Bitcoin Futures Guide: Bästa börser + Hur handel fungerar

Vad är Bitcoin Futures? Hur fungerar Bitcoin Futures? Vilka är de bästa Bitcoin Futures-börserna??

Bitcoin-futures lever och har det bra under 2019. På en genomsnittlig dag byter investerare över 5 miljarder dollar i bitcoin-futureskontrakt.

Men vad är bitcoin futures exakt? Hur fungerar bitcoin futures? Hur kan jag börja handla bitcoin-futures?

Idag förklarar vi allt du behöver veta om bitcoin-terminshandel.

Vad är ett terminskontrakt?

Ett terminskontrakt tillåter investeraren att köpa eller sälja en tillgång till ett visst pris vid ett visst datum som fastställs någon gång i framtiden. Investerare i bitcoin kan handla terminskontrakt på terminsmarknader.

Traditionellt har de mest aktiva terminsmarknaderna involverat guld, olja eller olika råvaror.

Framtidsavtalet i sig innehåller detaljer om den tillgångsklass som handlas. Kontraktet listar också inköpsstorlek, slutlig handelsdag, förfallodag och den börs där kontraktet köps eller säljs.

Eftersom terminkontraktet är kopplat till tillgångens värde, prissätts det underliggande värdet av terminkontraktet för ett visst instrument enligt själva tillgången.

Hur fungerar Futures Trading?

En terminshandel involverar två parter. En part går länge på en tillgångsklass medan den andra går kort. Medan vi i detalj har behandlat bitcoin-diagramanalysen är det en annan kategori att lära sig hur man handlar med bitcoin-futures.

Terminskontraktet skapas baserat på efterfrågan: kontraktet erbjuds inte automatiskt på marknaden. Ett terminskontrakt skapas när en köpare matchas med en säljare.

En kort position används för att säkra ett försäljningspris nu för att skydda någon – som en häckare – mot fallande priser i framtiden. Kortpositionen vinner om priset fortsätter att falla.


En lång position används för att säkra ett köppris nu för att dra nytta av stigande priser i framtiden. Den långa positionen vinner om priserna fortsätter att stiga.

Med båda dessa positioner har näringsidkaren låst sig i kontraktet till en specifik prispunkt.

Terminskontrakt börjar som ett avtal mellan två parter, även om kontraktet sannolikt kommer att byta händer flera gånger innan kontraktet löper ut.

När terminskontraktet löper ut kan avvecklingen antingen vara fysisk (när det gäller råvaror) eller via en kontantavräkning (vid de flesta bitcoin-terminsbörser).

När ett terminskontrakt är fysiskt avgjort, varorna levereras till det överenskomna priset. Terminskontrakt används vanligtvis av investerare för att säkra fysisk exponering för ett visst instrument eller av spekulanter, varav ingen av dem letar efter fysisk leverans av tillgången.

När ett terminskontrakt är kontantavvecklat (även känt som ekonomiskt avvecklat) sker inget fysiskt utbyte av varor; istället byts ett motsvarande belopp kontant. Avtalet regleras genom att ta skillnaden mellan priset på kontraktet vid tidpunkten för köpet och priset vid avvecklingen.

Futureshandel med Bitcoin tar ett liknande tillvägagångssätt. Kontantavräknade bitcoin-futures låter handlare få exponering och / eller säkra sin exponering för kryptotillgången utan att faktiskt behöva hantera sina privata nycklar eller skapa ett kryptokonto för att köpa bitcoin. Fysiskt avvecklade bitcoin-futures, som den produkt som Bakkt erbjuder, kräver fysisk lagring av Bitcoin.

Futureskontrakt i praktiken

I praktiken används terminskontrakt oftast av säkringar och spekulanter. Ett flygbolag kan till exempel säkra sig mot stigande oljepriser, medan en spekulant kan köpa bitcoin-terminskontrakt idag i väntan på en ökning av bitcoinpriserna framåt.

Hedgers kan gå antingen lång eller kort. En kort position tas för att säkra ett pris nu för att skydda häckaren från fallande priser i framtiden, medan en lång position skyddar mot stigande priser i framtiden.

Spekulanter gå kort när de förväntar sig att priserna kommer att falla i framtiden. De går långt när de förväntar sig att priserna kommer att stiga i framtiden.

Alla flygbolag skyddar sig till exempel mot fluktuationer i oljepriser genom att köpa terminskontrakt. Flygbolaget kommer att köpa ett terminskontrakt för råolja idag. Kontraktet kommer att ha ett specificerat pris och leveransdatum i framtiden. Detta isolerar flygbolaget från råoljans kostnadsfluktuationer: flygbolaget påverkas av kostnadsfluktuationerna av råolja som en fysisk vara, men det har skyddat sig på terminsmarknaden.

En spekulant kan under tiden köpa ett bitcoin-terminskontrakt idag. Det terminskontraktet garanterar att spekulanten kan köpa bitcoin ett år fram till nu till ett pris av $ 8000. Om priset på bitcoin stiger till $ 15 000 vid kontraktets utgång, har spekulanten tjänat en betydande summa pengar. Om priset på bitcoin sjunker till 5 000 dollar när kontraktet löper ut, har spekulanten tappat pengar.

Eller låt oss överväga fallet med en bitcoin-gruvarbetare. En bitcoin-gruvarbetare kan till exempel sälja bitcoin-futures som en säkring mot prisvolatilitet. Bitminearbetaren är som en sojabönbonde som handlar med sojabönfutures: gruvarbetaren kommer att skörda BTC någon gång och vill sälja den. För att säkra mot risken för att bitcoins pris faller, kan gruvarbetaren låsa in i ett specifikt pris på BTC för ett specifikt framtida datum.

Futures Markets historia

Futuresmarknaderna är inte nya; den första terminsmarknaden, kallad Dojima Rice Exchange, lanserades i Japan 1710. Handlare skulle köpa eller sälja terminskontrakt baserat på priset på ris.

Vissa hävdar att London Metal Exchange fungerade på samma sätt tillbaka på 1500-talet. Andra pekar på Hammurabi-koden från 1750 f.Kr. som gjorde det möjligt att leverera varor och tillgångar av överenskommet pris vid ett framtida datum.

Hur som helst har terminsmarknader funnits ett tag. Futureshandel med Bitcoin är dock extremt ny.

Historia av Bitcoin Futures

De första bitcoin-terminsmarknaderna lanserades i december 2017. Officiellt var Cboe Futures Exchange, LLC (CFE) den första som listade bitcoin-futures. Organisationens stadskonkurrent, CME Group, var dock den första som tillkännagav lanseringen av bitcoin-terminshandel, även om de inte började byta förrän den 17 december.

Idag är Cboe och CME de två största och bäst reglerade bitcoin-terminsbörserna, även om många andra konkurrenter har dykt upp.

Varför behövde vi bitcoin-terminsbörser? Precis som på råvarumarknaderna behövde investerare ett sätt att säkra.

Före lanseringen av bitcoin-terminshandel stod gruvarbetare inför en okänd framtid och fasta driftskostnader. Gruvearbetare bryter bitcoin och håller bitcoin och spenderar sedan pengar på elräkningar och driftskostnader, men de var inte säkra på hur mycket deras bitcoin i slutändan skulle vara värt. Precis som flygbolagen behövde gruvarbetare ett sätt att säkra sina vad. Det är därför vi behöver bitcoin-terminskontrakt.

Även om Cboe och CME Group är de två största och mest kända bitcoin-terminsbörserna är de inte de enda spelarna i spelet.

En bitcoin-terminsbörs spårar sin historia tillbaka till 2011. OrderBook.net lanserades 2011 (ursprungligen känd som iCBIT). Börsen varade fram till omkring 2016. Orderbook.net sålde som högst miljontals terminskontrakt varje månad. OrderBook.net har sedan stängts av.

På senare tid har TD Ameritrade till exempel gått in i bitcoin futures trading space. Alla som har ett TD Ameritrade-konto kan aktivt handla bitcoin-terminer. TD Ameritrade erbjuder bitcoin-terminshandel, även om du måste uppfylla vissa krav för att kvalificera dig (som ett minimisaldo på $ 25.000).

Idag har vi dussintals stora handelsplattformar för kryptoterminer. De flesta av de bäst reglerade institutionella plattformarna fortsätter att fokusera på bitcoin- och USD-terminskontrakt. Men många andra leverantörer erbjuder nu terminshandel i Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) och Ripple (XRP).

Kraken erbjuder till exempel alla följande kryptokontraktpar: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD och XRP / BTC.

Två oreglerade marknadsplatser, OKEx och BitMEX, har vardera i genomsnitt dagliga volymer som överstiger 1 miljard dollar i genomsnitt, vilket gör dem till de två största bitcoin-terminsbörserna som finns tillgängliga idag.

Tre huvudskäl till att handla med Crypto Futures

Det finns tre huvudsakliga skäl till varför ett företag, en investerare eller en institution skulle handla med bitcoin-terminer:

Säkringsprisrisk: Investerare som innehar digitala tillgångar kan mildra risken för ett fallande pris genom att samtidigt ta en kort framtida position på tillgången i fråga. Om priset sjunker kommer kortpositionen att mildra förluster genom att ge ytterligare intäkter.

Spekulera på marknadsriktning: Futureshandel med kryptovaluta gör det möjligt för investerare att spekulera i om priserna kommer att gå upp eller ner. Om du tror att priset på bitcoin är på väg att öka kraftigt, eller exempel, kan du gå extra länge på bitcoin-futures för att multiplicera din avkastning. Om du tror att ETH håller på att sjunka, kan du korta ETH-futures.

Stabilisera prisfluktuationer: Flygbolag stabiliserar oljeprisfluktuationerna genom att köpa terminer för råolja. Vissa gör detsamma med bitcoin futures. En gruvarbetare med förväntade bitcoinflöden eller en bankomatoperatör med lager för att hantera till exempel kan minska exponeringen för prisfluktuationer med bitcoin futures.

Generellt faller de flesta bitcoin-terminshandlare i en av kategorierna ovan.

Hävstångs- och Crypto Futures Trading

Hävstång spelar en avgörande roll i terminshandel. Du ser att många terminsbörser annonserar hur mycket hävstång de erbjuder. CME och Cboe erbjuder en hävstång på 3x till 5x i genomsnitt, medan oreglerade börser erbjuder hävstång på 20x till 100x.

Futures är extremt kapitaleffektiva, vilket innebär att det krävs mindre pengar för att öppna positioner än om du handlade spothandel (1x) eller marginalhandel (3 till 5x).

Därför låter många bitcoin-futuresmarknader – som Kraken – utnyttja din position upp till 50 gånger mer, förutsatt att du har tillräcklig säkerhet.

Låt oss säga att du har 10 BTC och är rädd för sjunkande priser. Med spothandel måste du lita på 100% av dina pengar till spotbörsen för att sälja. Med en marginalbyte måste du lita på 20%. Med 50x kryptoterminer som vi ser på Kraken kan du lita på så lite som 2% av dina pengar på börsen.

Eftersom kryptoterminer använder säkerheter så låga som 2% av det nominella beloppet, tillåter kryptoterminer dig att ta positioner med upp till 50x hävstång, vilket ger handlare flexibilitet att positionera sig på marknaden samtidigt som de bibehåller lägre valutarisk än de skulle ha på plats eller plattformar för handel med marginaler.

De bästa Bitcoin Futures-börserna som finns idag

Idag är Cboe och CME fortfarande de två största och bäst reglerade bitcoin-futuresmarknaderna i världen.

Andra konkurrenter har också kommit in på marknaden. Du kan nu handla kryptoterminer på välreglerade kryptobörser som till exempel Kraken. Du kan också handla futures på oreglerade kryptobörser som Deribit, BitMEX och OKCoin.

Chicago Board of Exchange (Cboe)

Cboe var den första reglerade marknaden för att starta bitcoin-terminshandel. Företaget slog sin konkurrerande konkurrent, CME Group, för att starta, även om CME Group tillkännagav sin terminshandel veckor tidigare. Viktiga funktioner i bitcoin-terminshandel på Cboe inkluderar:

 • Noteringsdatum: 10 december 2017
 • Tickersymbol: XBT
 • Kontraktsenhet: Motsvarar 1 BTC
 • Beskrivning: Kontantavvecklade terminskontrakt baserade på auktionspriset för Gemini Exchange för bitcoin i USD.
 • Prissättning: USD
 • Lösning: Det slutliga avvecklingsvärdet kommer att vara auktionspriset för bitcoin i USD bestämt kl 16.00 EST på det slutliga avvecklingsdatumet av Gemini Exchange.
 • Öppettider: 830 till 315 pm måndag till fredag
 • Marginalpriser: 40%
 • Clearing: Options Clearing Corporation
 • Kontraktens utgångar: Veckovis, månadsvis, kvartalsvis

Chicago Mercantile Exchange (CME) Group

Chicago Mercantile Exchange (CME) Group lanserade sin bitcoin-terminsmarknad bara en vecka efter Cboe. Idag fungerar plattformen på samma sätt som Cboes erbjudande, även om det finns små skillnader mellan de två alternativen.

 • Noteringsdatum: 17 december 2017
 • Tickersymbol: BTC
 • Kontraktsenhet: Motsvarar 5 BTC
 • Beskrivning: Kontantavräknat baserat på CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR), som fungerar som en referensränta en gång om dagen för USD-priset på bitcoin.
 • Prissättning: USD
 • Lösning: Kontraktet prissätts med CME CF BRR, som har byggts kring IOSCO-principerna för finansiella riktmärken. BRR tar data från Bitstamp, Coinbase, itBit och Kraken för att beräkna prissättningen.
 • Öppettider: Söndag till fredag ​​från 18:00 till 17:00, med en timmes paus kl 17:00.
 • Marginalpriser: 35%
 • Clearing: CME ClearPort
 • Kontraktets utgångar: Varannan månad

TD Ameritrade

TD Ameritrade lanserade nyligen bitcoin-terminshandel för kvalificerade användare. Alla som har ett TD Ameritrade-konto som uppfyller kvalifikationerna kan börja handla bitcoin-terminer direkt från sina konton. TD Ameritrade har samarbetat med CME Group för att erbjuda bitcoin-futureshandel: du handlar via ditt TD Ameritrade-konto, även om alla affärer placeras över CME Group-marknaden.

För att kvalificera dig för TD Ameritrade bitcoin-terminshandel måste ditt konto uppfylla följande kvalifikationer:

 • Marginal aktiverad
 • Nivå 2-godkännande för spridningsoptioner
 • Avancerade funktioner aktiverade
 • Futures trading godkännande
 • Kontominimum på $ 25.000

TD Ameritrades krav på handel med bitcoin-terminer är 1,5 gånger högre än valutamarginalkraven. När du väl är godkänd är du redo att börja handla bitcoin-futures omedelbart.

Kraken

Kraken har en av de mest robusta kryptohandelsplattformarna som finns idag. Med Kraken kan du handla olika kryptovalutor i flera par. Nyckelfunktioner på Krakens krypto-terminsmarknad inkluderar:

 • Flera valutapar: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD och XRP / BTC.
 • Inflytande: Upp till 50x hävstång (tillgänglig i alla par)
 • Tidsram: Evig, månadsvis och kvartalsvis (endast eviga och kvartalsvisa tidsramar tillgängliga för XRP / BTC)
 • Kontraktsstorlek: 1 USD (1 XRP för XRP / BTC-paret)
 • Säkerhet: BTC, ETH, LTC, BCH eller XRP
 • Typ: Invers (vanilj för XRP / BTC-par)
 • Avgifter: 0,075% tagare, 0,02% tillverkare
 • Lösning: Vinsten från handel är omedelbart reglerad och tillgänglig. Kontrakten förfaller vid utgångsdatumet och den öppna räntan regleras kontant i säkerhetstillgången.

En av de största fördelarna med att handla kryptoterminer med Kraken är att du kan utnyttja upp till 50 gånger över alla par.

Bakkt

Bakkt är den nyaste aktören till krypto-terminshandelsutrymmet. Bakkt är en kryptostart som lanserades av Intercontinental Exchange (ICE), samma företag bakom New York Stock Exchange (NYSE). Ursprungligen tillkännagavs 2018, bakkades lanseringsdatum tillbaka över ett år.

Slutligen lanserades Bakkt i september 2019 med sin första produkt: ett bitcoin-terminkontrakt riktat till institutionella investerare som vill satsa på det framtida priset på bitcoin.

En av de största skillnaderna mellan Bakkt och dess konkurrenter är att Bakks terminskontrakt fysiskt regleras i ‘riktig’ bitcoin. Till skillnad från traditionella terminkontrakt på andra börser, som helt enkelt är derivat av bitcoin, använder Bakkt fysisk bitcoin.

Andra viktiga funktioner i Bakkt inkluderar:

 • Vårdnad: Till skillnad från alla andra kryptomarknader marknadsför Bakkt fysisk bitcoin. Företaget har investerat avsevärt i toppmodern fysisk och cybersäkerhet, vilket i slutändan gör det möjligt att skapa en institutionell vårdtjänst som är lämplig för både privatpersoner och institutionella investerare.
 • Samma teknik som ICE och NYSE: Bakkt kan vara det säkraste kryptoutbytet som finns tillgängligt. Börsen bygger på samma teknik som driver stora internationella börser som ICE och NYSE.
 • Fysiskt levererade kontrakt: Till skillnad från alla andra krypto-terminsbörser som listas här använder Bakkt fysiskt levererade bitcoin-terminskontrakt. I stället för att bara handla derivat av bitcoin och avveckla kontant, avvecklar Bakkt-användare kontrakt i riktig bitcoin.
 • Uppfyller: Bakkt är byggt för efterlevnad från grunden. Användare måste slutföra KYC- och AML-verifiering. Bakkt har också on-chain analys och övervakning för alla krypto insättningar och uttag. Sammantaget positionerar Bakkt sig som en säker och reglerad handelsmiljö.

Idag erbjuder Bakkt endast fysiskt avvecklade BTC / USD-terminskontrakt. Framåt planerar dock Bakkt att lansera ytterligare par och erbjudanden.

Interaktiva mäklare

Interaktiva mäklare låter dig köpa långa kontrakt med ett marginalbehov på 50%, vilket är det bästa på marknaden. Även om Interactive Brokers tar ut något högre avgifter än konkurrenterna, accepterar plattformen också en rad olika valutor. Dessutom låter Interactive Brokers dig köpa terminkontrakt på antingen Cboe eller CME.

Nyckelfunktioner hos interaktiva mäklare inkluderar:

 • Accepterade valutor: USD, EUR, GBP, AUD och CAD
 • Insättningsmetoder: Bankkablar, ACH, BPay, EFT, checkar
 • Avgifter: $ 5 avgift på CBOE, $ 10 på CME

Den främsta nackdelen med Interactive Brokers är att shorts måste ge överskottsmarginal, vilket innebär att du måste kontrollera mer än det nominella värdet för att öppna en short, vilket tar bort mycket av incitamentet för en näringsidkare att öppna en short i första hand. Den andra nackdelen med interaktiva mäklare är de höga avgifterna på $ 5 till $ 10.

TradeStation

TradeStation har några av de billigaste avgifterna i bitcoin futures trading industrin. Den främsta nackdelen med TradeStation är att du måste lägga ner 66% av din positions nominella värde som ett marginalkrav, vilket motverkar en del av fördelarna med handel med terminskontrakt.

TradeStation erbjuder dock tillgång till både CME och Cboe bitcoin futures trading marknader, och $ 1,50 avgifterna är mycket billiga.

E Handel

E Trade är en amerikansk handelsjätt som nyligen började erbjuda bitcoin-terminskontrakt till kunder via Optionshouse-handelsplattformen. Användare kan handla både CME- och Cboe-kontrakt med en marginal på 80% som krävs. Affärer säkerställs i USD.

E Trade har också rimliga (om något höga) avgifter på $ 2,50.

CryptoFacilities

CryptoFacilities är licensierat och reglerat av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA), vilket ger det ett extra lager av befogenhet över BitMEX, Deribit och några av de oreglerade leverantörerna på den här listan.

CryptoFacilities har också en konkurrenskraftig avgiftsstruktur för bitcoin-terminsaffärer, inklusive $ 0 tillverkaravgifter och avgiftsavgifter så låga som 0,0008. En av de ovanliga sakerna med CryptoFacilities är att plattformen endast accepterar krypto för insättningar. Användare accepteras dock var som helst i världen (utom USA och sanktionerade länder.

Nyckelfunktioner i CryptoFacilities inkluderar:

 • Öppettider: 24/7
 • Tidsramar: Evig, månadsvis och kvartalsvis
 • Inflytande: Upp till 50 gånger
 • Kryptopar: BTC, ETH, XRP, LTC och BCH

En av de största fördelarna med CryptoFacilities är att den erbjuder Ripple (XRP) marknader. Affärer i XRP / USD och XRP / BTC-paret kan säkerställas i själva XRP. Denna funktion gör att CryptoFacilities är särskilt populära alternativ för investerare som innehar stora mängder Ripple.

BitMEX

BitMEX är en oreglerad krypto-terminsmarknad med få regler men mycket likviditet. Det är en av världens största marknadsplatser för kryptoterminer, som dvärgar sina bättre reglerade konkurrenter som Cboe och CME Group. På en genomsnittlig dag kommer BitMEX att se över 2 miljarder dollar i kryptotransaktioner under en 24-timmarsperiod.

BitMEX debiterar en tillverkaravgift på 0,025% och en avgiftsavgift på 0,075%.

En av de största fördelarna med BitMEX är att börsen erbjuder hävstång upp till 100X, mycket högre än några konkurrenter som listas här. Näringsidkare kan ställa in hävstång från 1 till 100 baserat på deras motvilja mot risk.

Andra viktiga funktioner i BitMEX inkluderar:

 • Öppettider: 24/7
 • Tidsramar: Evig, kvartalsvis och tvåkvartaleri
 • Upphörande: Förra fredagen i kontraktsmånaden klockan 20 EST
 • Inflytande: 1x till 100x
 • Kryptopar: ADA, BCH, EOS, ETH, LTC, TRON och XRP
 • Förbjudna länder: USA, Kanada, Kuba, Krim, Iran, Syrien och Nordkorea
 • Volym: 2 till 4 miljarder dollar i daglig handelsvolym (2019)

BitMEX använder en 50/50 split mellan Coinbase och Bitstamp som dess underliggande bitcoinprisindex, vilket ger börsen ett extra lager av legitimitet.

OKCoin / OKEx

OKEx är den internationella delen av OKCoin-börsen, som grundades 2013. Börsen är registrerad på Malta men drivs från Hongkong, främst till handlare i Kina och andra asiatiska länder.

Idag brukar folk använda OKCoin och OKEx omväxlande. Oavsett vad du kallar det är OKCoin / OKEx ofta den största bitcoin-handeln på Internet, även om den ibland slås av BitMEX. OKCoin är särskilt populärt bland Asien-baserade crypto futures-handlare.

OKCoin erbjuder hävstång upp till 20 gånger på tre olika kryptovalutor. Det erbjuder också låga avgifter. Användare kan gå igenom två olika verifieringsnivåer baserat på hur mycket de vill handla och hur de vill ta ut sina pengar.

Viktiga funktioner i OKEx inkluderar:

 • Öppettider: 24/7
 • Tidsramar: Veckovis, två veckor och kvartalsvis
 • Upphörande: Fredag ​​kl 12.00 i utgångsveckan
 • Inflytande: 10x till 20x
 • Kryptopar: ETH, ETC, BCH, XRP, EOS och BTG
 • Volym: 1,5 till 3 miljarder dollar per dag (2019)
 • Förbjudna länder: USA, Hong Kong, Kuba, Iran, Nordkorea, Krim, Sudan, Malaysia, Syrien, Bangladesh, Bolivia, Ecuador och Kirgizistan

Sammantaget erbjuder OKCoin stark likviditet från ett börs med en mindre än transparent historia. Liksom BitMEX finns det vissa farhågor när det gäller att hantera ett oreglerat utbyte. OKCoin fortsätter dock att vara populärt bland Asien-baserade kryptohandlare som vill få tillgång till terminskontrakt.

Deribit

Deribit är den nyaste konkurrenten för bitcoin-terminskontrakt för BitMEX och OKEx. Den nederländska börsen specialiserar sig på krypto-terminshandel.

Nyckelfunktioner i Deribit inkluderar:

 • Öppettider: 24/7
 • Inflytande: Upp till 100 gånger
 • Tidsramar: Evig och kvartalsvis
 • Kryptopar: BTC och ETH

Hur påverkar Bitcoin Futures Bitcoin-handel?

Det finns en del debatt om hur bitcoin-futures påverkar bitcoin-handel. När bitcoin-terminshandel först tillkännagavs i slutet av 2017 blev marknaderna galna av förväntan. Långsiktiga bitcoin-hodlers såg detta som ett tecken på att bitcoin blev mainstream. De trodde att miljarder dollar av institutionellt kapital var på väg att hälla i bitcoin.

Inom en vecka efter lanseringen av den första reglerade bitcoin-terminsmarknaden gick priset på bitcoin upp till det allra högsta på $ 20.000. Priset kraschade strax efter och ligger kvar på cirka 9000 dollar idag.

Så hur påverkar terminsmarknader bitcoin – om alls? Är terminsmarknaderna bra eller dåliga för världens största kryptovaluta?

Svaret är komplicerat.

Den allmänna teorin hävdar att de “smarta” institutionella pengarna kommer att hälla ut på terminsmarknaden och att andra marknader kommer att följa. Vi såg detta med den första lanseringen av bitcoin-futures. Futurespriserna för Bitcoin steg. Marknaden, som noterade de högre terminsmarknadspriserna, följde och fick marknadspriset på bitcoin att stiga. Människor började titta på terminsmarknader som en guide till framtida riktning för bitcoin – liknar hur råvaru-, olje- och guldmarknader fungerar.

Ökad aptit för lägre bitcoinpriser kan se värdet av bitcoin-terminskontrakt sjunka, vilket sannolikt kan leda till att priset på bitcoin i sig sjunker.

Vi ser en liknande effekt på traditionella marknader. Dagliga rörelser i Dow mini och S&P 500 futuresmarknader har till exempel en väsentlig inverkan på riktningen för huvudindexen varje dag.

Futuresmarknaderna kontrollerar dock inte alltid den underliggande marknaden. Nyheter som till exempel inträffar under marknadens öppettider kan störa banan som vi började se med terminsmarknader. Vilket som en ädel sidotot kan det vara värt att lära sig att tjäna bitcoin som ett alternativ till handel med bitcoin-futures.

Vanliga frågor om Bitcoin Futures Contracts

Vi får många frågor om bitcoin futureskontrakt. Nedan svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi får:

F: Hur är bitcoin-terminkontrakt relaterade till det underliggande marknadspriset eller spotmarknaden för bitcoin?

A: Futuresmarknader för Bitcoin drar priser från befintliga kryptobörser. CME använder till exempel sin CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR), som hämtar prisdata från flera större börser. Detta pris används för att reglera alla bitcoin-terminskontrakt.

F: Hur regleras bitcoin-terminsmarknader?

A: Futuresmarknader i Bitcoin regleras av Commodity Futures Trading Commission (CFTC), som är tillsynsorgan med exklusiv jurisdiktion över amerikanska bitcoin-terminsmarknader. Utomlands har andra tillsynsmyndigheter liknande roller. Vissa bitcoin-terminsmarknader regleras inte av något regeringsorgan.

F: Behöver jag en digital plånbok för att handla med bitcoin-futures?

A: Du behöver inte en digital plånbok för att handla bitcoin-futures när futures är kontantavvecklade eller ekonomiskt avvecklade (som är fallet med CME, Cboe och de flesta andra bitcoin-futuresbörser). Du behöver dock en digital plånbok (eller åtminstone ett mäklarkonto) om du handlar med fysiskt avvecklade bitcoin-futures – som med Bakkt.

F: Varför är amerikaner förbjudna från vissa oreglerade terminsbörser?

A: Många av de oreglerade terminsbörserna ovan har förbjudit amerikaner. Börser gör detta för att undvika ansvarsfrågor. Futureshandel i Amerika regleras av CFTC och oreglerade börser erbjuder tjänster som bryter mot CFTC-regler. Att bli reglerad för varje amerikansk användare är komplicerat, så de flesta utbyten förbjuder bara amerikanska användare helt.

F: Hur gammal är bitcoin-futures?

A: Reglerade bitcoin-futures lanserades först i december 2017 med Cboe och CME Group. Bitcoin-futures går dock så långt tillbaka som 2011 på oreglerade marknadsplatser.

F: Vad är kortslutning??

A: Kortslutning är praxis att placera en kort satsning utan att först behöva låna den underliggande säkerheten. När du kortsluter en tillgång tar du ställning att priset kommer att gå ner.

F: Vad är säkring??

A: Säkring är praxis att ta en position på en tillgång för att kompensera din position i en annan. Eftersom terminkontrakt möjliggör hävstång är det enkelt att säkra din position oavsett antalet fysiska tillgångar du har.

F: Vad är marginal?

A: Marginal är den summa pengar en näringsidkare först måste sätta in som säkerhet när han tar en terminsposition. För många starkt handlade kontrakt är marginalbeloppen mindre än 10% av det underliggande kontraktet. Reglerade börser, inklusive CME Group och Cboe, kräver marginal på 35% till 40%.

Slutord: Vad är framtiden för Bitcoin Futures Trading?

Bitcoin-handel med futures fortsatte att vara stark under hela 2019. CME Group rapporterade i genomsnitt cirka 300 miljoner dollar till 500 miljoner dollar i bitcoin-futures per dag under hela 2019.

CME hävdar också att bitcoin-futures vinner intresse bland stora investerare. Plus, när vi kontrollerar terminsvolymen på oreglerade börser ser vi en volym på mer än 4 miljarder dollar per dag under många dagar.

Det är uppenbart att bitcoin-terminshandel spelar en avgörande roll i kryptoekosystemet – och det försvinner inte snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map