Bitcoin Halving: 2020 BTC Mining Block Reward Chart History

BTC-gruv-halvering

Är BTC Block Reward Halving verkligen en bullish Factor?

Den mest populära kryptocentrerade frågan idag handlar om detaljerna i den ökända bitcoinbrytningshalveringen.

Var fjärde år skärs Bitcoins blockbelöning (tjänat av gruvarbetare som framgångsrikt lägger till nya block i slutet av BTC: s blockchain). Detta är en Satoshi whitepaper-kärnkomponent på en dag som inte har eller inte kommer att avvika från ursprunget till bitcoins första release för att förvandla CPU-tid och el till en digital valuta.

Fascinationen ligger inom det faktiska bitcoinhalveringsdatumet som inte är inställt på att ske en viss dag utan snarare när den inskrivna blockkedjedistribuerade huvudteknikens offentliga kedja av block kommer att blockera höjd # 630.000. Vid sin grundläggande bas producerar var tionde minut kontinuerligt ett nytt block (för närvarande vid 12,5 BTC / sänker till 6,25 BTC) eftersom detta magiska fenomen händer var 210 000 block.

Först en minskning från 50 BTC till 25 BTC i november 2012, sedan skiftade den andra halveringen de förutbestämda målstolparna från 25 till 12,5 BTC i juli 2016. Nu kommer förväntningen på nästa halveringshändelse att blockbelöningen sjunker från 12 till 6,25 BTC i maj 2020. Denna permanenta förändring av gruvbelöningssystemet för nyligen präglade bitcoins är Satoshis vision för att utforma en deflaterad, digitalt knapp knapp kryptoasset.

Spänningen byggs nu upp om vilka effekter halveringen kommer att ha på bitcoins pris och hela kryptovalutamarknaden, med vetskap om att 18: e miljoner BTC (85% av alla) redan har utfärdats hittills.

Som referens kommer halveringsdatumet för bitcoin 2024 (i maj / juni) att vara när blockchain når ett blockhöjdnummer på 840 000, vilket effektivt sänker blockbelöningsgenerationen från 6,25 BTC ner till 3,125 BTC per 10 minuters steg. Med exakt 30 Bitcoin-halveringshändelser kvar (alla 21 miljoner bitcoins i omlopp år 2140) finns det under 300 000 kvarter att bryta före nästa blockhalv; låt oss granska historien, festliga evenemang och alla spännande prisvolatilitetsfluktuationer som kommer att hända.

Bitcoin Mining Halving Sentiment: The Bulls vs Bears

Under resten av 2019 och första halvan av 2020 väntar bitcoiners ivrigt på att se om samförståndet blir sant. Med ord från Tepper angående bitcoinhalveringen 2016 sa Fitz, “It’s Halvening !!!”

Det finns ingen brist på att #BTC hopp och optimism (hopium) kastas runt i alla slags djärva resultat om denna stora gruvmilstolpe. På traditionella marknader slutar vanligtvis en enkel tumregel om du minskar det totala utbudet av nyutgivna mynt kommer det mer än troligtvis att leda till högre pris per mynt. Hittills går historiens sida med bitcoins pris med en betydande ökning tidigare på grund av ökad övertid på efterfrågan.

Det kan vara allmänt accepterat i kryptovärlden att halvbelöning för blockbelöning är hausseartad för Bitcoins pris på grund av diagrammen nedan. Faktum är att när man tittar på pristabellen för de senaste två BTC-halveringarna, verkar detta uppenbarligen stämma ur en utzoomad historisk synvinkel. Den 28 november 2012 halverade bitcoinpriset $ 12,35 BTC / USD och 5 månader senare var $ 127 USD. Priset för bitcoinhalveringsdagen den 9 juli 2016 var på $ 650 USD och var nästan $ 760 bara fem månader senare. Nålen rör sig igen.

Bitcoins nätverksprogramvara bygger på några oföränderliga lokaler. Vid 12,5 BTC x 6 (sex 10 minuters cykler per timme) är 75 bitcoins präglade per timme x 24 timmar per dag är 1800 BTC per dag utfärdad. Sedan, snabb matematik för halvering 2020 och vidare till nästa i år fram till 2024, visar att den kommer att vara 6,25 BTC x 6 motsvarar 37,5 per timme x 24 timmar per dag är bara 900 BTC per dag belönad. Detta är en 50% -reduktion som träder i kraft direkt.

Vidare ger enkel matematik de senaste fyra åren av gruvsystem för blockbelöningar som går från 1 800 per dag, vilket är 657 000 BTC årligen, till 900 BTC per dag vilket bara är 328 500 BTC årligen i jämförelse. Strö i lite naturlig kryptovaluteadoption, regleringsklarhet och betalningsteknisk optimering och det är ett recept på ett mycket underhållande 2020 före och efter bitcoinhalvår.


Det krävs ingen ekonomisk savant för att tillämpa enkla mekanismer för konsensus mellan utbud och efterfrågan när det gäller brist på utbud och stigande efterfrågan. Debatten om att bitcoin är ett säkert skydd för tillflyktsort vid global oro och osäkerhet växer dagligen, varje vecka och varje månad. När halveringstiden för bitcoin bitcoin 2020 har inträffat är kedjeeffekterna omedelbara och påverkade för alltid. När dessa skalor tippas till förmån för att sänka de nyskapade bitcoins som beviljats ​​för att framgångsrikt bryta ett block och få belöningen till gruvarbetaren som handlar om beräkningskraft och säkra Bitcoin-nätverket, kommer prisvolatiliteten att utvecklas..

Bitcoin halveringstabeller: historisk prisåtgärdsanalys

bitcoin-halveringspris-all-time-high-low-usd-valutakursvärden

Klicka på bilden för att förstora och se hela bitcoin-halveringsprishistorikdiagrammet

En försiktighet att tänka på är att veta vad som kan förbättra den uppåtgående trenden efter halveringen, som den historiskt har gjort i diagrammen 2012 och 2016. En acceptans som reservoar kan verkligen bygga en stark grund och större bas. Som mannen (eller kvinnorna), eller de, myten eller legenden Satoshi Nakamoto uttryckte det:

”Det kan vara vettigt att bara skaffa lite om det skulle fånga det. Om tillräckligt många människor tänker på samma sätt blir det en självuppfyllande profetia. ”

Många vill veta vad priset blir vid halveringsdagen. Här är en visuell representationsöversikt av den historiska tidslinjen.

De två tidigare pristopparna har båda inträffat ungefär ett år efter halvingsperioden, vilket antyder att nästa topp kommer att inträffa i mitten av 2021 om mönstret upprepas. Kommer tredje gången att vara en krypto charm?

bitcoin-halvering-pris-diagram-historia

Innan man jämför den första halveringen 2012 med bitcoinhalveringen 2016, slår citatet om kontrollerad leverans från Bernard Dempsey hem:

En fast penningmängd, eller en leverans som endast ändras i enlighet med objektiva och beräknbara kriterier, är en nödvändig förutsättning för ett meningsfullt rättvist pris på pengar..

När decentraliserad ekonomins tid framträder är det här vi vet hittills.

Med ungefär 360 000 kvarter kvar att bryta med nästan 200 dagar kvar innan den officiella btc-blockkedjegruvan halverades i mitten av maj 2020 och inräknade vad 2012 alla höga och låga priser på $ 12 till $ 1 163 toppar (96x avkastning) och faller tillbaka ner till $ 220-intervallet eller 2016-värdet på $ 658 USD och att se nästan $ 20.000 hela tiden (30x avkastning) och falla tillbaka till $ 3100-intervallet, många älskar att spekulera om hur bitcoinhalveringen kommer att påverka BTC-priset de nya månaderna innan och efter blocket delas belöningarna ut för tredje gången i historien.

Här är flaggskeppets kryptoklippnoteringar om de tidigare bitcoin-gruvblocksbelöningens halvings:

btc-halvering-datum-förklaras

bild med tillstånd av huddl

Första halveringen: ägde rum den 28 november 2012 med ett pris på $ 12,50 BTC / USD växelkurs

Prisklasser: innan det halverades förstärktes det fyrfaldigt och ökade sedan värdet med 350-400X

$ BTC-prisstatus: det första halveringssvaret varade ett år tidigare och ökade värderingarna ett år efter

Post Bull Market Cycle: bitcoin minskade i värde med 83% och ackumulerades sedan till $ 200 – $ 300 i 10 månader

Sammanfattningarna i bitcoin bull marknadspriset varade hela 24 månader eller två år.

Det är inom samma tidsram som vi håller på att förbereda för den tredje bitcoin-gruvhalveringshändelsen.

Andra halveringen: ägde rum den 9 juli 2016 med ett pris på $ 650 BTC / USD växelkurs

Prisklasser: priset på BTC steg tre gånger före halveringshändelsen innan det steg 90X

$ BTC-prisstatus: ackumuleringen började nästan 9 månader tidigare, värdestegringen varade i 16 månader

Post Bull Market Cycle: minskade värdet på bitcoin med 84% innan det konsoliderades till $ 3000- $ 3500 bas

Den andra halveringen symboliserar botten av bitcoins pris att vara 10 gånger det första halveringsstödet.

Tredje halveringen: 20 maj 2020

Prisklasser: 1 april 2019 bitcoin-priset gick över 4000 dollar och såg så högt som 13 400 dollar i juni

Bull Market Status: medan priset på bitcoin ligger runt $ 8 000 – $ 10 000-intervallet, väntar och ser

Post Bull Market Cycle: tiden kommer att berätta allt, ta bara #whenlambo memes.gif och ha popcornen redo

Den verkliga frågan är dock om det förflutna prisåtgärden har orsakats av blockeringsbeloppshalvingen, eller om det bara var en tillfällighet. De flesta människor i kryptovalutaindustrin kommer att föreslå att den förra är sant, men behovet av verifiering måste tänkas ut på flera sätt. Ingenting garanteras.

Medan den första gruvhalveringscykeln kallades detaljhandelscykeln, följt av en riskcykel, kallas den tredje fasen den institutionella cykeln. Det ger bara 2,6 miljoner kvarter av 21M totalt kvar. #digitalscarcity

Men först, ett bakgrundsfall på BTC Halvings

De första två bitcoin-halvingarna såg extremt liknande mönster som stadierna skedde som sådana:

innan: förväntan på en betydande minskning av de nya blockbelöningarna och flytande utbud ökar priset

efter: FOMO sparkar in, högre efterfrågan kommer från detaljhandelsspekulanter och nya investerare med djupa fickor

krascha: bubblan brister går, en kolossal kollaps uppstår efter att ha nått högsta tid i BTC / USD-värden

fallet: efterfrågan går i avloppet, blod på gatorna mentalitet, hårda verkligheter av en kryptovinter in

fundament: en ny bas löser sig äntligen, marknadsjämvikten återställer sig och ackumuleringsstadiet börjar

En av de största funktionerna i Bitcoin är den begränsade tillgången på 21 miljoner och det är förutsägbart inflationsschema, som är en naturlig del av Bitcoin-koden. I diagrammet nedan kan du se den befintliga tillgången på bitcoins jämfört med den hastighet med vilken 1800 nya mynt bryts (144 block per dag x 12,5 BTC).

ny-bitcoin-bryts-dagligen

Coinmetrics nya bitcoin bryts dagligen grafik

Vid första anblicken är blockhalveringarna verkligen en nackdel för dem som bryter Bitcoins. Detta är dock ett avgörande steg för att minska valutainflationen – förstärka Bitcoins viktigaste värdeproposition. Och så länge som fler tror på det värdepropositionen kan värdet av “verklig värld” att bryta nya block fortsätta öka med tiden även om blockbelöningen halveras. Nästa halveringscykel försvagas till 900 nya mynt dagligen.

bitcoin-mining-kontrollerad-supply-halvering

Om 1 BTC är värt $ 100 000 skulle en 6,25 BTC-blockbelöning vara värt betydligt mer för gruvarbetare än en 12,5 BTC-blockbelöning när BTC är värt bara $ 10 000. Utöver det tjänar gruvarbetare transaktionsavgifter, vilket kan bli mer och mer värdefullt över tiden när Bitcoin-nätverket fortsätter att växa.

Granskning av tidigare halvings

Vid tidpunkten för den första halveringen i november 2012 var hela Bitcoin-ekonomin för liten för att institutionerna kunde lägga märke till det. Faktum är att Bitcoins pris hade sjunkit med över 90% – från $ 31 till $ 2 – ungefär ett år tidigare. Priset började återhämta sig i november 2011 och fortsatte att stiga genom halveringen 2012 tills det nådde en heltidshöjd på över $ 1200 i november 2013.

Naturligtvis hade Bitcoin en ny kollaps som började i slutet av 2013 och varade fram till 2015. Sedan ungefär 8 månader före nästa halvering som skulle inträffa i juli 2016 började Bitcoins pris återhämta sig. Under den här tiden blev flera riskkapitalbolag och hedgefonder involverade i kryptovalutamarknaden tillsammans med miljontals nya investerare i detaljhandeln, vilket i slutändan pressade Bitcoin till ett värde av nästan 20 000 dollar i december 2017. Återigen kom öst av uppskattningen efter halveringen. : BTC var värt $ 650 vid halveringstidpunkten och ökade därefter med mer än 30 gånger.

Halveringar och tjurmarknader förbi

kryptobullar

Den korta översynen av dessa två cykler visar en uppenbar trend där Bitcoins pris börjar stiga 8-12 månader innan en halvering förväntas inträffa och fortsätter i cirka ett år efter det. Vad som behöver undersökas är om halveringarna orsakar denna positiva prisutveckling, eller om tjurmarknaderna och halveringshändelserna bara är korrelerade av en slump.

Faktorer som påverkar Bitcoins pris

Låt oss analysera de faktorer som kan ge oss förklaringar om hur halveringen leder till en ökning av värdet på Bitcoin. Först och främst måste vi analysera gruvarbetarnas aktivitet.

all-time-bitcoin-hash-rate-diagram

blockchain.com-graf som visar kraften i bitcoin blockchain genom tiderna

Bitcoin-gruvarbetare spelar en nyckelroll i Bitcoin-nätverket genom att bekräfta transaktioner. Gruvarbetare betraktas dock också som marginella leverantörer eftersom man tror att de vanligtvis säljer sina nyminerade bitcoins så snart som möjligt. Alla andra faktorer är lika, om gruvarbetare har färre bitcoins att sälja efter halvering, minskar de den totala försäljningsvolymen (dvs. utbudssidan på marknaden). Som vi vet, när utbudet minskar medan efterfrågan förblir konstant, ökar priset.

En annan komponent att tänka på är att Bitcoin-gruvarbetare har två intäktskällor: de nyligen präglade bitcoinsna och transaktionsavgifterna. När alla 21 miljoner bitcoins har bryts kommer transaktionsavgifter att förbli den enda inkomstkällan. Även om transaktionsavgifter tas från det befintliga utbudet av Bitcoin är de för gruvarbetare en inkomstkälla precis som blockbelöningar. Faktum är att gruvarbetare är lika benägna att sälja dem för att täcka sina driftskostnader. Därför måste värdet på transaktionsavgifter också betraktas som en del av utbudssidan.

Naturligtvis är den andra sidan av marknaden efterfrågan, som har ökat avsevärt över tiden när det gäller detaljhandels-, venture- och institutionella pengar. Denna växande efterfrågan har utan tvekan haft en enorm inverkan på prishöjningarna – ytterligare muddring av vattnet om halveringarna har varit de främsta orsakerna till de senaste tjurmarknaderna eller om det bara är en tillfällighet att de inträffade under tider då efterfrågan tog fart.

Populär teori: “Halvering minskar vätskeförsörjningen avsevärt”

Den “likvida utbudet” av en valuta är den del av den totala utbudet som aktivt cirkulerar. Med andra ord tar HODLing din Bitcoin i flera månader eller år i taget dem från vätskeförsörjningen, eftersom de inte handlas eller byts ut.

Man tror att gruvarbetare vanligtvis inte är HODLER eftersom de måste sälja i fiatvalutor för att betala driftskostnader. Detta innebär att nyligen brytad BTC är en del av vätsketillförseln.

Under de första ~ 4 åren av Bitcoins existens utvinns 7500-8000 BTC varje dag och läggs till det cirkulerande utbudet. Efter den första halveringen sjönk detta belopp till 3700-4000. För närvarande läggs 1900–2000 Bitcoins till utbudet varje dag, vilket kommer att sjunka under 1000 Bitcoins en dag efter nästa halvering..

När det gäller amerikanska dollar är det som framkommer en något annorlunda uppfattning. Som vi nämnde var Bitcoins pris 13 dollar dagen för den första halveringen. Så när den dagliga mängden brytts ned med cirka 4000 BTC (från 8000 till 4000) uppgick detta till en minskning på ~ 52 000 dollar i värde på Bitcoins som gick med i vätskeförsörjningen varje dag. För andra halveringen när BTC var $ 650 uppgick detta till cirka 1,3 miljoner USD.

Men vad betyder det?

Tänk på det på det här sättet: en minskning av alla stora mängder flytande utbud innebär att även om efterfrågan stagnerar och förblir platt, skulle priset öka som en följd av halveringen. Detta är i slutändan anledningen till att många tycker att halvings är hausse.

Motstridande teori: Effektiv marknadshypotes

Det finns en ENORM punkt som halverande tjurar tenderar att ignorera eller förklara bort: effektiv marknadshypotes (EMH). Detta anger i huvudsak att tillgångar alltid handlas till verkligt värde på börser på en rationell marknad.

Naturligtvis är ingen marknad helt rationell. Frågan är: hur rationell är Bitcoin-marknaden?

Bitcoins inflationsschema är känt år i förväg. Det betyder att minskningen av vätsketillförsel som härrör från halvering är känd för alla informerade deltagare på marknaden år i förväg.

Om detta är allmän kunskap, säger EMH att effekterna av halveringen bör prissättas av marknaden innan halveringen sker faktiskt. Med andra ord kan det förklara en del av den hausseartade prisåtgärden som verkar inträffa under månaderna fram till en halvering, men den hausseartade prisåtgärden efteråt skulle inte vara ett resultat av minskad vätskeförsörjning om EMH håller.

Med riskkapital- och institutionella fonder som nu har stora påsar med Bitcoin verkar det troligt att marknaden är mycket mer rationell idag än någonsin tidigare. Så med det sagt, hur troligt är det att nästa halvering faktiskt kommer att utlösa ytterligare en enorm tjurkörning?

Om Bitcoin-marknaden inte är effektiv, varför tappade inte hashrate efter tidigare halvings?

En sista punkt att tänka på är det viktiga måttet på nätverks hashrate. Det vill säga den totala datorkraften för alla gruvarbetare i Bitcoin-nätverket vid halveringstidpunkten.

Om gruvarbetare måste sälja de flesta eller alla sina mynt omedelbart efter att ha fått dem för att betala för sina driftskostnader, skulle du förvänta dig att halveringen skulle göra gruvdrift olönsam för många gruvarbetare.

bitcoin-halvering-mining-hash-rate-diagram

bitcoin-halvering-2012-2016-pris-diagram

Baserat på den historiska hashfrekvensen har emellertid halvings inte orsakat några anmärkningsvärda minskningar av total hashkraft. Detta indikerar att EMH kanske är giltig, och gruvarbetare är rationella nog att inkludera halveringar när de beräknar framtida kostnader och intäkter.

På ett icke-tekniskt sätt var det tidigare lättare att lösa block och generera nya bitcoins för gruvarbetare. Lägre konkurrens, justeringar av gruvsvårigheter var mindre och mindre kraftfull hårdvaruutrustning (ASIC) för att lösa kryptografiska algoritmer krävdes än idag. Den nya halveringen kommer att inleda en helt ny era av gruvindustrin.

Slutsats: Orsak eller tillfällighet?

bitcoin-halvering-pris-åtgärd

När vi reflekterar över de två motsägelsefulla teorierna ovan, kan vi säga att nästa halvering inte garanterar att ytterligare en tjur springer till en ny all-time high. Det kan lika gärna vara fallet att nästa halvering gör gruvdrift olönsam för en stor del av de nuvarande gruvarbetarna, vilket leder till en minskning av hashrat och minskning av den offentliga känslan om Bitcoin-nätverkets stabilitet..

Kanske är Bitcoins marknad effektiv och halvings priser prissätts i förväg. Det skulle förklara varför prisåtgärder har blivit positiva många månader före var och en av de senaste halvingarna. Samtidigt är det inte möjligt att månaderna av positiva prisåtgärder fram till halvingarna får betydande uppmärksamhet från nya investerare, vilket driver upp efterfrågan och stimulerar den senare delen av tjurmarknaderna efter halvingarna?

Det är svårt att säga säkert nu, men kanske får vi vårt svar efter ytterligare en halvering eller två. Många är överens om att med tanke på tillgången med fast leverans kommer en prisuppskattning att ske. Denna brist förstärker värdemotot i bitcoinvärlden kommer att ha en ännu större övertygande tendens att vara hausseartad när det gäller 2020-halveringshändelsen.

Vi lämnar dig med en sista tanke och några frågor … med Satoshi Nakamotos hedersvishet, låter den här bitcoinhalveringsguiden stänga med ett gripande meddelande som han / hon / de skickade till den tidigt antagande kryposamhället:

“Om du inte tror på mig eller inte får det, har jag inte tid att försöka övertyga dig, förlåt.”

Ska investerare ta biten och satsa stort på bitcoin och se dessa under 8 000 – 10 000 dollar i dag som en engångsköpsmöjlighet? Som smart investerare finns det en marknadsmöjlighet där världen tittar på och kan förutsäga när minskningen av råvarutillförseln med 50% kommer att ske. Detta kommer sannolikt att få ringeffekter som känns över hela det eteriska området för virtuella valutor och kryptotillgångar ledda av krypto nummer ett, Bitcoin.

Kommer butikens värdeelement av bitcoin att spela och leva upp till sitt digitala guld 2.0-smeknamn? Vad som gör alla intressanta objekt värdefulla är lagen om utbud och efterfrågan. Kan den ledande kryptovalutan fortsätta att överträffa sina högsta tider och överträffa gamla toppar? Tiden kommer att berätta, frågan är om du kommer att vara bakom, före eller stödja bitcoins halvering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map