Slaget vid PoS-kryptovalutor – DASH vs. PivX

Slaget vid PoS-kryptovalutor

DASH vs. PivX

Dash och PIVX är kryptovalutor som främst fokuserar på integritet och anonymitet. I det här inlägget jämför vi de två populära sekretessmynten för att se vilka som ger en bättre köpmöjlighet.

Rusa

Rusa är en av pionjärerna inom kryptovalutaimplementeringen av PoS-konsensusprotokollet. Det är en unik kryptovaluta byggd på kärnfunktionerna i Bitcoins programvara. Därför skiljer sig Dash inte mycket från Bitcoin: det erbjuder ett snabbt, prisvärt och decentraliserat sätt att överföra pengar från en person till en annan.

dash logo 2018 rgb för skärmar

Källa: https://www.dash.org

Dash påstår sig vara en P2P-decentraliserad digital valuta och flyter som riktiga kontanter. Observera att Dash inte är en riktig PoS, men dess huvudnod fungerar i en PoS systemet.

PIVX

PIVX är en förkortning för Privat omedelbar verifierad transaktion. Det är en integritetscentrerad kryptovaluta och en gaffel med DASH. Den händelsen ägde rum i början av 2016.

Färg WhiteLogo Port

Källa: https://pivx.org/

Till skillnad från Dash är PIVX en fullvärdig POS-valuta som tillåter sina användare att låsa PIVX-mynt i blockchain och tjäna belöningar.

PIVX använder de bästa funktionerna i DASH och lägger till några unika funktioner i sin blockchain-arkitektur.

PIVX använder ett sekretessprotokoll som heter “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge” (zk-SNARKs), bättre känd som noll-kunskap bevis. Protokollet används också i Dash, zCash och Monero.

Nollkunskapsbevis innebär att en part kan bevisa för den andra att den har en specifik uppsättning information utan att avslöja något. Med andra ord tillåter det gruvarbetare att validera transaktioner utan att känna till de parter som är inblandade i transaktionerna. Detta skiljer sig från andra bevissystem där minst en part behöver veta all information.


Det liknar ZCoin, som också använder en anpassad version av Zerocoin-protokollet. I denna mening är PIVX en blandning av DASH och ZCoin, inklusive integritet och bevis på aktier (PoS).

Faktum är att PIVX sägs vara den enda kryptovalutan som har uppfyllt alla krav som anges i Zerocoin-vitboken.

Vilka är fördelarna med PIVX?

  • PIVX är mer energieffektiv än andra PoW-kryptovalutor på grund av PoS konsensusmekanism.
  • Det finns också ett huvudnodenätverk som underhåller PIVX blockchain.
  • Huvudnoden hanterar nätverket och kan rösta om viktiga beslut angående framtida utveckling.
  • Det finns också en självfinansierande statskassa som driver utvecklingen av PIVX blockchain.

Vad är skillnaden mellan PIVX och DASH?

DASH förlitar sig delvis på PoW-algoritmen, där gruvarbetare måste spendera datorresurser för att verifiera transaktionerna. PIVX-algoritmen förlitar sig på PoS-systemet som tilldelar gruvkraften till andelen mynt som en gruvarbetare innehar. Ju fler PIVX-mynt som ägs av en individ, desto mer gruvkraft har han / hon.

PIVX skiljer sig också helt från andra sekretessmynt, som Dash, Monero (XMR) och ZCash (ZEC), eftersom det inte kräver någon gruvprocess alls. Nya PIVX-mynt tjänas som en belöning för insättning. Ju fler mynt du satsar, desto större blir din belöning.

En annan fördel med PIVX är att den fokuserar på snabba transaktioner med extremt låga avgifter.

Vad är en PIVX Master-nod?

PIVX: s huvudnod kräver 10 000 PIVX för att vara låsta i plånboken på en server som säkerhet. Huvudnoden får belöningar genom att tillhandahålla tjänster till PIVX-nätverket.

Kärnan i huvudnodkonceptet är att en masternod måste vara helt distribuerad (decentraliserad) och pålitlig. För masternodhållaren är avkastningen högre än plånbokshållaren (håller PIVX). Dessa belöningar är variabla och bestäms av en “såg-och-såg” -algoritm.

Dash använder också huvudnodsprogrammet. Huvudnodprotokollet är en favorit bland Dash-supportrar eftersom det tillåter noder att tjäna intäkter, och det används också i Dash-styrningssystemet.

Omedelbara transaktioner (SwiftTX)

PIVX ärver också en annan Dash-funktion som heter SwiftTX, som kan bekräfta transaktionen på mycket kort tid.

Detta görs via huvudnodnätverket och transaktioner kräver inte flera bekräftelser som Bitcoin innan de kan användas.

Varför har PIVX obegränsad myntförsörjning?

Bitcoins maximala myntförsörjning är 21 miljoner BTC. PIVX har inte denna begränsning. Detta beror på att Bitcoin är mer som en digital tillgång medan PIVX fungerar som en digital valuta.

Tillgången på valutor bör öka och bör också påverkas av inflationen. Detta kallas kvantitativ lättnad i den finansiella världen. Tillgången på PIVX kommer att öka med 5% årligen. Anledningen är att människor kommer att motiveras att handla PIVX istället för att hålla det. Det kommer inte att uppskattas, men det kommer att tömmas som en fiat-valuta.

Slutsats

PIVX är en nästa generations kryptovaluta med starkt fokus på decentralisering, integritet och verklig adoption som ett betalningssystem. För detta ändamål kan den hantera snabba transaktioner, säkerhet och privat leverans av medel. PIVX är också den enda kryptovalutan som har implementerat zk-SNARKs eller nollkännedomsbevis till fullo.

Dash är föregångaren till PIVX och är en toppkonkurrent inom anonyma digitala valutor. Detta innebär att båda mynten i huvudsak är designade, byggda, kontinuerligt optimerade och utvecklade för att säkerställa säkerheten och integriteten för dina transaktioner. PIVX är dock ett bättre DASH-alternativ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map