Investera i genomik och CRISPR – allt du behöver veta

Det finns en ny bransch som växer, som lovar att vara lika störande som AI och blockchain, att industrin är genomik. Med fördelen med CRISPR, prisvärd mänsklig genom-sekvensering och framsteg inom datavetenskap, positionerar en handfull företag sig för att dra nytta av denna nya hälso- och sjukvårdsintroduktion. Vi kommer att undersöka vad som är genomik, vilka företag som positionerar sig för den här framtiden och varför det betyder något.

Vad är genomik?

Genomik är studien av en persons gener (genomet), fältet granskar interaktionerna mellan dessa gener med varandra och med personens miljö. Genomet är en organisms kompletta uppsättning DNA som programmerar individen med olika fysiska egenskaper. Praktiskt taget varje enskild cell i kroppen innehåller en komplett kopia av de cirka 3 miljarder DNA-baspar, eller bokstäver, som utgör det mänskliga genomet. Med kraften i datavetenskap det är nu möjligt att studera hur gener interagerar, och i vissa fall redigera gener för att modifiera en enda DNA-bokstav, eller bas, i en gen.

Sekvensering av mänskliga genomer

Det finns flera exponentiella tekniker som har slagits samman för att möjliggöra en enkel och kostnadseffektiv sekvensering av det fullständiga mänskliga genomet. Sekvensering av den första humana genomkostnaden 2,7 miljarder och tog 13 år. På grund av Moores lag och andra exponentiella tekniker har kostnaden nu sänkts till $ 1000 och beräknas sänkas ytterligare till $ 100.

Det betyder att vi går in i en era där vem som helst kan få sitt fullständiga mänskliga genom att sekvensera, på jakt efter fel eller predispositioner för vissa sjukdomar eller hälsoproblem.

Flera företag klagar efter en marknadsplats där konsumenter initialt kommer att kräva att sitt genom ska sekvenseras, och så småningom kommer läkare att kräva det. Detta driver kraften bakom många av de genomiska företagen på marknaden, den andra drivkraften är den transformerande kraften i CRISPR-teknik.

Vad är CRISPR?

För att bekanta sig med CRISPR måste man först förstå att det finns flera användningsfall för terminologin. I biologi, CRISPR avser DNA-sekvenser finns naturligt i genomet av bakterier och andra mikroorganismer. CRISPR är sekvenser av en viktig komponent i immunsystemet som skyddar bakterier från virus. CRISPR-immunsystemet försvarar sig mot virusattack genom att förstöra genomet för det invaderande viruset. Det är här CRISPR-tekniken kommer in på scenen.

För populär användning och hur vi kommer att förklara det är “CRISPR” förkortning för “CRISPR-Cas9.”CRISPR i kombination med ett protein som heter Cas9 (eller“ CRISPR-associerat ”) är ett enzym som fungerar som ett par molekylära saxar som kan klippa DNA-strängar. Medan tanken på genredigering har funnits sedan 1950-talet, CRISPR har möjliggjort en kostnadseffektiv nivå av genredigering med en precision som aldrig tidigare varit tillgänglig.

Företag som är involverade i genomik

Det finns för närvarande dussintals företag som utnyttjar genomik, vi kommer att granska fem av de ledande företagen som är börsnoterade.

CRISPR Therapeutics AG (NASDAQ: CRSP)

Vad sätter CRSPR Therapeutics bortsett från all-star team av grundare, detta inkluderar Dr Emmanuelle Charpentier vars banbrytande forskning avslöjade nyckelmekanismerna för CRISPR-Cas9-tekniken och lade grunden för användningen av CRISPR-Cas9 som ett mångsidigt och exakt genredigeringsverktyg. Många utmärkelser har erkänt hennes arbete, inklusive genombrottspriset i livsvetenskap.


CRISPR Therapeutics utvecklar en effektiv och mångsidig CRISPR / Cas9-genredigeringsplattform till terapier för behandling av hemoglobinopatier, cancer, diabetes och andra sjukdomar.

Den första behandlingen som de avancerar är riktar sig mot blodsjukdomarna β-talassemi och sicklecellsjukdom, detta har nu gått in i klinisk testning, liksom det första allogena CAR-T-programmet riktat mot B-cellmaligniteter. Medan sigdceller är en sjukdom med en diskutabel liten marknad kan de, när tekniken är mogen, gå vidare till att rikta sig mot andra sjukdomsvektorer.

Invitae Corporation (NASDAQ: NVTA)

Invitae Corporation är primad för att dra nytta av den snabbt minskande kostnaden för sekvensering av ett humant genom. Detta är ett genetiskt informationsföretag som specialiserat sig på att tillhandahålla information för genetisk diagnostik, preimplantation och bärarscreening för ärftliga störningar, missfallsanalys och ärftlig cancer. I princip, alla stora data som kan tillhandahållas från sekvensering av det mänskliga genomet, erbjuder Invitae Corporation.

Nyligen Invitae Corporation samarbetade med ArcherDX för att ge omfattande cancergenetik och precisionsonkologi för patienter över hela världen.

För alla som vill dra nytta av ett företag som sekvenserar mänskliga genomer är de marknadsledande.

Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB )

Pacific Biosciences of California, Inc. är ett bioteknikföretag grundat 2004 som utvecklar och tillverkar system för gensekvensering och ny biologisk observation i realtid. De har utvecklat en enda molekyl, realtids (SMRT) sekvenseringsteknik som ger hög konsensusnoggrannhet med aldrig tidigare skådade läslängder. Detta är ett nytt sätt att studera syntes och reglering av DNA, RNA och proteiner genom att utnyttja framsteg inom biokemi, optik, nanofabricering och mer.

Några av de nuvarande applikationerna som de arbetar med inkluderar detektering av epigenetiska förändringar under sekvensering för att öppna dörren för enklare utforskning av DNA-modifiering för att koppla genotyp till fenotyp. Detta gör det möjligt att förstå effekterna av epigenetik på ett brett spektrum av biologiska processer, inklusive genuttryck, värd-patogen-interaktioner, miljösvar, DNA-skada och DNA-reparation. Dessutom kommer den att avslöja epigenetikens roll i arv av egenskaper från en generation till nästa.

Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)

Twist Biosciences Corp. tillverkar syntetiskt DNA för kunder inom bioteknikindustrin. De har utformat en DNA-syntesplattform för att ta itu med begränsningarna för genomströmning, skalbarhet och kostnad som ligger i äldre DNA-syntesmetoder. Detta gör det möjligt för dem att uppnå precisionstillverkning av DNA i stor skala.

Den genomströmda kiselplattformen gör det möjligt för Twist Biosciences att minimera den kemi som krävs för DNA-syntes. Denna miniatyrisering tillåter företaget att minska reaktionsvolymerna med en faktor på 1 000 000 samtidigt som genomströmningen ökar med en faktor på 1 000, vilket möjliggör syntes av 9600 gener på ett enda kiselchip i full skala.

Detta är i grunden ett enkelt sätt för andra företag att beställa DNA efter behov.

Illumina, Inc (NASDAQ: ILMN)

Illumina, Inc. utvecklar, tillverkar och marknadsför integrerade system för analys av genetisk variation och biologisk funktion. Företaget tillhandahåller en rad produkter och tjänster som betjänar marknaderna för sekvensering, genotypning och genuttryck och proteomik.

Tekniken används för närvarande till hjälpa till med COVID-19,  de gör det möjligt för företag som arbetar dygnet runt att spåra överföring, genomföra övervakning, utveckla terapier och vacciner för alla typer av virusinfektioner.

Några av deras nuvarande erbjudanden inkluderar tillgång till snabba, högkvalitativa, prov-till-data nästa generations sekvenseringstjänster (NGS), såsom RNA och helgenomsekvenseringstjänster.

Välj en aktiemäklare

Det första steget i din resa bör vara att välja en aktiemäklare. En mäklare som vi rekommenderar är Firstrade.

Investera i genomik och CRISPR - allt du behöver veta Investera i genomik och CRISPR - allt du behöver veta Investera i genomik och CRISPR - allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansgranskning

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

Gratis lager *

* Se webbplats för mer information.

Kampanjer

Ingen

Befordran

Ingen

Sammanfattning

Medan vi har listat några av de primära företagen som utnyttjar sekvenser för mänskligt genom genom låg kostnad och genredigering, finns det många andra företag som lovar. Hälsoindustrin är mogen för störningar; investerare som strategiskt blir aktieägare i några av dessa marknadsledare kommer att vara bäst positionerade för tillkomsten av en ny bransch. Investerare bör se till att de blir bekanta med genomik, med särskild tonvikt på CRISPR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map