Investera i molngruva – allt du behöver veta

Som en skicklig kryptoinvesterare är det klokt att förstå molngruv och hur det kan främja dina investeringsmål. Begreppet molngruva är nästan lika gammalt som Bitcoin själv. Idag har molnbrytning ett blandat rykte som både en lönsam men bluffredd marknadssektor. Här är vad du behöver veta innan du investerar i några molngrupprotokoll.

Vad är Cloud Mining?

För att förstå molngruvan måste du först förstå hur Bitcoin fungerar. I Bitcoin-nätverket finns det noder som validerar transaktioner. Dessa valideringsnoder är vad som kallas gruvarbetare i branschen. De fick den här titeln på grund av den energi de använder för att bibehålla giltigheten för blockchain. Denna energiförbrukning kommer med en prislapp. På detta sätt liknar gruvdrift för Bitcoin gruvdrift för andra värdefulla tillgångar. Du måste investera tid och resurser som ökar tillgångens totala värde.

Bitcoin gruvarbetare tävlar mot varandra för att lösa en komplex matematisk ekvation som kallas SHA-256 (säker hashingalgoritm-256). Denna ekvation är så svår att din dator tar en titt på den och bestämmer att det är snabbare att göra utbildade gissningar kontra att faktiskt göra matematiken direkt. Denna beräkningsdrag kallas hash-hastigheten för Bitcoin-nätverket.

Förutsägande leverans

I synnerhet inkluderade Bitcoins anonyma skapare, Satoshi Nakamoto, några spännande protokoll för att säkerställa att Bitcoin-gruvarbetare slutförde denna ekvation och lade till block i nätverket med tio minuters intervall. Denna tidsram var avgörande för Bitcoins strategi eftersom gruvbelöningar är den enda gången nya Bitcoin kommer in på marknaden. De 10-minutersintervallen hjälper Bitcoin att upprätthålla en förutsägbar leveransmekanism.

Bitcoin Mining Farm

Bitcoin Mining Farm

Under Bitcoins tidiga dagar kunde vem som helst bryta i nätverket med en enkel dator. Klart införde Nakamoto en algoritm för att öka svårigheten för SHA-256-ekvationen baserat på nätets totala hashhastighet. Ju fler människor bryter Bitcoin, desto svårare blir ekvationen. Dessa justeringar fungerar tillsammans med ett automatiskt reducerande belöningsschema.

Gruvbelöningar

Bitcoins första gruvarbetare fick 50 Bitcoin för varje block de lade till blockchain. Belöningsbeloppet har minskat med halvor var 210 000 block som bryts. Den nuvarande belöningen är 6,25 Bitcoin för varje block som bryts. Denna belöningsgrad sätts till hälften igen 2024. Särskilt kommer den sista Bitcoin att brytas någon gång 2140 med denna nuvarande takt.

Knapphet driver innovation

Det faktum att det bara finns 21 miljoner Bitcoin som någonsin kommer in på marknaden, i kombination med de stigande priserna på denna krypto, fortsätter att driva gruvarbetare till nya innovationer. Mining brukade bara ta en hemdator. Det dröjde dock inte länge innan gruvarbetare började bygga speciella gruvriggar byggda från GPU-kort. GPU-kort är mycket effektivare än processorer när de utför repetitiva uppgifter som att gissa svaret på SHA-256-ekvationen.

Introduktionen av GPU-kort förändrade allt på marknaden. För det första ökade det hashhastigheten i nätverket till nya höjder. Det signalerade också början på slutet för vanliga CPU-gruvarbetare. En GPU-gruvrigg är hundratals gånger snabbare för att lösa SHA-256-ekvationen jämfört med din vanliga CPU.


ASIC Mining Rigs Set the New Standard

Hela gruvsektorn såg en annan stor upprörd när Bitmain, världens största tillverkare av gruvutrustning och gruvpooloperatör, introducerade ASIC gruvriggar på marknaden. Dessa kraftfulla specialbyggda marker förstörde GPU: s prestanda. ASIC (applikationsspecifika integrerade kretsar) är tusentals gånger snabbare för att lösa SHA-256-ekvationen än GPU: er.

ASIC-gruvarbetare var också mycket dyrare än GPU-gruvriggar. Dessa enheter kan kosta dig över $ 2000 för low-end-modeller och cirka $ 8000 + för enheter av högsta kvalitet. Eftersom ASIC-gruvutrustningar ökade hashhastigheten i nätverket, drev de också svårigheten med SHA-256-ekvationen till en punkt att vanliga processorer var praktiskt taget värdelösa. I grund och botten kan du fortfarande bryta med din hemdator idag, men vid den tidpunkten har du ungefär samma odds som att vinna lotto, plus mycket mer elkostnader.

För dyrt för den genomsnittliga Joe

När gruvsektorn blev en exklusiv plats för stora aktörer såg den också stor centralisering komma till. Stora gruvgårdar började höra stora delar av Bitcoins nätverkshastighet. Denna centralisering ledde till ett skrik i samhället. Bitcoin byggdes kring konceptet för alla som deltar i dess nätverk och nu hade detta blivit långt ifrån verkligheten. Lyckligtvis hjälpte gruvpooler att jämna ut spelplanen under en liten stund.

Bitcoin GPU Miner

Bitcoin GPU Miner

Gruvbassänger

Gruvpooler är protokoll som kombinerar poolens hela hashkraft för att konkurrera i Bitcoins gruvalgoritm. Gruvpooler tillåter vem som helst att bidra efter bästa förmåga och få regelbundna avkastningar. Den som deltar i en gruvpool får belöningar som motsvarar sin andel av donerad hashkraft.

Idag är gruvbassänger normen. Till och med de största Bitcoin-gruvgårdarna som en gång dominerade sektorn ingår nu i större gruvpooler. Beslutet att gå med i dessa gruvpooler är vettigt eftersom du får dagliga belöningar kontra träff eller miss-strategin som används i traditionell gruvdrift.

Cloud Mining

Molnbrytning är utvecklingen av konceptet för gruvdrift. Det dröjde inte länge innan datacenter insåg att det fanns många människor som ville delta i poolen men saknade gruvutrustning för att göra det. För att åtgärda denna situation började datacenter hyra ut sin hashkraft i poolen. Detta koncept var revolutionerande eftersom det för första gången innebar att det fanns en mekanism för att bryta en kryptovaluta, till exempel Bitcoin, med hjälp av hyrd molnberäkningskraft.

Vilka problem försöker Cloud Mining lösa?

Molnbrytning försöker lösa några av de mest pressande frågorna som Bitcoin gruvarbetare står inför. Att ge användarna möjlighet att hyra ut eller köpa gruvutrustning från en tredjeparts molnleverantör öppnade dörren för universellt deltagande. Vem som helst, var som helst, kan använda ett fjärrdatacenter med delad processorkraft för att tjäna lite gratis Bitcoin.

Kostnadsbarriärer

Eftersom den genomsnittliga kostnaden för en ASIC-gruvrigg höjde sig högt låg många gruvarbetare kvar i kylan. De flesta analytiker håller med om att kostnadsbarriärer utgör ett av de största hindren för storskalig Bitcoin-antagande. Molntjänster investerar i dyr utrustning för dig. Denna strategi eliminerar behovet av hårdvara utom en smartphone för att kontrollera ditt saldo.

Tekniska hinder

Tillsammans med undanröjandet av finansiella hinder för antagande avskaffar molnbrytning också tekniska hinder. De tidiga gruvarbetarna var tvungna att förstå kodningen av Bitcoin för att ladda ner blockchain och börja verifiera transaktioner. Dessa krav ökade när GPU- och ASIC-gruvarbetare uppstod. Nu fanns det professionella tillverkare som bidrog till sektorn.

Fördelar med Cloud Mining

Det tar inte lång tid att inse de enorma fördelarna med en molngruppsstrategi. Primärt är installationen enkel. Du loggar bara in på en molngruppplattform och ser dina avkastningar. Naturligtvis finns det fler fördelar än bara enkelhet. Här är några andra stora dragningar till molngruvsektorn.

Ingen elektricitet

Ett av de största klagomålen mot Bitcoin är kraven på energiförbrukning. För närvarande använder Bitcoins nät mer energi än många utvecklade europeiska länder. Trots det faktum att en betydande del av molnbrytningsel kommer från förnybara energikällor, är det fortfarande en stor börda för det nuvarande nätet. Följaktligen översätts denna elektricitet direkt till overhead.

Molnbrytning eliminerar elbaserade problem från gruvekvationen. Denna eliminering innebär att människor som bor i områden med extremt hög el, såsom vissa öar i Karibien, kan bryta Bitcoin effektivt. Klart, molnbrytning minskar ditt koldioxidavtryck.

Hur fungerar Cloud Mining?

I centrum för molnbrytningsstrategin finns stora datacenter. Dessa megagruvgårdar var specialbyggda för att spara energi och leverera beräkningskrafter behövdes. I ett molngruvscenario hyr du ut din hashkraft och i gengäld får du en viss belöning per block. Eftersom du inte har tillgång till gruvutrustningen är datacentret ensamt ansvarigt för underhåll av utrustningen.

Val av mynt

Numera finns det molnbrytningsplattformar för ett stort antal mynt. Förutom första generationens SHA-256 bryta mynt som BTC och ETH, finns det nu dussintals altcoins som kan molnbrytas. Det som är ännu coolare är att vissa plattformar tillhandahåller protokoll som automatiskt byter dina gruvinsatser baserat på nätverksproblemet och den totala lönsamheten i satsningen.

Historia av molngruva

Den första molngruppspoolen togs i bruk i november 2010 under det nu ändrade namnet, Bitcoin Pooled Mining Server. Idag går plattformen under namnet Slask. Imponerande har Slush brytt över 1 miljon Bitcoin sedan starten. År 2013 kom en annan stor utmanare in på marknaden – F2Pool. Ursprungligen gick denna pool också under ett annat namn – Discus Fish. Idag har F2Pool en framträdande position på marknaden som Kinas äldsta Bitcoin-gruvpool och den näst största Bitcoin-poolen i världen.

Bitcoin Cloud Mining Pools

Bitcoin Cloud Mining Pools

År 2014 gick världens största tillverkare av riggar in på marknaden på ett stort sätt med lanseringen av Antpool. Antpool blev en av de största gruvpoolerna i branschen på mindre än ett år. Denna tillväxt ledde till oro för centralisering. Dessa farhågor växte högre efter att Bitmain förvärvade en annan stor molngrupppool BTC.com 2015.

Risker med molngruva

Som med allt krypto finns det några försiktighetsåtgärder och risker som du måste vara medveten om innan du investerar i en molngruvoperation. I första hand bör du bara arbeta med ansedda molngruvpooler för att undvika bedrägerier.

Molnbrytning får ofta en dålig rap eftersom det har funnits otaliga bluffpooler och mattor i sektorn. Det faktum att du aldrig faktiskt ser eller hanterar din gruvutrustning gör det enkelt för olyckliga aktörer att loppa med din finansiering.

I vissa fall kommer dessa företag att använda de medel som samlats in från nya investerare för att betala belöningar till tidiga investerare. Denna strategi liknar ett Ponzi-schema. De gamla investerarna tror att de tjänar de vinster de förväntade sig så de investerar ännu hårdare. Denna enhet driver nya investeringar i plattformen. Plötsligt försvinner poolen med din krypto.

Senaste Cloud Mining Scams

Ett perfekt exempel på att en molnbrytningsbedrägeri spelade upp inträffade i år. Bara den här veckan utlämnades medgrundaren av en påstådd gruvbedrägeri från Panama för att klara avgifter i New York. Enligt domstolsdokument lovade Gutemburg Dos Santos vilda belöningar till sina AirBit Club-medlemmar. Naturligtvis, för att få bästa belöningar, behövde du helt enkelt köpa livstidsgruppspaketet för $ 1000.

Spotting Cloud Mining Scams

Tack och lov är det mycket lättare att upptäcka molnbrytningsbedrägerier än tidigare. I de första dagarna av krypto var det så mycket förvirring på marknaden. Det var också mycket svårt att hitta tillförlitlig information online, särskilt när det gäller ny teknik som molnbrytningspooler. Men idag är detta inte fallet.

Du bör alltid DYOR innan du investerar i någon ny teknik. Cloud mining är lönsamt, men bara om du gör det rätt. Om någon lovar dig belöningar som verkar utöver det vanliga, beror det på att de försöker lura dig ur din hårt förtjänade Bitcoin. Låt inte FOMO styra dig i dessa fall. Var fast och gå iväg. Din plånbok kommer att tacka dig vid ett senare tillfälle.

Cloud Mining is the Future

Trots risken för bedragare är gruvbranschen för molnpoolen viktig i samhället. Det kommer alltid att finnas en efterfrågan på hashkraft för Bitcoin-nätverk. I många fall är det mycket mer kostnadseffektivt att använda dessa nätverk än att köpa eller driva en egen rigg. Även om din rigg är en del av gruvpoolen kan du fortfarande stöta på dina belöningar genom att köpa mer hashkraft. Det är av dessa skäl som molnbrytning kommer att förbli en kärnprodukt i branschen under överskådlig framtid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map