Bisq Exchange: Allt du behöver veta

Bisq-utbyte (tidigare känt som Bitsquare) skiljer sig från de vanliga plattformarna för utbyte av kryptovalutor. Detta decentraliserade Bitcoin-utbyte ger användarna bara 10 minuter från sin första handel. Och allt är 100% anonymt. Du kan handla nästan vilken som helst större valuta eller valfritt mynt på bara några minuter utan att ge något ID. Men det finns mycket du behöver veta för att göra en handel på ett säkert sätt och se till att du inte blir offer för en bluff. Uppriktigt sagt, de flesta recensionerna jag läste hade föråldrad eller helt felaktig information. Så jag har bestämt mig för att göra min egen Bisq- eller Bitsquare-recension.

Blödande teknik som denna är fortfarande i sin linda. Läs den här nya Bisq Bitcoin-utbytesrecensionen för 2019 för att registrera dig, komma igång och vara säker.

Bisq utbyte är en peer-to-peer (P2P) utbyte som omfattar de ursprungliga värdena för Bitcoin: decentralisering, anonymitet och transparens. Till skillnad från de flesta utbyten finns det ingen central myndighet eller en enda felpunkt, vilket gör det omöjligt att “hacka” (mycket, mycket mer om detta senare). Istället för att tänka på det som ett företag, tänk på det som ett samhälle.

Skillnaden mellan tidigare Bitsquare och de flesta andra konkurrenter är att det är ett nätverk där kollegor handlar direkt med varandra. Allt är öppen källkod och 100% transparent. Du kan köpa och sälja Bitcoins för nationella valutor eller andra mynt så länge båda användarna är överens.

Men om det är så populärt bland kryptosamhället, varför tvivlar fortfarande så många? Jag kommer att täcka allt du behöver veta om utbytet från säkert handelsprotokoll till avgifter, gränser och allmänhetens åsikt.

NOTERA: Läs om du letar efter ett mer etablerat P2P-nätverk den fullständiga recensionen av LocalBitcoins från CryptoPositive. Det kan vara det du letar efter, men du måste lära dig att handla säkert.

Vad är Bisq.network (tidigare Bitsquare.io)

Grundades av den österrikiska kryptovisaren Manfred Karrer 2014 och är ett helt annat djur än vad du är van vid. Hans mål var att hålla Bitcoins ursprungliga anda vid liv. Bitcoin startades som ett sätt att låta människor handla utan att behöva en central myndighet, men de flesta börser är företag som är beroende av det traditionella finansiella systemet och kräver ID.

Inte Bisq.

Istället för att vara ett företag är det ett Decentraliserad anonym organisation (DAO). En DAO är organisationer med regler som kodats digitalt som fungerar utan behov av mellanhänder. På engelska är det i princip detsamma som företag du är vana vid, förutom att deras regler tillämpas digitalt. Datorn kan inte bryta mot reglerna som en människa kan. Och istället för att ha en central myndighet (som ett huvudkontor eller styrelse), drivs den av denna uppsättning digitala regler och ett samhälle som omger det. Meningsfullt?

Det bästa med att det är öppen källkod är att det drivs och stöds av samhället.

Finansiellt system meme

För en bättre förståelse av DAO: er och deras potential att förändra, ja, allt, typ av …. läs den här intressanta artikeln från Coindesk.

Funktioner

säkerhet

Bisq exchange tar säkerheten på allvar och utformade systemet för maximal säkerhet för näringsidkare. Ändå kommer alla P2P-nätverk med risker. Eftersom det är decentraliserat och Bisq inte har några av dina pengar, riskerar du inte att bli hackad. Min enda varning är att se upp för återkrav (mer om detta i FAQ).

Integritet

Allt är 100% anonymt.

Enkel användning

Du kan börja handla på så lite som tio minuter.

Mynt

Bisq exchange stöder dussintals altcoins inklusive DOGE, ETH, DASH, ZEN. För en fullständig lista, se support FAQ.

Funktionalitet

Det är lite komplext med domaren, men funktionaliteten är smidig. Transaktioner tar lång tid men beroende på betalningsalternativ.

Avgifter

Insättningen och höga avgifter per transaktion gör handel lite på den branta sidan.

Övergripande

Om du är bekväm med att använda ett P2P-nätverk och betala lite av en hög avgift är Bisq-utbyte bra. 100% anonym, decentraliserad och säker – låter som något kryptomaner skulle älska.

Hur fungerar Bisq Exchange?

Istället för att gå igenom en webbplats drivs detta utbyte via en app. Det låter dig börja handla på så lite som 10 minuter! Allt du behöver göra är att lägga till ditt bankkonto eller välja en betalningsmetod så är du redo att gå. Eftersom det är P2P finns inget behov av att verifiera någonting.

Till skillnad från andra börser är Bisq-utbytet inte beroende av en enda leverantör. Banker tjänar bara för att överföra din nationella valuta till den andra användaren. Det betyder att ingen avbryter, kontrollerar eller blandar sig i din privata handel. Det är tänkt att vara ett sätt att undvika alla problem med dagens finansiella system.

Så här fungerar en handel:

 • Du bestämmer dig för att göra ett erbjudande eller acceptera ett på marknaden och plattformen kopplar ihop dig två kärleksfåglar.
 • Båda användare måste då göra en insättning på.03 BTC plus transaktionsbeloppet i plånboken. Depositionen är för att säkerställa att båda parter följer reglerna. Det används som säkerhet om något går fel.
 • När saker och ting går framåt placeras deposition, handelsbelopp och gruvavgift (förklaring senare) i en 2-av-3 multisig plånbok.
 • En skiljeman väljs slumpmässigt (se nedan för förklaring) för att se till att allt går rätt.
 • Transaktionen utförs när alla tre parterna tecknar att det gick rätt.

** MÅSTE LÄSA SÄKERHETSFUNKTION ** – Vad är skiljemän ?: Skiljemän är en pålitlig tredje part som säkerställer att affärer går rätt. De är den enda andra parten förutom de två kamraterna. Skiljemannssäkerhet är en viktig fråga som företaget tar på allvar. De är community-användare som garanterar en ärlig affär. Hur? Eftersom de sätter upp megabucks-insättningar (2 Bitcoins!) För att ta jobbet. Om något går fel avgörs tvisten med deras insättning. Du är 100% säker!

Är Bisq Exchange säkert? | Hur förhindrar Bisq bedrägerier?

Som med alla peer-to-peer-utbyten är säkerhet ett stort problem. Normalt är ett företag på plats som användaren litar på. Först kan det verka som ett P2P-nätverk är osäkert jämfört med ett centraliserat växelverk; motsatsen är dock sant. De är faktiskt säkrare än ett traditionellt utbyte. Här är varför:

 • Bisq Exchange innehar inga fonder: Dina medel lagras inte någonstans på webbplatsen. Det betyder att du inte kan bli hackad. En traditionell börs skulle lagra din BTC i en plånbok på deras webbplats. Det betyder att om en hackare eller anställd får kontroll är dina pengar borta. Dina medel läggs bara i en plånbok när en överenskommelse är gjord.
 • Insättningar i nödfall: Det finns alltid en risk att något kan gå fel under handeln. Om det händer är du försäkrad av transaktionsinsättningen.
 • Skiljemän: Slumpmässiga tredje parter väljs för att övervaka affärer.
 • Ingen enda nod av misslyckande: Till skillnad från ett traditionellt utbyte finns det ingen enda attackpunkt för Bisq-utbytet. Det är ett decentraliserat nätverk. Det finns inget sätt för en hackare att “komma in” eftersom det inte finns någon “in” för att komma till (och inget att komma åt där).
 • Ingen information lagrad: Om du ansluter ditt kreditkort eller konto till ett utbyte lagras informationen lokalt. Om det finns ett hack är informationen nu äventyrad. Med Bisq lagras din information lokalt och endast delar delas med den andra parten du har att göra med.

Så till skillnad från traditionella börser eller mäklare är du mycket säkrare på den här typen av börser eftersom det inte finns något att stjäla. Istället för att tillgodose ditt förtroende för ett företag bestäms säkerheten av kryptografiskt bevis.

”Det som behövs är ett elektroniskt betalningssystem baserat på kryptografiskt bevis istället för förtroende” – Satoshi Nakamoto

Vad är Bisq-insättningsavgifter, skiljeavgifter och handelsavgifter?

En av de största nackdelarna med att använda Bisq-utbytesplattformen är mängden kapital du behöver för att börja handla. Avgifterna själva är höga, men du måste också betala en stor insättning. Även om det returneras till dig är det bara irriterande att bara ha 03 BTC ($ 316 | 2-28-18) för att sätta ner en insättning. Föreställ dig att du försöker hyra ett rum för $ 500 i månaden men behöver två månaders hyra som deposition. Ett rum på 500 dollar kostar dig 1500 dollar idag. Det är ont.

Avgifterna är extremt komplexa jämfört med andra börser. Här är en uppdelning:

 • Avgift för tillverkare / avtagare: Om du lägger till likviditet på marknaden (tillverkaren) betalar du 002BTC eller någonstans i närheten baserat på en extremt komplicerad algoritm. Om du tar bort likviditet (betalare) betalar du minst 002BTC igen med förbehåll för någon galen formel. I slutändan fungerar det till cirka 20%.
 • Gruvavgifter: Du kommer att debiteras gruvavgifter. Detta kan vara så mycket $ 20 för även små affärer. Webbplatsen hävdar att avgiften är 003BTC, men det finns faktiskt 3 separata gruvavgifter som läggs i handeln. Se skärmdumpen nedan.

Bisq utbytesavgifter

Här är en skärmdump från en Reddit-användare som beskriver deras handel.

Så du måste finansiera handeln med handelsbeloppet + deposition + avgift (.20%) + gruvavgiften (.95%). Gruvavgiften och insättningen gör små affärer funktionellt INTE VÄRDT DIN TID.

Vad är Bisqs handelsgränser??

Bisq-börsen sätter handelsgränser för varje handel för säkerhetsändamål. Detta är för att avskräcka brottslingar och skydda näringsidkarna via en insättning (till exempel om handeln var för 10BTC skulle en insättning på.03BTC inte avskräcka brottslingar). Gränsen bestäms av betalningsmetoden. För betalningsmetoder med högre risk som SEPA är det 25BTC per handel. För sådana med lägre risker som Alipay är det 5 BTC. Altcoins är så höga som 1BTC.

För din första månad är handelsgränsen 25% av den totala gränsen.

För en fullständig lista över gränser, se FAQ-sida för begränsningar.

Hur man handlar Bitcoin på Bisq

När Bisq säger att du kan handla på tio minuter är de lite optimistiska. Ändå var min erfarenhet sömlös. Att komma igång är extremt lätt. Här är vad du måste göra.

1) Ladda ner appen

Bisq-utbyte är inte ett centralt utbyte. Det är faktiskt en klient som fungerar på skrivbordet. Gå över till Bisq.network och ladda ner appen för att komma igång.

Bisq-utbytesapp

2) Anslut ditt bankkonto eller Crypto Wallet

Välj antingen ett konto i din valuta eller anslut din plånbok till börsen och sätt sedan in pengar på ditt konto. Var noga med att ta hänsyn till insättnings- och gruvavgifter när du överväger hur mycket du sätter in.

3) Köp eller sälj Bitcoin

Nu när pengarna finns på ditt konto kan du köpa eller sälja din valuta. Var noga med att kontrollera marknaderna och filtrera allt efter valuta. När du har valt ett erbjudande måste du ange hur mycket du köper / säljer.

Köp och sälj bitcoin på Bisq

4) Gå in i en handel och bekräfta

Följ bara anvisningarna från programvaran. Den beräknar automatiskt avgifterna och ber dig att finansiera affären. Därifrån måste du logga ut att handeln genomfördes framgångsrikt.

Recensioner – Är Bisq Legit? | Allmän åsikt

Det finns en unik känsla av gemenskap runt Bisq. Det är trots allt en DAO. Eftersom det inte finns någon verklig central myndighet finns det inte någon att klaga på. Det ses inte som ett ont företag av användare, så det är inte målet för samma negativa press som de flesta är.

I allmänhet är allmänheten ganska hög och samhället litar på plattformen. Bisq-utbyte är definitivt legitimt. Det finns några legitima grepp om tjänsten (förvirrande avgifter för en), men utan rapporterade hack, solid UX och fullständig anonymitet under sömlösa affärer är det svårt att ogillar plattformen.

Enligt min mening är en av de främsta anledningarna till att ingen klagar på att det bara inte finns så många människor som använder Bisq-utbyte än. Gemenskapen är en liten men kultliknande krets av hängivna som evangeliserar underverk i P2P-utbyten.

Bisq Reddit-tråden är ganska tom

Bisq meme

Endast 7 aktiva läsare: /

R / Bisq är relativt tyst. Enligt Coinmarketcap, 24-timmars handelsvolymen är en nyans över $ 26 000 (2-28-18). Det är nästan ingenting. Bara för att notera, det betyder inte att det är ett dåligt utbyte, det är bara fortfarande i sin linda.

Positiva recensioner

De positiva recensionerna fokuserar på anonymitet, enkel registrering, brist på verifiering och P2P-plattformens natur. För dem som verkligen anammar BTC: s filosofi är det utbytet av val.

Negativa recensioner

Det finns några negativa recensioner där ute. Mest fokuserar på höga avgifter och insättningar och brist på likviditet. Det finns ett stort antal människor som klagar på funktionaliteten, men det beror på att de inte har någon aning om hur plattformen ska fungera. För ett P2P-utbyte fanns det väldigt få anklagelser om bedrägerier alls.

Bisq recensioner

En snabb Google-sökning avslöjar allas största oro.

Utbytesjämförelse: Bisq vs. LocalBitcoins | Vilket är det bättre P2P-nätverket

100% anonym. Ingen verifiering. Alla typer av betalningar du kan tänka dig.

P2P-nätverk omfamnar verkligen vad Bitcoin skulle vara: decentraliserat och anonymt. Bisq-utbyte kan vara närmast Satoshis sanna dröm, men det är långt ifrån det enda peer-to-peer-utbytet på marknaden. LocalBitcoins.com, “Craigslist” av Bitcoins är storebror till den unga uppstarten. Låt oss jämföra dem för att se vilken som är det bästa stället att gömma sig bakom din mask och köpa lite BTC.

LocalBitcoins i korthet

LocalBitcoins grundades i Finland 2012 av Jeremias Kangas. Det är ett annat, större peer-to-peer-nätverk som omfattar andan i Bitcoin. Den är tillgänglig över hela världen och erbjuder användarna möjlighet att köpa Bitcoin med NÄSTA NÅGOT (presentkort ingår). Nackdelen är att vanligtvis måste båda träffas för att göra ett utbyte. Det finns dock sätt att göra det via webben.

AKTA SIG: LocalBitcoins.com är en Bitcoin-utbyte.

 • Typ: P2P-utbyte
 • Grundad: 2012
 • Plats: Helsingfors, Finland
 • Användare: 1 000 000
 • Valutor: Bitcoin
 • Betalning: Gränslös. Allt från banköverföring till presentkort
 • Mobil app: Android
 • Verifiering: Krävs inte av LocalBitcoins.com, men vissa användare kan kräva verifiering
 • API: Ja
 • Stöd: Bra
 • Gemenskapens rykte: Ganska bra

Fördelar:

 • Snabb
 • Vilken typ av betalning som helst
 • 100% anonym

Nackdelar:

 • Endast Bitcoin
 • Massor av bedrägerier

Huvud mot huvud

Även om de båda är P2P-nätverk är de ganska olika. Så här staplar de mot varandra.

 • Avgifter: LocalBitcoins
 • Mynt: Bisq
 • Betalningsalternativ: LocalBitcoins
 • Säkerhet: Bisq
 • Likviditet: LocalBitcoins
 • Gränssnitt: Tvätta
 • Enkel användning: Bisq

Dom: Tvätta!

ANVÄND LOCALBITCOINS om du vill byta Bitcoin mot någon tänkbar betalningsmetod. Var noga med att se upp för bedrägerier.

ANVÄND BISQ för säkrare handel med andra mynt med färre betalningsmetoder (inga kort eller PayPal).

Vanliga frågor om Bisq Exchange

Bisq är ett utbyte höljt av mysterium och inget som det mest är van vid. Så inte konstigt att det fanns massor av frågor som svävade runt som behövde besvaras. Jag har sammanställt de vanligaste frågorna om Bisq här och besvarat dem åt dig.

F: Är Bisq Exchange säkert att använda?

A: Ja. Det faktum att dina pengar aldrig lagras någonstans betyder att du är säker från hack. Den enda risken är under själva transaktionen. Skiljemännen, stora insättningar och förbud mot alla “högrisk” betalningsmetoder som PayPal minskar effektivt den risken.

F: Var ligger den?

A: Bisq är inte ett centraliserat utbyte. Det finns ingen central nod. Det är ett nätverk av användare och helt öppen källkod.

F: Vad betyder en öppen källkodsbyte??

A: Med öppen källkod menar de att koden är öppen för alla att se och modifiera. Det betyder inte att din information är öppen källkod.

F: Vilka mynt och valutor stöder Bisq?

A: Bisq exchange stöder nästan alla större fiatvalutor och över 100 olika mynt. Du kan se hela listan här.

F: Accepterar Bisq PayPal?

A: Nej, det anses vara för hög risk.

F: Vad händer om någon initierar en återbetalning efter att pengar har släppts?

A: Detta är ganska sällsynt, men i händelse av att en återbetalning initieras av näringsidkaren från sin bank finns det inget du kan göra. Detta kan dock nästan helt förebyggas av Bisq-protokollet – det går inte att tillåta betalningar som är lätt att återkräva (nytt ord?), Handelsgränser som avskräcker brottslingar, åldersbaserade handelsgränser etc..

F: Hur lång tid tar handeln?

A: Detta beror på betalningsmetoden. SEPA-betalningar är de längsta (6 dagar) och andra vanliga betalningsmetoder är följande: Western Union – 4 dagar | Kontantinsättning – 4 dagar | Nationell banköverföring – 4 dagar | Alipay – 1 dag.

Gillar ogillar

Vår erfarenhet av Bisq-utbyte har varit helt bra hittills, men plattformen är långt ifrån perfekt. Här är några av CryptoPositive gillar och ogillar. Jag tror att du hittar samma sak som jag gjorde: om du är en kryptoman som älskar integritet är det fantastiskt. Om du föredrar traditionella metoder är det lite läskigt.

Gillar:

Enkel användning

Ladda ner appen, anslut ditt konto och börja köpa om tio minuter. Du måste så.

Decentralisering

Jag gillar hur de håller sig till Bitcoin: s ursprungliga filosofi. Utan central nod finns det inget sätt att hacka.

Betalningsalternativ

Det finns massor av enkla betalningsalternativ som går igenom på 1-4 dagar.

Anonymitet

Allt är 100% anonymt och utbytet har ingen av dina uppgifter.

Bitcoin trading meme

Ogillar inte:

Avgifter

Avgiftsschemat är en huvudvärk och gruvavgifterna är ganska tunga. Bisq-utbyte är inte för små affärer.

Långa affärer

Vissa affärer kan ta upp till 4-6 dagar att slutföra.

Återkravsrisk

Återbetalningar är sällsynta men de händer fortfarande.

Är Bitsquare.io (nu Bisq.network) en bra Bitcoin Exchange?

Helt decentraliserat, 100% anonymt och ogenomträngligt för hackare —Bisq fascinerade oss från början. Med massor av valutalternativ, en rad betalningar, ingen verifiering och enkel installation är det ett bra ställe att dyka in i och börja leva den ursprungliga Bitcoin-drömmen. Så snart det växer till en mer likvid marknad kommer Bisq exchange att vara ett bra P2P-nätverk.

Avgifterna, handelstiderna och riskerna kan vara lite mycket för nya handlare, och bristen på likviditet är svår att få. Men potentialen finns verkligen.

Använd Bisq om du:

 • vill enkelt byta fiat mot krypto
 • lita inte på börser för att hålla dina pengar
 • tror att transaktioner måste vara privata

Bedömning av CryptoPositive: Den har mycket potential, men behöver mer likviditet för att vara värt din tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map