Iovance Biotherapeutics (NASDAQ: IOVA) är ett biofarmaceutiskt företag som utvecklar läkemedel mot cancerterapi. Företagets forskning arbetar mot sitt långsiktiga mål att göra T-cellbaserade immunterapier till ett behandlingsalternativ för patienter som har tumörer och andra typer av blodcancer. Om kliniska prövningar lyckas kan dessa läkemedel hjälpa ett otaligt antal patienter genom att föra ett mycket effektivt och lovande behandlingsalternativ till bordet. Tekniken är fortfarande något ny, men tidiga försöksresultat har visat effektivitetsnivåer som är lovande.

Vad är Iovance Biotherapeutics (IOVA)?

Iovance Bioptherapeutics är ett tidigt stadium biopharma-företag som har utvecklat flera läkemedel mot cancerterapi som för närvarande genomgår kliniska prövningar. Företaget har sitt huvudkontor i San Franciso och har också ytterligare forskningsanläggningar i New York och Florida. Iovance Biotherapeutics grundades 2007 under namnet Genesis Biopharma. Företaget genomgick fusioner och flera andra strukturförändringar under sina tidiga år. Så småningom bytte företaget namn till Iovance Biotherapeutics 2017 och börsnoterade samma år. För närvarande sysselsätter företaget drygt 200 personer, varav majoriteten är forskare med medicinsk bakgrund. Företaget leds av VD och VD Dr Maria Fardis. Dr Fardis har stor erfarenhet av att leda bioterapeutiska företag i de tidiga stadierna, och hennes arbetsportfölj inkluderar ledande Acerta Pharma, ett kliniskt stadium biofarmaföretag som så småningom förvärvades av AstraZeneca.

Varför Iovance Biotherapeutics (IOVA) Materie?

Iovance Biotherapeutics har för närvarande flera läkemedel i utvecklingsledningen som ser ut som mycket lovande behandlingsalternativ. Forskningen är inriktad på T-cellbaserade immunterapier, som tar patienternas egna tumörinfiltrerande lymfocyter (TIL) och injicerar dem direkt i tumören. Medan kroppen producerar TILs tidigt i ett försök att bekämpa cancer, är effektiviteten av kroppens naturliga svar vanligtvis minimal eftersom cancerceller snabbt kan anpassa sig för att undvika upptäckt av TIL och surpressrespons. Medan TIL har undersökts omfattande har företaget utvidgat forskningen med sin egen process. Processen involverar extraktion av TIL-celler från en patients kropp, följt av ex vivo (utanför kroppen) tillväxt av TIL-celler med miljarder. Genom att både använda patientens egna T-celler och drastiskt öka antalet celler minskar cancercellernas undertryckande förmåga kraftigt. Efter infusion når T-cellerna tumörvävnaden och attackerar tumören direkt. Iovances tillverkningsprocess för TIL-celler, som inkluderar en rad egna kompositioner och behandlingsmetoder, har beviljats ​​ett totalt 20 patent.

Iovance Biotherapeutics (IOVA) Utsikter

För närvarande pågår totalt fyra kliniska prövningar, var och en med den TIL-baserade metoden som utvecklats av Iovance Biotherapeutics för att bestämma dess effekt mot fyra olika typer av cancer. Om de kliniska prövningarna i slutändan visar sig vara framgångsrika är utsikterna för Iovance mycket lovande. Storleken på marknaden för cancerläkemedel beräknas nå 176 miljarder dollar år 2025.

De behandlingar som för närvarande genomgår kliniska prövningar är avsedda att rikta sig mot metastaserande melanom, karcinom i huvud och nacke och livmoderhalscancer. Företaget hoppas också att om TIL-tekniken klarar försök kan användbarheten också leda till användning för andra tumörtyper, inklusive äggstocks, bröst, urinblåsa, kolorektal. Förutom ytterligare applikationer tittar företaget också på framtiden och investerar i nästa generations teknik som gör behandlingarna mer potenta, lägre kostnad, lättare att producera och kräver färre TIL. Med dessa effektiviteter,

Om de kliniska prövningarna är framgångsrika skulle Iovance Biotherapeutics vara det första företaget som fick godkännande för T-cellterapi riktad mot solida tumörer. I väntan på positiva resultat har företaget uppskalat sin produktionskapacitet och byggt sin första tillverkningsanläggning i Philadelphia år 2019. Anläggningen förväntas vara klar 2021 och det beräknas att kommersiell tillverkning kommer att börja 2022.

Som nämnts har VD och president Dr. Maria Fardis decennier av erfarenhet och en mängd kunskap och kopplingar inom bioterapeutikområdet. Med detta ledarskap är det möjligt att företaget kan säkra en partner eller förvärvas av ett större företag om Iovance Biotherapeutics produkter närmar sig att nå marknaden. Det beräknas att varje nytt läkemedel behöver 2,6 miljarder dollar i finansiering innan de äntligen når konsumenterna, och det är troligt att Iovance Biotherapeutics skulle behöva hjälp på vägen för att skala upp. Under det senaste decenniet mellan 2010 och 2020 spenderades totalt 1,6 biljoner dollar på fusioner och förvärv i det biofarmaceutiska området. Så kallade “bolt-on” -förvärv, som involverar ett litet företag som har forskat om mycket lovande läkemedel med kliniska tillämpningar som förvärvas av ett stort företag som ger förmågan att förverkliga kommersiella möjligheter, blir allt vanligare..

Var kan jag köpa Iovance Biotherapeutics (IOVA)

En mäklare som vi rekommenderar är Firstrade.

Firstrade är ett ledande online-mäklarföretag som erbjuder ett komplett sortiment av investeringsprodukter och verktyg som är utformade för att hjälpa investerare som du att ta kontroll över din ekonomiska framtid. Sedan starten 1985 har Firstrade åtagit sig att tillhandahålla högkvalitativa tjänster av hög kvalitet.

Firstrade kombinerar egen handelsteknik, ett mycket intuitivt användargränssnitt, enastående kundservice och mobila applikationer och erbjuder en heltäckande lösning för alla dina investeringsbehov..  Firstrade är medlem i FINRA / SIPC.

Investera i Iovance Biotherapeutics (NASDAQ: IOVA) Investera i Iovance Biotherapeutics (NASDAQ: IOVA) Investera i Iovance Biotherapeutics (NASDAQ: IOVA)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansgranskning

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

Gratis lager *

* Se webbplats för mer information.

Kampanjer

Ingen

Befordran

Ingen

Sammanfattning

Trots att de är ett ungt företag är Iovance Biotherapeutics redan vid en punkt där de har flera mycket lovande läkemedel i utvecklingsledningen. Om deras kliniska prövningar är framgångsrika visar sig vara framgångsrika under de kommande åren, är företaget väl positionerat för att kartlägga en väg framåt för att få sina livsförändrande läkemedel till marknaden. Med starkt ledarskap vid rodret kommer företaget att ha möjlighet att hålla alla sina alternativ öppna när de fortsätter att växa. Oavsett om vägen framåt innebär förvärv, partnerskap eller fortsättning på egen hand, kommer den proprietära TIL-metoden som utvecklats av Iovance Biotherapeutics sannolikt att bli en viktig del av framtiden för onkologi och cancerforskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me