Litecoin-prisförutsägelse för 2021 – Expertförutsägelser och teknisk analys

(Uppdaterad 13 februari 2021) I augusti förra året såg vi Litecoin gå igenom halvering där dess blockbelöning minskade från 25 LTC till 12,5 LTC. Före den mycket efterlängtade händelsen lyckades priset på LTC att arrangera ett slags rally som investerare köpte in eftersom de förväntade sig att priset skulle stiga när halveringshändelsen ägde rum..

Men det motsatta hände. Litecoin lyckades nå en topp på cirka $ 140 i juni och har sedan dess haft en stadig nedgång.

Men på senare tid har LTC arbetat med flera initiativ som kommer att pressa priset högre 2020. Dessa inkluderar införandet av konfidentiella transaktioner som hjälper till att avlägsna svampproblemet. Det är ett drag som hjälper LTC att komma ut ur BTC: s skugga genom att skapa sin egen identitet.

Nyligen gick plattformen in i filantropi och genom att gå ihop med UNICEF-barnmakt, ett program som visar barn att de har potential att göra skillnad. Vi vet att det inte är prisrelaterat, men det är positivt för bilden av LTC.

I det här stycket ska vi granska några expertförutsägelser, nyhetshändelser och analys av sjökorten för att se varför 2020 verkar lovande för LTC.

Köp Litecoin på Binance idag!

Litecoin-prisförutsägelse – Vad experter tror på Litecoin-priset? 

Litecoin är den sjunde största digitala valutan på marknaden med ett börsvärde på över 4,9 miljarder dollar. Myntet skapades 2011 och byggdes på samma blockchain som BTC. Dessutom kan LTC användas för att göra betalningar.

Den största fördelen med LTC jämfört med BTC är hastighet. Det kallas “Lite” eftersom det är fyra gånger snabbare än BTC.

Det är inte så enkelt att förutsäga kryptopris med tanke på marknadens flyktiga natur. Detta hindrar dock inte människor från att försöka förutsäga vad priset kommer att använda med olika mått.

Enligt den tekniska analysen som gjorts av TradingBeasts ser de myntet på två eller tre år som en bra investering som kommer att bära vacker avkastning.

Crypto-förutsägelsewebbplats Coin Price tror att 2020 kommer att vara en tjurmarknad för alla kryptovalutor, och baserat på detta ser de priset på LTC gå till $ 124-nivån.

Den positiva förutsägelsen stöds av DigitalCoinPrice, som ser LTC-handel på cirka $ 106 i slutet av detta år.

Inte alla är mycket optimistiska om priset på LTC eftersom Wallet Investor ser en omvänd framgång för LTC. De förutspår att myntet skulle sluta året på $ 22, vilket skulle innebära en förlust på mer än 50% av det nuvarande priset. Men vi tror att detta är mycket osannolikt med tanke på att Litecoin arbetar med flera initiativ som sannolikt kommer att öka priset.

George Tung, LTC-förutsägelse på $ 1500 vid årets slut stöddes av John McAfee, som uppgav att myntet kunde stiga lika mycket, om inte mer, än BTC.


Efter att Charlie Lee, VD för Litecoin-plattformen lämnade LTC för Coinbase, gick sedan tillbaka till LTC igen, många tror att den digitala valutans pris har en ljus framtid.

Dessutom har teknisk analys fångat flera möjligheter där Litecoin-priset kan vara bland de bästa vinnarna i slutet av 2019. Andra diagram visar LTC-prisvinster som förväntas spridas till 2020 och därefter..

Konfidentiellt vinst & Kelly

För ett tag sedan fanns det en förutsägelse av litecoin-priser som fångade våra ögon. Prisförutsägelsen var från Kelly, en chef för BK Capital Management LLC, som hävdade Litecoin kan slå 500 dollar. Prisförutsägelsen publicerades 2017 i december, men vi är fortfarande på väg att nå det beloppet. Vi måste dock göra det steg för steg med en stadig tillväxt. Detta är en bra prisförutsägning för litecoin för 2025, men inte för i år.

Köp Litecoin på Binance idag!

Litecoin-partnerskap 2020

I ett försök att öka antagandet av Litecoin som betalningsmetod runt om i världen har den femte största kryptovalutan samarbetat med två inflytelserika organisationer. Partnerskapen tillkännagavs den 27 februari inom 24 timmar vilket ledde till spänning inom LTC-samhället. Den första partnerskap var med Glory, ett internationellt marknadsföringsbolag för kickboxning som grundades 2012. Även om detta kanske inte påverkar vår litecoin-prisförutsägelse för mycket, är det trevligt att se att LTC får mer och mer synlighet.

 Samarbetet kommer att leda till att Litecoin blir den första officiella kryptovalutan i den främsta stand-up-ligan. Enligt avtalet kommer fans av Glory kickboxing nu att få tillgång till Litecoin som betalningsalternativ på företagets online-handelsplattform GLORYshop.com

Den andra partnerskap var med C&U Entertainment ett K-Pop-produktionsföretag. Samarbetet kommer att se LTC marknadsföras i den kommande “Feel the K-Pop Concert” som är planerad att äga rum den 6 april vid George Manson University.

Enligt tillkännagivandet kommer det att finnas ULTRA VIP-biljetter som kommer att köpas i LTC. Biljetterna kommer att erbjuda bästa sittplatser och upplevelse. Litecoin Foundation kommer också att ha ett team på plats som kommer att utbilda konsertbesökare om kraften i LTC.

Båda partnerskap är enorma och kommer att påverka priset på LTC positivt de närmaste månaderna.

Litecoin-teknik

Litecoin är utformat för att lösa problem som hindrar Bitcoin Network. Därför är den gjord för att inte ärva Bitcoins skalbarhetsfrågor. Litecoin sägs vara fyra gånger snabbare än Bitcoin under transaktioner baserade på blockdesign.

Sådana kvaliteter gör det avundsjuka på handlare som är angelägna om att lägga till ett kryptobetalningsalternativ för sina kunder. Så småningom kommer denna fördel att leda till massiv antagande som kommer att driva priset på Litecoin ännu högre.

Som ett projekt med öppen källkod har Litecoin tillräckligt med utrymme för introducera nya idéer in i plattformen så att den kan inta en högre position som valfritt mynt.

Litecoin använder en förbättrad Proof-of-Work-algoritm (PoW) som i sin tur förenklar gruvdriften.

Dessutom har dess teknik också sett Litecoin ta ut små transaktionsavgifter jämfört med sin rival, bitcoin. Det slutar Litecoin för fler människor som vill spara på transaktionsavgifter.

En anledning till att Litecoins pris ökade under 2019 var på grund av Litecoins samarbete med Beam. Som de angav i artikeln:

Vi har börjat utforska mot att lägga till integritet och svaghet i Litecoin genom att tillåta on-chain omvandling av vanlig LTC till en Mimblewimble-variant av LTC och vice versa. Vid sådan konvertering är det möjligt att göra transaktioner med Mimblewimble LTC i fullständig konfidentialitet.

Litecoin är redan en användbar kryptovaluta som kombinerar Litecoin med mimblewimble’s integritetsprotokoll kan lätt förbättra Litecoins värde, antagande och användbarhet. Litecoin visar ökad användning tillsammans med Ethereum som upplever DeFi-expansionen. För bara några dagar sedan har implementeringen av Litecoin MimbleWimble lanserats för att nya användare ska kunna testa plattformen.

Köp Litecoin på Binance idag!

Konfidentiella transaktioner och fungibilitet på Litecoin

Litecoin kommer också att införa konfidentiella transaktioner under detta år. Det är åtminstone vad teamet bakom Litecoin vill göra. Med denna implementering kommer Litecoin-communityn att ha möjlighet att skydda sin integritet och ha en fungibel digital tillgång för att göra transaktioner. 

Meddelandet gjordes av Charlie Lee, grundaren av Litecoin, tidigare i år på Twitter. Han sa att fungibilitet är den enda egenskapen för sunda pengar som saknas i Bitcoin och Litecoin. 

Det är möjligt att byta fiatvalutor med olika individer utan att behöva oroa sig för om medlen kommer att accepteras eller inte. Detta är dock något som för närvarande inte är möjligt i olika digitala tillgångar eftersom alla transaktioner är registrerade på blockchain. Om det finns digitala tillgångar som används av penningtvättare eller narkotikahandlare skulle dessa inte accepteras av många börser och andra användare. 

När tillkännagivandet gjordes officiellt av Charlie Lee, några dagar efter, steg Litecoin från $ 32 till $ 45 på bara några timmar. Sedan dess steg den virtuella valutan till $ 140 innan den minskade igen.

Litecoin-priset har många gånger uppträtt konstigt. Faktum är att den har brutit mot alla analytikers prisförutsägelser och gått högre. Således kan vi förvänta oss detta också för LTC i framtiden när fungibilitet har distribuerats.

Det är värt att nämna att Charlie Lee, skaparen av Litecoin också nu är en rådgivare för HTC Exodus. Detta kan vara mycket hausse för den virtuella valutan och dess engagemang i mycket synliga projekt. Utöver det är Litecoin nu värd för ett av de bästa rollspel-blockchain-spelen på sin blockchain.

Litecoin (LTC) Price Prediction TradingView Analysis Uppdaterad 13 februari 2021

#LTCUSDT-handelsplan! förbi VS_tradingTradingView.com

Litecoin visar att det har varit en stark motståndsnivå på $ 186 per mynt. Under de senaste dagarna visar analytikern att den digitala valutan försökte bryta igenom den nivån. Nu flyttade LTC högre och är på väg mot 220 USDT per mynt. 

Medan Ethereum och andra digitala valutor har gått högre, har LTC legat efter. Detta kan vara en möjlighet för den virtuella valutan att visa att den är redo att gå högre de närmaste dagarna och veckorna.

Enligt analytikern är det alltid viktigt att handla med våra system och stopp. I diagrammet delade han 186, 146 och 125 är mycket viktiga stöd- och motståndsnivåer.

LTC – 4h. Priset når det kritiska intervallet $ 145-150 förbi P_S_tradeTradingView.com

Enligt analytikern ser vi slutet på korrigeringen på Litecoin (LTC) -marknaden. Han visar att det har varit låga försäljningsvolymer under vågen för fallande LTCUSDT-priser. Dessutom nämner han att efter en kraftig nedgång på LTCUSDT-handelsparet den 10 januari började köpare bygga en ny likviditetszon mellan 125 USDT och 130 USDT. Detta kan vara en bra supportzon för den virtuella valutan. 

Dessutom med denna prisåtgärd på LTC-marknaden tillhör marknaden nu köpare. Nästa mål kan vara mellan $ 170 och $ 175 per LTC-mynt. Naturligtvis kommer detta att bero på hur Bitcoin presterar de närmaste dagarna.

Lite Coin (LTC) – 16 januari förbi readCryptoTradingView.com

För Litecoin (LTC) -kryptovaluta mot USDT anser analytikern att det är möjligt för LTC att röra vid 123,25 USDT-punkten om den virtuella valutan faller från 145,90. Detta är en mycket viktig stödnivå som vi redan har sett fungera som stöd och motstånd tidigare. 

Andra viktiga nivåer som analytikern har pekat på i diagrammet inkluderar 170,07 och 182 USDT per LTC. Målet för LTC-investerare skulle vara att följa trenden med denna virtuella valuta genom den stigningskanal som analytikern visar i diagrammet. Naturligtvis kan Bitcoin (BTC) ha stor inverkan på LTC de närmaste dagarna.

LTC-3h. Lokal korrigering till $ 112-115 är möjlig. förbi P_S_tradeTradingView.com

För denna analytiker har LTC inte lyckats testa den kritiska nivån på $ 145 som var en mycket viktig motståndsnivå för den digitala valutan. Han anser att säljare försöker ta ärendet i egna händer och ta kontroll över LTC. 

Nivån på $ 131 är också under kontroll av säljarna enligt analytikern. Han anser att det kan vara möjligt för dem att driva priset mot $ 112 och $ 115 från nuvarande nivåer på $ 130. Dessutom tror han att om köpare inte behåller intervallet $ 112 och $ 115, skulle korrigering av LTC kunna höja priset till $ 100 igen.

LTC Den lojala följare av Bitcoin!! förbi HamadaMarkTradingView.com

Enligt analytikern kan det vara möjligt för LTC / USDT-handelsparet att komma tillbaka till tidigare lokala toppar till $ 150 per LTC. Detta skulle göra det möjligt för den digitala valutan att återhämta sig från den senaste björntrenden som upplevts sedan 2019 och gå mot sin tidigare all-time high på $ 375 i vissa börser. 

Analytikern visar också Fibonacci-nivåerna för LTC och hur denna virtuella valuta kan följa den prisutveckling som Bitcoin har upplevt de senaste månaderna. Detta skulle göra det möjligt för den virtuella valutan att gå högre och återställa den prisnivå som den nådde under 2017 bull run när Bitcoin översteg $ 19.000 för första gången..

Vanliga frågor (FAQ)

Vem skapade Litecoin?

Tidigare Google-ingenjör Charlie Lee skapade Litecoin. Men han sålde och donerade allt sitt innehav 2017 för att undvika intressekonflikter när han ledde plattformen.  

När lanserades Litecoin?

Litecoin lanserades i oktober 2011 under MIT / X11-licensen som fungerade som en tidig Bitcoin-spinoff. Det minskade dock blockgenereringstiden till 2,5 minuter och ökade antalet mynt i nätverket till 84.000.000. Den använder också en annan hashingalgoritm, så kallad scrypt, medan Bitcoin använder SHA-256.

Är Litecoin decentraliserat?

Precis som Bitcoin är Litecoin helt decentraliserad utan någon enda myndighet.

Är Litecoin Proof of Stake? 

Litecoin använder Scrypt, ett bevis på arbetsalgoritm. 

Är Litecoin en bra investering?

Vi tror att LTC fortfarande är en bra investering och på kort sikt ser vi inte att symbolen tappar sitt värde. Vi kan förvänta oss att priset stiger med tiden när kryptovalutor blir populära bland massorna. 

Kommer Litecoin att gå upp? 

Vår analys visar att priset på LTC snart kommer att stiga baserat på tekniska grunder och den många positiva utvecklingen som går runt Litecoin-plattformen.

Var kan jag köpa Litecoin?

Köp Litecoin med ett kreditkort eller betalkort på Coinbase, BitPanda, Coinmama och CEX.io. Du kan också köpa LTC med ett bankkonto eller banköverföring på Coinbase, BitPanda och CEX.io. 

På Coinbase kan amerikaner använda ACH-överföring med 5-7 dagars väntan medan européer kan använda SEPA med 1-3 dagars väntetid.

Det finns inget enkelt sätt att köpa LTC med kontanter eller PayPal, och man måste först köpa en valuta som Bitcoin och sedan byta ut den mot Litecoin. Detta kan göras på Binance, Changelly, Poloniex och många fler.

Du kan också köpa LTC med Skrill eftersom BitPanda accepterar Skrill-betalningar.

Det är viktigt att notera att avgifterna varierar beroende på det alternativ du väljer, så du kanske vill kontrollera det innan du börjar köpa Litecoin. Och viktigast av allt, ha en plånbok där du kan lagra dina mynt efter att du har köpt dem eftersom det inte är lämpligt att lagra mynt på börser. Några av de bästa tillgängliga plånböckerna inkluderar Ledger Nano S och Trezor.

Är Litecoin död?

Nej, Litecoin är väldigt levande och sparkande. Som vi har sett i den här artikeln är projektet upptagen med att underteckna nya partnerskap och arbeta med ytterligare förbättringar. 

Är Litecoin bättre än Bitcoin? 

Litecoin är känt som silver med Bitcoin som guld på grund av de många likheterna och det faktum att det är en gaffel av Bitcoin. Vad Litecoin förbättrade var transaktionstiden som minskade den från tio minuter till cirka två och en halv minut.

Kommer Litecoin att misslyckas? 

Litecoin har funnits länge som en av de tidigaste kryptokurvorna och har över tiden lyckats behålla sin status som en av de tio bästa kryptokurvorna efter marknadsvärde. Med tanke på att dess grundare och Litecoin Foundation alltid arbetar hårt för att underhålla nätverket och förbättra det, är den troliga huven för Litecoin-misslyckande mycket osannolik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map