

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2017

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2017

19 783 $ = 18 december 2017: Bitcoin uppnådde högt värde hela tiden

Bitcoins pris har aldrig varit högre eftersom den digitala tillgången nådde 19,783 dollar. Hittills har Bitcoin aldrig haft bara ett högt pris, och många experter hoppas att priset snart återkommer.

17 010,53 $ = 11 december 2017: Bitcoin Futures-kontrakt introducerades av CBOE

När Bitcoin-terminskontrakt lanserades började priset på Bitcoin stiga och så småningom nådde det högsta priset någonsin en vecka senare. Detta pris ökade så snabbt att två tillfälliga handelsstopp infördes i ett försök att lugna ner terminsmarknaderna. CME Group slog faktiskt CBOE till lanseringen av Bitcoin futures-produkter, men CBOE var också den första som lanserade handel.

7 844 $ = 8 november 2017 – Förslag på segregerat vittne (SegWit2x) upphörde officiellt

SegWit2x-uppgraderingen planerades ursprungligen den 16 november. Utvecklarna tappade dock sitt stöd och uppgraderingen avbröts.

7 255 $ = 31 oktober 2017: Bitcoin Futures-kontrakt lanserades av CME Group

Chicago Mercantile Exchange, även känt som CME, tillkännagav sin plan att lansera Bitcoin-terminer med en tidsfrist för slutet av 2017. Detta blev en av de första gångerna som vanliga finansinstitut började intressera sig för att Bitcoin skulle användas som en verklig investering. verktyg, vilket var ett stort steg för branschen. Med den här nyheten steg Bitcoins pris till ett högsta pris på 6 601 dollar med ett marknadsvärde på 110 miljarder dollar.

Strax efter dessa nyheter meddelade Chicago Board of Exchange (CBOE) att de lanserade Bitcoin-futures. CBOE är en direkt konkurrent till CME.

$ 5 943 = 13 oktober 2017: Bitcoin slog $ 5 000 prisnivå för första gången

Även om Bitcoin började 2017 på cirka 966 dollar, passerade kryptovalutatillgången 5 000 dollar för första gången och nådde för närvarande 5 243 dollar..

3 714 $ = 15 september 2017: Bitcoin Crypto-utbyten i Kina beordras att stängas av

Utbyten av kryptovalutor beordrades att stänga av verksamheten i Kina av myndigheterna. Ordern ledde till att Bitcoins pris sjönk i takt med att paniken sprids över branschen.

3 807 $ = 12 september 2017: VD Jamie Dimon från JPMorgan Chase kallade Bitcoin ett “bedrägeri”

Jamie Dimon, VD för JP Morgan Chase & Co., fördömde offentligt Bitcoin som ett “bedrägeri” och kommenterade att situationen för alla som investerat i det inte skulle “sluta bra”. Han uppgav att varje anställd som var ”dum nog att köpa bitcoin” skulle avskedas från sitt företag. Medan dessa uttalanden var ganska starka från någon som var djupt involverad i traditionell ekonomi, verkade Bitcoin-anhängare obekväma, eftersom priset knappt flyttade.

4224 $ = 3 september 2017: Första mynterbjudanden förbjudna i Kina

Under hela 2017 styrde de första myntoffren kryptovalutan, men Kina bestämde sig för att ta en fast inställning till insamlingsinsatserna genom att utfärda ett förbud. Tillkännagivandet uppgav att kinesiska företag inte fick samla in pengar med användning av token-försäljning, med angivande av att det fanns oro för bedrägerier och bedrägerier i branschen.

3 384 $ = 1 augusti 2017: Bitcoin delar sig genom hård gaffel i Bitcoin och Bitcoin Cash

Även om Bitcoin hade en solid uppgång under första hälften av 2017, uppstod en utmaning med skalningsdebatten om Bitcoins nätverk. Denna utmaning resulterade i att Bitcoin delades upp i Bitcoin och Bitcoin Cash beslutade att dela upp i två kryptovalutatillgångar, och var och en gick framåt med olika förslag för att hantera sina skalningsförslag.

$ 1 215,69 = 1 april 2017: Bitcoin erkänns i Japan som en juridisk valuta

Även om månader av debatt föregick beslutet valde Japans regering att erkänna Bitcoin som en laglig betalningsmetod i landet. Med de nya reglerna i landet måste utbyten följa liknande protokoll som banker, vilket kräver regler för att känna din kund (KYC) och anti-penningtvätt (AML) -protokoll.

$ 1 038 = 10 mars 2017: SEC förnekar Bitcoin Exchange Traded Fund av Winklevoss Brothers

Presenterad med Bitcoin ETF av Winklevoss tvillingar för första gången valde Securities and Exchange Commission att neka ansökan. SEC uppgav vid den tiden att prismarknaden saknade stabilitet och mognad för att motstå och ETF.

807 $ = 3 januari 2017: Bitcoin klarade 1 000 $ prisnivå för första gången på tre år

Medan Bitcoin främst samlades under större delen av 2016, vilket resulterade i överträdelse av $ 1000 för första gången under de senaste tre åren.

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2016

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2016

749 $ = 9 november 2016: Donald Trumps president seger orsakar aktiemarknaden

Förvånande över mycket av allmänheten valdes Donald Trump till USA: s president i 2016 års val. Med de här POTUS-nyheterna sjönk de globala marknaderna i USA, Japan och till och med Hong Kong. Bitcoin ökade dock med 5% mot dessa marknader, eftersom handlare och institutioner började se Bitcoin som en teknik för att skydda sig från rörelserna på den globala marknaden. Donald Trump skulle till och med tweeta om Bitcoin för första gången den 11 juli 2019.

591 $ = 2 augusti 2016: Cyberattack mot Bitfinex stjäl 72 miljoner dollar

Bitfinex meddelade en tragisk förlust av bitcoins som tillhör 119 756 kunder i ett massivt säkerhetsbrott. Vid den tiden var det sammanlagda värdet av denna förlust 72 miljoner dollar, då Bitcoins pris sjönk med 20%. Detta hack orsakade mycket oro i bitcoin-samhället, eftersom Bitcoin-priset sjönk innan det offentliga tillkännagivandet om Bitfinex-hacket, vilket tyder på att det fanns vissa innehavare som hade insiderinformation angående attacken.

$ 674 = 9 juli 2016: Bitcoin halverar för andra gången

Bitcoins blockbelöning halverades för andra gången sedan Bitcoin blev aktiv och sjönk från 25 BTC till 12,5 BTC för varje block som bryts.

454 $ = 2 maj 2016: Craig Wright påstår sig vara Satoshi Nakamoto

Craig Wright publicerade en blogg som beskrev hans påstående att han är skaparen av Bitcoin, bättre känd som Satoshi Nakamoto. Wright laddade upp en privat nyckelsignering som syftade till att visa sin kontroll över den ursprungliga bitcoin som Satoshi grävde 2009 och 2010. Trots sina bästa ansträngningar lyckades Bitcoin-samhället att sticka många hål i sina uttalanden i slutet av dagen, även om Wright stod inte ner från hans påståenden till denna dag.

461 $ = 27 april 2016: Bitcoin-betalningar accepteras av Steam

Bitcoin började accepteras som betalning på Steam PC-spelplattformen, så att konsumenterna kunde använda den för inköp av videospel och annat tillgängligt digitalt innehåll. Valve, Steams skapare, meddelade att Bitcoins betalningsprocessor för plattformen skulle vara Bitpay.

426 $ = 4 april 2016: OpenBazaar blev en av de första decentraliserade marknadsplatserna

Lanseringen av OpenBazaar’s decentraliserade marknadsplats var ett försök att skapa en marknad för P2P-handel som var fri från avgifter, handelsrestriktioner och mellanhänder. Senare avslöjade marknaden till slut att de hade fått 1 miljon dollar i finansiering tack vare Union Square Ventures, Andreessen-Horowitz och andra stora riskkapitalföretag..

434 $ = 21 februari 2016: Bitcoin-utvecklare och gruvarbetare föreslog segregerat vittne

Segregated Witness, även känt som SegWit, var resultatet av en diskussion mellan medlemmar i Bitcoin-samhället i Hong Kong. Tanken var tänkt att lösa trängsel i Bitcoin-transaktioner, och gruppen enades om att skapa skalbarhet för Bitcoin att bli ett internationellt betalningssystem.

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2015

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2015

461 $ = 8 december 2015: Rapporter från Wired hävdar att Satoshi Nakamoto är Craig Wright

Den ursprungliga idén som föreslog Satoshi Nakamotos identitet var Dr. Craig S. Wright publicerades av Wired. Publikationen uppgav att antingen den australiska affärsmannen var Satoshi själv eller en ”lysande hoaxer”, baserat på e-postmeddelanden, borttaget blogginlägg och läckta rättsdokument som användes som resurser av Wired-författaren och säkerhetsforskaren Gwen Branwen.

Privat gav Wright senare ytterligare bevis på att förslaget var sant, bara för att ifrågasättas segrande av Bitcoin-gemenskapen.

334 $ = 3 november 2015: Unicode accepterade Bitcoins symbol

Unicodes tekniska kommitté validerade Bitcoins växande inflytande genom att acceptera dess symbol i Unicode-standarden. Symbolen tilldelades slot U + 20BF ​​SIGN.

366,67 $ = 31 oktober 2015: The Economist presenterar Bitcoin på första sidan för första gången

En artikel med titeln “The Trust Machine” satte Bitcoin på förstasidan av den uppskattade publikationen The Economist. Ekonomisk liberalism, användbarheten av blockchain-teknik och potentialen för nationella banker att släppa sin egen digitala valuta diskuterades i artikeln..

$ 318,43 = 22 oktober 2015: EU beslutar att inte införa moms på Bitcoin-affärer

Baserat på ett beslut från EG-domstolen kommer mervärdesskatt (moms) inte att tillämpas på Bitcoin och virtuella valutor inom Europeiska unionen. Detta beslut innebär att Bitcoin skulle falla mer under valutakategorin snarare än att vara egendom eller en vara. Beslutet var direkt motstridigt med tillsynsmyndigheternas hållning i USA.

$ 268 = 5 oktober 2015: Winklevoss Twins lanserade Gemini Exchange i New York

Gemini Exchange lanserades officiellt i oktober 2015 av Cameron och Tyler Winklevoss, även känd som Winklevoss-tvillingarna. Bröderna är anmärkningsvärda för sitt engagemang i den tidiga utvecklingen av Facebook. Den USA-baserade och USA-reglerade Bitcoin-börsen var redan licensierad för drift i 26 stater genom lanseringen, baserat på deras befintliga partnerskap med en bank i New York. Detta förhållande säkerställde också att kundernas insättningar täcktes av FDIC-försäkring, vilket är en fördel som för närvarande ges till vanliga bankkonton.

$ 238,15 = 18 september 2015: CFTC klassificerade Bitcoin som en vara

Avgifter registrerades och avvecklades av US Commodity Futures Trading Commission mot en utbyte mot Bitcoin som gjorde det möjligt att handla optionskontrakt. Denna uppgörelse var en del av beslutet att “bitcoin och andra virtuella valutor definieras korrekt som råvaror.”

$ 232,05 = 3 juni 2015: BitLicense introducerades av New York för kryptohandel inom staten

Lanseringen av BitLicense i New York gör staten till en av de mest progressiva inom kryptovalutareglering. Kravet skapade en ny standard för den lokala industrin, vilket säkerställde att valutakursutbyte som ville bedriva verksamhet i New York måste erhålla licensen från New York Department of Financial Services.

En BitLicense kräver en ansökningsavgift på 5 000 USD, en registrering av anställdas fingeravtryck och skriftligt godkännande för varje ny affärsaktivitet. Börsen som inte var lika transparenta med sin verksamhet i staten befann sig snart efter att ha upphört efter lanseringen av BitLicense.

222,85 $ = 26 januari 2015: Coinbase lanserade sig som plattform för Bitcoin-handel i USA

Coinbase, en Bitcoin-betalningsprocessor som stöds av riskkapitalinvesteringar, meddelade sin egen handelsplattform. Lanseringen följde månader av arbete för att säkra en relation från staten och federala tillsynsmyndigheter. När den lanserades gjorde Coinbase det möjligt för kunder i hälften av de amerikanska staterna att lagligen utföra affärer.

198,59 $ = 4 januari 2015: Bitstamp Hack resulterade i 5,2 miljoner USD förlust

Även om Bitcoin-marknaden redan hade att göra med en björnmarknad blev situationen ännu värre efter stölden av 18 866 Bitcoins från en het plånbok med Bitstamp. Med socialteknik mot systemadministratören för Bitstamp, lyckades hackarna med 5,2 miljoner dollar i Bitcoin. Börsen måste stängas av i åtta dagar, men Bitstamps kylförvaring förblev säkert. Dessutom påverkades inte kundsaldo och förlusten var bara en “liten del” av de reserver som Bitstamp hade.

Bitstamp är fortfarande ett aktivt utbyte, vilket är ett mycket bättre öde än andra stora börser har lyckats.

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2014

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2014

324,87 $ = 11 december 2014: Bitcoin accepteras av Microsoft

Efter att Microsoft accepterat Bitcoin kunde amerikanska kunder byta Bitcoin mot appar, spel och annat digitalt innehåll med hjälp av Xbox och Windows onlinebutiker. Deras Bitcoin-betalningsleverantör var och är Bitpay.

$ 387,40 = 6 oktober 2014: BearWhale Bitcoin-transaktion arkiverad av Bitcoin Exchange

Den 6 oktober betecknades som en av de största ”sälja” order som någonsin nått Bitcoin blockchain, då en okänd näringsidkare lade ut 30 000 BTC till salu på Bitstamp. Gränspriset på BTC var $ 300 och ordern ansågs vara “BearWhale” av Bitcoin-communityt. Medan ordern fylldes led Bitcoins pris under processen.

528,88 $ = 18 juli 2014: Bitcoin accepteras av Dell

Dell, datorgiganten, meddelade att amerikanska kunder kunde använda Bitcoin, vilket gjorde dem till det största företaget för att acceptera kryptotillgången. Bitcoin-betalningar lanserades av många andra datorhårdvaruföretag 2014, inklusive Overstock, TigerDirect och Newegg, vilket påverkade Dells beslut.

$ 628,50 = 27 juni 2014: USA: s regeringsauktion såld av 30 000 Bitcoin

30 000 Bitcoins, som beslagtogs i en raid i oktober 2013, såldes av US Marshals Service. RAIDEN på Silk Road Darknet-marknadsplatsen gjorde det möjligt för regeringen att auktionera ut Bitcoins till den högsta budgivaren, eftersom majoriteten av Bitcoins köptes av miljardärs riskkapitalist Tim Draper.

Hittills är Draper fortfarande en av de största bitcoins-huvudarna.

592,28 $ = 13 juni 2014: 51% Bitcoin nätverkskontroll tillfälligt säkrad av GHash.io

GHash.io, en gruvpool, fick majoritetskontroll över Bitcoin-nätverkets hashkraft, vilket gav dem möjlighet att starta en 51% -attack på nätverket. Denna typ av attack skulle skapa en tillfällig återföring av Bitcoin-transaktionerna, även om poolen utfärdade ett uttalande för att klargöra att den aldrig skulle utföra en sådan attack. Uttalandet tillade att poolen inte skulle överstiga 39,99% i hashkraft från och med nu.

501,70 $ = 10 april 2014: Avstängning av bankrelaterade bankkonton av People’s Bank of China

Kinesiska finansinstitut hade en tidsfrist den 15 april för att stoppa alla interaktioner med både Bitcoin själv och relaterade börser. Börserna tappade åtkomst till sina bankkonton i landet när de bytte till offshore-banklösningar.

453,05 dollar = 26 mars 2014: Bitcoin kommer att vara skatter, enligt IRS

U.S. Internal Revenue Service utfärdade en förklaring om att Bitcoin skulle kunna vara skatt som egendom, men inte som valuta. Med denna klassificering skulle Bitcoin och andra kryptovalutatillgångar utsättas för vissa begränsningar, inklusive kapitalvinstskatt.

631,25 $ = 6 mars 2014: Dorian Nakamoto identifierad som Satoshi Nakamoto av Newsweek

Newsweek, nyhetsmediet, publicerade en artikel om en man vid namn Dorian Nakamoto, som journalisten Leah McGrath Goodman uppgav att den pensionerade datoringenjören var den verkliga skaparen av Bitcoin. Dorian förnekade emellertid någon inblandning, och ytterligare undersökning bekräftade hans brist på koppling till Bitcoin. Men kryptovaluta-communityn tog upp 23 000 dollar för honom.

662 $ = 24 februari 2014: Mt. Gox stängs plötsligt av

I kölvattnet av DDoS-attackerna den 7 februari, Mt. Gox stoppade alla uttag. Inom några veckor stängdes den en gång framgångsrika plattformen efter upptäckten att 744 000 bitcoins saknades i kylförvaring. Börsen var konkurs och Bitcoins pris tog en massiv tumling.

626 $ = 7 februari 2014: Mt. Gox och andra utbyten klarade större DDoS Attack

Flera utbyten var samtidigt hans med DDoS-attacker och stängde av dem i flera dagar. De påverkade utbytena var Mt. Gox, Bitstamp och BTC-E, bland andra.

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2013

Bitcoin-pris (BTC i USD) 2013

839 $ = 5 december 2013: Finansiella institutioner i Kina förbjudna att använda Bitcoin

People’s Bank of China noterade Bitcoins ökande popularitet i deras land och valde att förbjuda dess användning som en form av valuta för att bevara sitt eget finansiella system. Finansinstitut förbjöds snabbt att använda Bitcoin.

921 $ = 29 november 2013: Mt. Gox registrerade $ 1 242 Bitcoin-värde

Priserna nådde en heltidshöjd den 29 november då fler investeringar i Kina drev upp dem. Medborgare i landet graviterade mot valutan som ett sätt att skydda sig från den kinesiska yuanen, som snabbt blåst upp.

1.075 $ = 20 november 2013: Kinesiska medborgare får handla Bitcoin / egna kryptoassets

Kinesiska medborgare fick frihet att engagera sig i Bitcoins marknad av People’s Bank of China, enligt ett uttalande från banken. Denna förmåga gör det möjligt för kinesiska medborgare att köpa och sälja Bitcoin i massor. Med den här nyheten ökade Bitcoins pris, och handelsvolymen för Bitcoin nådde nya höjder.

1.072 $ = 18 november 2013: Bitcoinutfrågning i USA: s senat försenad

Ross Ulbrichtts arrestering ledde till att USA: s senat höll en diskussion som heter “Beyond Silk Road”, som diskuterade virtuella valutas “potentiella risker, hot och löften”. Vissa paneldeltagare och senatorer trodde att Bitcoin var en risk som inte var värt att ta, medan andra trodde på dess potential.

135,12 $ = 1 oktober 2013: Dread Pirate Roberts aka Ross Ulbricht arresterad

Efter ledtrådarna lyckades Federal Bureau of Investigation att gripa Silk Road-ägaren Ross Ulbricht. Den mörka webbmarknaden hade etablerat sig som den underjordiska platsen för försäljning och köp av droger, vapen och andra olagliga varor för Bitcoin. Ulbricht anklagades för flera brott, inklusive datorhackning och penningtvätt, och förlorade 170 000 BTC under processen.

Ulbricht dömdes till att lyfta i fängelse, utan möjlighet till rättegång, senare.

126,94 $ = 30 augusti 2013: Tradehill upphörde med verksamheten

Tradehill, en utbytesplattform mellan företag och företag, stängde av sin verksamhet och gav tillbaka pengar till sina kunder efter att ha fallit ut med Archive Federal Credit Union. Företagets finansiella partner beslutade sig mot att hantera de problem som regleras av Bitcoin.

126,94 $ = 14 maj 2013: Mt. Gox erhållit garanti från Department of Homeland Security

Efter en utredning av US Department of Homeland Security, Mt. Gox VD Mark Karpeles förlorade 3 miljoner dollar från ett bankkonto hos Wells Fargo i ett beslag från myndigheterna. Undersökningen avslöjade att Karpeles skickade pengar olagligt, mot villkoren för kontot. Användare började tvivla på Bitcoins förmåga att uppnå framtida juridisk status.

122,90 $ = 10 april 2013: Mt. Gox stängs av på grund av hög handelsvolym

Mt. Gox handelsvolym ökade till följd av användaraktivitet på börsen, även om den först misstogs som en DDoS-attack. Börsen tvingades stängas till följd av efterfrågan, vilket orsakade oro av Bitcoin-samhället.

131,07 $ = 25 mars 2013: Cyperns regerings räddning korrelerar med BTC-prisstegring

Cypern mottog en räddningsaktion på 10 miljarder euro i syfte att åtgärda ekonomins misslyckande, även om det kom med en viss försiktighet: ett konto som översteg 100 000 euro skulle bli föremål för avgifter och begränsningar. Dessa begränsningar var ansvariga för att höja Bitcoin från $ 80 till $ 260 inom några veckor, eftersom användarna graviterade mot den “säkra tillflyktsort” som erbjuds av Bitcoin.

68,89 $ = 11 mars 2013: Bitcoin 0.8.2-uppdatering släppt

Transaktionsproblem orsakade att Bitcoin tillfälligt kom till en hård gaffel, vilket markerade en hård vecka för tillgången. Mt. Gox valde att avbryta verksamheten eftersom utvecklarna följde upp med en upplösning inom några timmar. För att förhindra att detta uppstår igen släpptes version 0.8.1.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2012

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2012

13,43 $ = 28 november 2012: Bitcoin halverar för första gången

Genom att skriva den ursprungliga koden för Bitcoin hade Satoshi Nakamoto utformat en halveringsplan som automatiskt minskade antalet BTC som tilldelades gruvarbetare med hälften vart fjärde år. Den första tillämpningen av denna halvering ägde rum den 28 november, vilket minskade belöningen från 50 BTC till 25 BTC för varje block som bryts.

$ 12,46 = 15 november 2012: Bitcoin accepteras av WordPress

WordPress släppte ett uttalande som meddelade att de accepterade Bitcoin som betalningsalternativ på grund av de begränsningar de stod inför från företag som PayPal och Visa. WordPress uppgav att dessa företag och andra blockerade 60 länder runt om i världen från att utföra transaktioner, inklusive Haiti och Etiopien.

Uttalandet noterade, “Vårt mål är att göra det möjligt för människor, inte att blockera dem.”

11,18 $ = 17 augusti 2012: Bitcoin-betalningar stoppade för Bitcoin-besparingar och förtroende av SEC

Trendon T. Shavers anklagades för bedrägeri med investerare som ett resultat av sitt Bitcoin-investeringssystem av US Securities and Exchange Commission. Efter att ha accepterat 50 BTC-insättningar från användare i BitcoinTalk-forumet betalade han ut ränta varje vecka. Verksamheten stoppades den 17 augusti och Shavers försökte försvinna med 86 000 och 500 000 bitcoins från investerare.

$ 4,89 = 1 mars 2012: 46 000 Bitcoin förlorade i Linode Hack

Webbhotell Linode utsattes för ett hack av en anonym angripare på sina servrar, vilket gjorde det möjligt för angriparen att få tillgång till plånböcker som innehöll massivt antal Bitcoin. Att stjäla mer än 228 000 dollar i Bitcoin, bland de mest anmärkningsvärda offren i hacket inkluderade bitcoins ledande utvecklare, Gavin Andresen, bitcoin exchange Bitcoinica och gruvpooloperatören Marek ‘Slush’ Palatinus.

$ 4,31 = 11 februari 2012: Paxum och Bitcoin slutade kryptoperationer, såld av Bitcoin

Veckan den 11 februari var inte en bra vecka för Bitcoin. Paxum, en betalningsbehandlare online, beslutade att stoppa alla transaktioner som involverade kryptokurrency den 11 februari och anförde rättsliga problem som orsaken. Inom två dagar följde TradeHill genom att sälja Bitcoin för att utfärda återbetalningar till kunder och borgenärer. Nästa datum tillkännagavs ett säkerhetsfel på BTC-E Bitcoin Exchange av BitcoinTalk-forumanvändaren Patrick ‘phantomcircuit’ Strateman.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2009-2011

Bitcoin-pris (BTC i USD) Värden 2009-2011

4,22 $ = 19 december 2011: “The Good Wife” innehåller avsnittet “Bitcoin for Dummies”

När Bitcoin fortfarande var under de första åren av sitt liv beslutade ett avsnitt av “The Good Wife” att dra nytta av den nya tekniken. Exponeringen för 9,45 miljoner tittare förväntades driva påståendet till nya höjder, men få tittare tycktes vara intresserade eftersom priset förblev på plats.

17,77 $ = 19 juni 2011: Mt. Gox Hacked – Bitcoins första stora svarta hål

Mt. Gox hackades av en revisor som arbetade för utbytet, som laddade ner en kopia av användardatabasen för åtkomst till lösenord. Med möjligheten att få åtkomst till administratörsnivå fick revisorn priset att sjunka till $ 0,01 per Bitcoin med de många försäljningsorder som publicerats i systemet..

Mt. Gox kunde sluta handla i en vecka när de upptäckte problemet, vända affären och förbättra säkerheten i sina system. Av de 600 komprometterade plånböckerna stulades över 4 019 Bitcoins.

$ 16,88 = 1 juni 2011: Gawker News publicerar exponera artikel på Dark Web Site Silk Road

Adrien Chen, en författare för Gawker, publicerade en artikel med titeln “The Underground Website Where You Can Buy Any Drug Imaginable.” Den här artikeln kom med mycket kontrovers och beskrev hur konsumenter kunde använda den blivande kriminella företagsplattformen Silk Road för inköp av nästan vad som helst med Bitcoin. Artikeln fick mycket trafik och ökade Bitcoin från 9,21 dollar till 17,61 dollar.

Bitcoin nådde en topp på $ 31 inom en vecka efter att Gawker-artikeln publicerades.

0,072 $ = 27 mars 2011: Tre Bitcoin-börser lanserades officiellt

Britcoin, ett nytt kryptobörs, lanserades i mars, vilket gör det möjligt för användare att handla med användningen av det brittiska pundet för första gången någonsin. Strax efter följde ett utbyte i Brasilien denna ledning genom att lansera en tjänst för det brasilianska Real som också skulle handla med Bitcoin.

Bitmarket.eu lanserades den 5 april, vilket gjorde det möjligt för användare att använda euron för att handla Bitcoin, vilket aldrig hade gjorts tidigare. De tre börserna gjorde det möjligt för miljontals nya användare att komma in på Bitcoin-marknaden.

$ 1,00 = 9 februari 2011: Bitcoin-matchat värde på amerikanska dollar

Bitcoin nådde samma värde som den amerikanska dollarn när den var ungefär två år gammal, vilket var första gången i historien att den nådde paritet med den största fiatvalutan i världen. Priset steg snabbt med den här nyheten.

0,07 USD = 15 augusti 2010: Bedrägliga Bitcoin-transaktionsprocessresultat i hårdgaffel

Ett databehandlingsfel gjorde det möjligt för en falsk Bitcoin-transaktion att skapas av en anonym användare, vilket genererade nästan 99 000 mer Bitcoin som någonsin kan existera i systemet. Bitcoin-utvecklare upptäckte och korrigerade problemet på några timmar.

0,06 $ = 18 juli 2010: Mt. Gox Exchange lanserades

Jed McCaleb lanserade Mt. Gox den 18 juli, som baserades på den tidigare (men misslyckade) Magic: The Gathering Online-kortutbytesplattformen (MTGOX). Mt. Gox växte under de närmaste tre åren till att bli den största börsen för Bitcoin online, och McCaleb sålde börsen till Mark Karpeles den 7 mars 2011, långt innan denna massiva framgång och eventuella misslyckande.

0,08 $ = 11 juli 2010: Slashdot-artikel presenterade Bitcoin

Slackdog.org, en populär webbplats för nyheter och teknisk utveckling, presenterade lanseringen av Bitcoins 0.3-version. Intresset för Bitcoin ökade och höjde priset från 0,008 dollar till 0,08 dollar på fem dagar.

0,0025 USD = 22 maj 2010: Två pizzor blev de första artiklarna som köpts med Bitcoin

Laszlo, en användare på Bitcointalk-forumet, betalade för två pizzor med 10 000 BTC, värda till 25 dollar. Jercos, en annan användare på plattformen, beställde och betalade för pizzorna, vilket markerade första gången att Bitcoin hade använts för en riktig, konkret artikel.

0,001 dollar = 12 oktober 2009: Första Bitcoin-till-Fiat-transaktionen inträffade

New Liberty Standard köpte 5050 BTC med PayPal för 5,02 USD. Detta är den första kända handeln med Bitcoin och vilken fiatvaluta som helst.

0,0008 $ = 5 oktober 2009: New Liberty Standard lanserade Bitcoin Exchange Rate Service

Ny Liberty-standard lanserades som en tjänst för att byta fiat mot Bitcoin, med en kurs på 1 309,03 BTC till 1 USD, eller cirka 0,0008 $ per 1 BTC. Hastigheten beräknades genom att ta hänsyn till kostnaden för el som används för att bryta en enda Bitcoin på datorn vid den tiden.

0,00 $ = 12 januari 2009: Första Bitcoin-transaktionen inträffade

Den 12 januari överförde Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto 10 bitcoins till utvecklaren och kryptografiaktivisten Hal Finney som den första Bitcoin-transaktionen någonsin. Transaktionen tweetades av Finney, som senare skämtade att han aldrig betalat tillbaka den till Satoshi.

0,00 $ = 3 januari 2009: Genesis Block för Bitcoin etablerat

Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto bryter ut det första Bitcoin-blocket och sätter Bitcoin-blockkedjan i rörelse.

Se till att använda den mest detaljerade tidslinjen för bitcoin-prishistorik för att se hur långt den största och bästa kryptovalutan har kommit under sitt första decennium. Nu, för att avsluta vår användarhandbok för kryptotrader och investerar bitcoin, låt oss avsluta med en FAQ om BTC / USD-beräkningarna för att granska alla återstående element.

FAQ Om priset på Bitcoin och BTC-växelkurs

FAQ Om priset på Bitcoin och BTC-växelkurs

Vi får många frågor om priset på bitcoin och bitcoin-växelkursen. Här är några av de vanligaste frågorna vi får.

F: Var kommer bitcoins växelkurs från? Vem mäter växelkursen?

A: Olika webbplatser mäter bitcoins växelkurs med hjälp av olika källor. De bästa webbplatserna använder flera större börser och aktuella handelsdata för att få bitcoins växelkurs. Hur mycket betalade någon bara för bitcoin? För hur mycket sålde någon bara bitcoin? Vad var det sista priset som någon betalade för bitcoin? Genom att aggregera data från flera källor kan valutakursreporter få så exakta data som möjligt för de nuvarande marknadsförhållandena.

F: Vem kontrollerar priset på bitcoin?

A: Köpare och säljare på öppna marknader kontrollerar priset på bitcoin. Det finns ingen central enhet som kan diktera priset på bitcoin.

F: Kan någon enskild person påverka priset på bitcoin?

A: Det är verkligen möjligt att en enskild institution eller individ kan kontrollera priset på bitcoin, även om det är mindre troligt när marknaden blir mer likvid. Om Satoshi plötsligt tappade sitt ryktade 1 miljon BTC-stash på marknaden, skulle det dock orsaka ett prisfall till skillnad från vad vi har sett tidigare. Få andra människor – även valar med miljoner dollar i bitcoin – kan på egen hand påverka marknader som denna.

F: Vem styr utsläppsgraden eller inflationsgraden för bitcoin?

A: Bitcoins blockbelöning är dess de facto utsläppsgrad eller inflation. Var 10: e minut läggs 6,25 BTC till bitcoins tillgängliga utbud genom detta blockbelöningssystem. Denna blockbelöning är hårdkodad till bitcoin precis som dess totala tillgång. Den är utformad för att halveras ungefär vart fjärde år, ända fram till år 2140 när den sista bitcoin planeras att brytas.

F: Varför är bitcoins pris så volatilt? Varför fluktuerar bitcoins växelkurs så mycket?

A: Bitcoin är känt för sin volatilitet. För tio år sedan var bitcoin värt mindre än ett öre. Under de senaste två åren har bitcoin varit värt var som helst mellan 3000 och 20 000 dollar, beroende på när du kollade priset. Bitcoins volatilitet kan verka extrem, men det är vad vi förväntar oss av en ny tillgång och en ny marknadsplats. Marknaden försöker hitta priset på bitcoin, så priserna kommer naturligtvis att stiga och falla. Se ovan för de främsta anledningarna till att bitcoins pris stiger och faller.

Fråga: Hur kan bitcoin vara en värdebutik om priset ständigt förändras?

A: Bitcoins pris har fluktuerat väldigt mycket under åren, vilket har lett till att många hävdar att bitcoin är en dålig värdebutik. Det är verkligen möjligt att bitcoin kommer att vara en dålig värdebutik på lång sikt, även om det är svårt att säga på ett eller annat sätt vid denna tidpunkt. Gulds värde har också fluktuerat över tiden, men det är fortfarande en av de bästa värdebutikerna i historien.

F: Är bitcoin en bubbla?

A: Det är verkligen möjligt att vi kommer att se tillbaka på bitcoin om 15 år framöver och skratta åt historiens största, suddigaste bubbla. Det är också möjligt att våra barnbarn frågar oss om 50 år framöver om bitcoin verkligen bara var värt 10 000 dollar när vi var små. Enkelt uttryckt, ingen vet vart bitcoin ska gå, vad som händer med bitcoins pris nästa och om bitcoin verkligen är i en bubbla.

F: Varför är bitcoins totala utbud fast? Hur vet vi att det bara finns 21 miljoner bitcoins?

A: Bitcoins totala utbud är fast. Det är hårdkodat i bitcoins kärnregler. Det kan bara finnas 21 miljoner bitcoins någonsin.

F: Kan bitcoins totala utbud ändras?

A: Det är tekniskt möjligt att ändra bitcoins totala utbud. Precis som de flesta bitcoinregler kräver dessa ändringar stöd från majoriteten. Om tillräckligt många människor vill ändra bitcoins utbudstak ändras det utbudet.

F: Hur många bitcoins som finns på marknaden idag?

A: 18 miljoner bitcoins har bryts från januari 2009 till november 2019. De återstående 3 miljoner bitcoins planeras att brytas mellan 2019 och 2140, med blockbelöningen halveras vart fjärde år. I själva verket är antalet bitcoins i omlopp mycket lägre. Vissa människor kommer till exempel aldrig att sälja sina bitcoins för mindre än ett visst pris. Miljontals bitcoins har också förstörts eller förlorats.

F: Varför är maj 2020 en viktig tid för bitcoin?

A: Maj 2020 är ett av de viktigaste kommande datumen i bitcoins framtid. Den 14 maj 2020 kommer bitcoins blockbelöning att halveras från 12,5 BTC till 6,25 BTC. Över natten kommer utsläppsgraden – eller inflationstakten – för bitcoin att halveras. Båda de två tidigare halvingarna (50 BTC till 25 BTC och 25 BTC till 12,5 BTC) har lett till en plötslig höjning av bitcoinpriserna.

F: Är bitcoin inte i sig värdelöst? Hur kommer det att ha ett långsiktigt värde?

A: Det är sant att priset på bitcoin inte är fixerat till någon specifik tillgång. Emellertid har bitcoin fortfarande ett inneboende värde. Bitcoin-blockchain ger till exempel bitcoin-värde. Med Bitcoin kan du säkert överföra pengar från en person till en annan utan behov av en central mellanhand. Det är där värdet av bitcoin kommer ifrån.

F: Vad händer när alla bitcoins bryts? Kommer inte bitcoins prisfall?

A: Den sista bitcoin planeras att brytas 2140. Hittills är endast cirka 15% av bitcoins fortfarande kvar. När den sista bitcoin har bryts, tjänar gruvarbetare pengar genom transaktionsavgifter. Gruvearbetare samlar redan in transaktionsavgifter och blockerar belöningar när de lyckas bryta ett block. Efter 2140 kommer de endast att samla in transaktionsavgifter. Ingen vet riktigt var bitcoins pris kommer att ligga 2140, och det är svårt att förutsäga vad som kommer att hända. Emellertid är bitcoin utformat för att fortsätta fungera smidigt även efter det att den sista bitcoin har bryts.

F: Vad är bitcoins minsta kontoenhet, satoshi, har att göra med priset på BTC?

bitcoinpris i satoshis

A: Det finns 100 miljoner satoshis per 1 bitcoin, eller 1 satoshi är 0,00000001 BTC. På grund av bitcoins oändliga delbarhet är satoshi den grundläggande byggstenen för bitcoins mätbara värde, där det bara kommer att skapas 2 Quadrillion, 100 Trillion Satoshis (eller 21 quantrillions Satoshis). Denna digitala brist börjar betyda när Bitcoin inte längre kunde mätas i US-dollar som det är idag.

Slutord: Hur bestäms Bitcoins pris?

prisguide för bitcoin

Bitcoins pris bestäms av två enkla ekonomiska faktorer: utbud och efterfrågan. Utbudet av bitcoin är fast, även om efterfrågan på bitcoin fortsätter att öka. Efterfrågan ökar när fler människor hör om bitcoin, när bitcoins teknik växer och förbättras och när bitcoin blir mer användbart. Och vem vet, även om den här användarhandboken om hur bitcoins pris fungerar säkert har hjälpt, om du ‘hodl’ tillräckligt länge kanske du inte behöver oroa dig för priset på BTC uppmätt i USD och börja med den minsta kontoenheten i bitcoin, satoshi.

bitcoin pris btc / usd meme

Det finns inget sådant som bitcoin-miljonär, eftersom en miljon beräknas baserat på US-dollar och en dag kommer BTC till USD-växelkursen helt enkelt att vara BTC till BTC (åtminstone hur matrismemet kartlägger den möjliga framtiden).

För mer bitcoin-prisresurser, kolla in diagramanalys, prognosprognoser och halveringsuppdateringar för 2020.

Avslutningsvis, när efterfrågan stiger och utbudet förblir fast, kommer priserna oundvikligen att stiga. Det är det enklaste sättet att förstå bitcoins pris och växelkurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map