Real Life Bitcoin-applikationer

Obs: Detta är en gästinläggs bidragsgivare

2017 är året som, förmodligen, kryptovalutor växte fram nischstatusen för att bli en kraft som allmänheten och företagen nu räknar med. Det är ingen hemlighet att digitala valutor som Bitcoin antagligen kommer att påverka nästan alla branscher. Denna störning tillskrivs mestadels bekvämligheten som följer med ett decentraliserat pengarsystem som Bitcoin ger. Prata om integritet, säkerhet, snabba och kostnadseffektiva transaktioner, oföränderlighet och öppenhet.

För närvarande finns det över 2000 kryptovalutor listade på CoinMarketCap, med ett totalt börsvärde på mer än 200 miljarder dollar. Bitcoin, den allra första kryptovalutan, är fortfarande den mest dominerande (54% dominans) och har ett marknadsvärde på över 109 miljarder dollar.

Dessa siffror bevisar att fler och fler människor öppnar upp för tanken på kryptos. Enligt infografiken nedan skapad av BitFortune, många regeringar, företag och ideella organisationer växer fram i olika branscher med idéer som hotar att störa status quo på olika marknader och industrier helt.

Så vad kan du exakt göra med Bitcoin eller din kunskap om det? Håll dig uppdaterad.

Gör köp

Det första och mest uppenbara sättet att använda Bitcoin är att köpa varor och tjänster. Här är några av de populära sakerna som redan byter mot kryptos:

  • Snabbmat: Subway accepterar kryptovalutor som betalningsmetod. I Tjeckien finns det ett företag som heter Bitcoin Coffee: du kan gissa vilken form av valuta som är exklusiv. Ett annat företag – Pizzaforcoins – accepterar cirka 50 olika kryptomynt. Burger King-filialen i Arnhem, Nederländerna, låter dig betala för dina hamburgare i Bitcoin. Beroende på din plats finns det många andra snabbmatföretag som tar kryptos.
  • Resa: Om du någonsin måste resa med flyg kan du med cheapair.com boka flyg, hotell, kryssningar och hyra bilar med hjälp av Bitcoin. Expedia är ett populärt resebokningsföretag online som har samma alternativ.
  • Fastighet: Propy.com och MyCONrealty.com är några exempel på fastighetsmäklare som säljer fastigheter för Bitcoin. En villa i Bali, Indonesien, gick en gång till en anonym köpare för $ 600.000, vilket motsvarade cirka 1000 Bitcoin.
  • Utbildning: Utbildningsinstitutioner lämnas inte ur spänningen med kryptovalutor. Universitet på Cypern, USA, Schweiz och Tyskland tar nu emot avgifter i form av Bitcoin. Ett exempel är den schweiziska yrkesvetenskapliga och konsthögskolan Lucerne University, som började acceptera Bitcoin i oktober 2017 via Bitcoin Suisse AG, ett betalningsföretag.
  • Köp bilar: Just detta år blev Post Oak Motor Cars den första återförsäljaren av lyxfordon som gjorde bilar (Bugatti, Rolls Royce och Bentley) tillgängliga för köp med kryptos i USA. Gick lite längre tillbaka i tiden, i december 2013 sålde en Tesla-modell S till 91,4 bitcoins. En Lamborghini Gallardo LP 550-2 Coupe köptes senare för fantastiska 216,8 bitcoins 2014.
  • Detaljhandeln: Kryptovalutor hittade sin väg in i detaljhandeln för länge sedan. För det första, Overstock, en online shoppingplattform, låter dig betala för varor i bitcoins.
  • Köp en kista: det stämmer – om du någonsin befinner dig i St Paul, Minnesota, är du välkommen att stanna till Crescent Tide Funeral and Cremation hem där du kan betala för din kista samt andra relaterade tjänster i Bitcoin och till och med få rabatt!
  • Plastikkirurgi: På Manhattan låter bodySCULPT folk betala för nytt utseende med sin Bitcoin-förmögenhet. Och om du inte kommer från runt New York kan du fortfarande betala för flygningen i BTC och bris där nere.

Detta är bara en del av listan över saker du kan betala för i Bitcoin. Det finns många andra företag som accepterar BTC, och alternativen fortsätter att expandera när fler människor fortsätter att lära sig om digitala valutor och acceptera dem.

Rekrytering och löner

Många företag runt om i världen började betala sin personal med kryptovalutor förra året. Till exempel tillåter Victvs, ett företag baserat i Leeds, Storbritannien, sin personal att välja att få betalt i Bitcoin. Även om detta kanske inte tilltalar de flesta anställda runt om i världen, visar en sådan benägenhet att anta kryptor som lön en verklig förståelse och intresse för att växa sektorn.

Dessutom undersöks blockchain för möjligheten att inrätta en rekryteringsprocess genom ‘Intelligent Profiles’. Dessa profiler är i huvudsak blockchain-verifierade CV som säkerställer att varje detalj i en kandidats yrkes- och utbildningsbakgrund finns i blockchain och verifieras av relevanta myndigheter. . I förlängningen visar detta att betalningen av löner i kryptovalutor bara börjar.

Karriärmöjligheter

Många företag har nu antingen ett stående blockchain-team eller lediga tjänster för personal som kan utveckla och underhålla programvara. Men du blir förvånad; även bankirer förstår inte helt kryptovalutor, och särskilt inte begreppen blockchain-teknik. Tekniken avancerar långt snabbare än individer kan lära sig.

Kryptovalutor och deras underliggande blockchain-teknik har introducerat en unik typ av diversifiering mellan branscher och med många möjligheter att göra karriär eller byta jobb. Och när fler företag börjar acceptera Bitcoin kommer efterfrågan på experter inom området bara att öka.

Korruption av välgörenhet


Många välvilliga idag är avskräckta på grund av den genomgripande korruptionen i välgörenhetsorganisationer. Om välgörenhetens medel fortsätter att minska kan vissa människor som verkligen behöver hjälp hamna i lidande.

Den goda nyheten är det störningar i blockchain och kryptor har potential att minska, om inte förhindra, fondläckage i välgörenhetsorganisationer. WFP är ett exempel på en global organisation som redan använder blockchain-tekniken för att distribuera medel till de hungriga runt om i världen strategiskt.

Slutsats

Uppenbarligen kan användningen av Bitcoin endast begränsas av din fantasi. Fler och fler applikationer kommer till liv när fler människor fortsätter att förstå och popularisera digitala valutor. Det är inte särskilt svårt att vara övertygad om att digitala valutor kommer att vara standarden i framtiden och att blockchain helt kommer att förändra vårt sätt att genomföra transaktioner och företag överallt..

Det enda som kanske avskräcker revolutionen är bristande förståelse och det faktum att kryptor fortfarande är mycket volatila, vilket gör det svårare för intresserade att konvertera mycket av sin förmögenhet till bitcoins..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map