Ethereum Price Prediction – Kan Ethereum bryta 1400 $ 2021? ETH-prisprognos

(Uppdaterad 14 februari 2021)Ethereum kommer att träffa ett halvt decennium den kommande juli sedan lanseringen, och om allt går bra kommer det att initiera övergången till ETH 2.0, vilket kommer att lösa skalbarhetsproblem. Det kommer att vara ganska anmärkningsvärt för plattformen som tog smarta kontrakt och dapps till blockchain. Framsteg i dess utveckling kommer att samla sitt stora samhälle, och detta kommer att ha en positiv effekt på dess pris, som har underpresterat de senaste två åren. Hittills ser vi bevis på positiv fart under 2020 som flera faktorer trollar till att stimulera ETH-priset.

I denna Ethereum-prisförutsägelse kommer vi att analysera de senaste nyheterna och utvecklingen, prishistorik och utveckling under de senaste två åren och TradingView-diagram när vi försöker ta reda på varför Ethereum-priset sannolikt kommer att bryta över $ 300 i slutet av år. Vi kommer också att inkludera några expertförutsägelser om varför detta är ett hausseartat år för ETH.

Köp Ethereum på Binance idag!

Anmärkningsvärda Ethereum-nyheter & Planer för 2021 och senare

Vitalik delar sin vision för ETH 2.0-utveckling 

I en tweet som gjordes förra månaden delade Vitalik Buterin sin vision och personliga färdplan för utvecklingen av ETH 2.0. Tweeten täcker de kommande fem till tio åren av projektutvecklingen. 

Ethereums grundare betonade att forskning och utveckling skulle fortsätta trots de senaste utmaningarna. Enligt honom borde det vara mindre rädsla för komplexitet med systemuppdateringen, eftersom de kommande ändringarna borde ta itu med tidigare problem. 

I en tweet noterade han:

“Metoden” kvadratisk skärning som historiens slut “säkerställer att det inte behöver göras en ytterligare uppgradering så stor som eth1 -> eth2 en; snarare, från eth2 och framåt kommer saker att bli mycket mer inkrementella. ”

Med tanke på de senaste två åren av Etherums utveckling tillade han att:

“Generellt sett har det skett en gedigen övergång från” blå himmel “-forskning under de senaste ~ 2 åren, för att försöka förstå vad som är möjligt, till konkret forskning och utveckling, försöka optimera specifika primitiver som vi vet är implementerbara och implementera dem . ”

Tidigare förra månaden noterade Vitalik till en kryptomediepublikation att Ethereums huvudmål för året var att lansera fas 0 i ETH 2.0. efter detta kommer ETH 2.0 att börja som ett oberoende bevis på insatsnätverk. 

Vitaliks kommentarer om framstegen kom bara en månad efter att Justin Drake, en Ethereum 2.0-forskare, informerade allmänheten via Reddit att de planerade att uppgradera nätverket vid dess femårsdag, 30 juli 2020. Försäkran från Vitalik och utvecklare har hjälpt ETH-priset som mynt är 31% högre sedan årets början. 

Enligt Sharan Nair, affärsdirektör på CoinSwithch.co och CRUXPay, “investerare har troligen köpt sig in i löftet om ETH 2.0, som sägs skala Ethereum blockchain betydligt,” Dessutom kan vissa investerare ha knäppt upp mynt för att satsa protokolluppgraderingen. ”

Ethereum-pris får en boost från tillväxten av DeFi

Data från DefiPulse indikerar att decentraliserat finansutrymme (DeFi) exploderade under 2019. Det totala värdet låst (TVL) i protokoll ökade från 320 miljoner dollar till över 670 miljoner dollar. 


Ethereum-prisförutsägelse

Och den 15 februari steg TVL ytterligare till rekordhöjd på 1,219 miljarder dollar. Enligt Nair säger “siffrorna oss att investerare ser att DeFi är verkligt störande och tror att det kan ersätta traditionell finansiering, vilket leder till ökad ansamling av eter.”

MakerDAO, en utlåningsplattform, är för närvarande det största DeFi-projektet med en dominans på 49,81%. De flesta av de populära projekten på listan är baserade på Ethereums blockchain, och detta förklarar varför vi bevittnar ETH-prisets tillväxt tillsammans med DeFi. 

Antalet Ethers låsta i DeFi ökade också från 1,912 miljoner till 2,921 miljoner mellan 1 januari 2019 och 31,2019 december. Antalet ökade ytterligare till högst 3,192 miljoner den 29 januari 2020 innan det sjönk till 2,71 miljoner denna vecka.

Ethereum (ETH) 2018-2020 Historisk prisanalys 

Ethereum-diagram 2018-2020 coinmarketcap.com

I början av 2018 nådde Ethereum en topp i pris och nådde sin högsta tid den 14 januari på 1400 dollar. Det är dock så bra som det blev som en stadig nedgång med hög prisvolatilitet under hela året. Den 5 april 2018 hade priset sjunkit till 370 $ innan det fördubblades till 790 $ den 5 maj samma period. Men det skulle vara sista gången som ETH-priset skulle se sådana toppar som en stadig nedgång som gjorde att myntet slutade året på $ 137. (Beräkna%)

2019 var ett mer konsekvent år för Ethereum även om det fanns prisvariationer, vilket är vanligt i krypto; de var ganska minimala. Priset lyckades hålla mellan $ 130 och $ 300 under hela året, med en topp på $ 332 som uppnåddes den 27 juni 2019.

2020 började på $ 130-nivån och priset steg stadigt, vilket kulminerade till årets topp hittills på $ 280 den 15 februari. Priset hölls över $ 200 i nästan en månad innan det sjönk från zonen den 11 mars. En stadig nedgång registrerades den 12 mars och priset sjönk från $ 194 till $ 135 (beräkna%). Sedan dess har priset hållits inom intervallet 130 till 170 dollar.

Med perioden förlorade Ethereum och återvann den andra positionen på börsvärde från XRP. 

Popularitet för Ethereum 2019 jämfört med Ethereum 2020-popularitet 

Ethereums intresse från 2019 Google Trends

När vi tittar på Googles trender ser vi Ethereum upplevde ett högt intresse under 2019 mellan maj och juli. Intresset ökade mellan 5 – 11 maj 9 juni -15, och mest intresse registrerades 30 juni – 6 juli. Räntan sammanfaller med årets pristopp före en kraftig nedgång av räntan 21-27 juli.

Ethereum-prisförutsägelseEthereums intresse per region

Sedan dess upprätthöll räntan en jämn nivå fram till 26-1 januari. Det skulle nå topp mellan 9-15 februari precis när vi såg Ethereum spela in sitt högsta pris för året.

Med tanke på siffrorna är det tydligt att det finns mer intresse för Ethereum i år jämfört med förra året inom samma tidsram.

Prisutveckling för Ethereum 2019 

Ethereums prisutveckling 2019 coinmarketcap.com

Priset på Ethereum var mindre volatil 2019 jämfört med föregående år. Det lyckades förbli med intervallet $ 100 – $ 330 under hela året. ETH började året på $ 140 innan den sjönk till $ 104 den 7 februari, vilket markerade det lägsta varumärket som priset träffade. Därifrån var en stadig ökning i kombination med minimala minskningar som kulminerade till en topp på $ 336 den 27 juni. Men det är lika högt som för ETH 2019. Sedan dess var det en stadig nedgång till $ 200-zonen där den höll i en några veckor innan de sjönk under 190 dollar före den 15 augusti. Priset skulle tillfälligt återvända till $ 200-territoriet mellan 20 september och 24 september innan det kraftigt sjönk till $ 160-zonen. Därifrån var mindre ökningar och minskningar med ETH som slutade året på $ 132

Ethereum-prisförutsägelser TradingView-analys uppdaterad 14 februari 2021

ETHUSDT | Daglig S / R | Bearish Retest | .382 Fibonacci | Prisåtgärd förbi AzizKhanZamaniTradingView.com

För Ethereum, en av de största kryptovalutorna på marknaden, ser vi att det har skett en impulsiv prisåtgärd. Analytikern anser dock att det har skett en baisseartad omprövning. Dessutom visar han att den dagliga S / R är det nuvarande målet och en studs är också mycket troligt. 

Andra indikatorer som MA och POC S / R är handelsneutrala och det kan vara möjligt för björnar att ta kontroll över denna region. Enligt analytikern är det möjligt att skapa en kort med definierad risk. Detta är dock inte investeringsrådgivning. 

Möjliga retracementnivåer inkluderar $ 1.637, $ 1.682 och $ 1.717.

Ethereum stigande triangel förbi thomasstrootman212TradingView.com

För handelsparet ETH / USDT ser vi att den virtuella valutan har hittat en stark motståndsnivå på cirka 1 395 dollar per mynt. Men om priset kan bryta igenom denna motståndsnivå, kan det vara möjligt för det att gå mot $ 2063 ETH per mynt. 

Detta kan säkert vara möjligt för den virtuella valutan, som har haft en uppåtgående trend den senaste månaden. Som TradingView-analytikern förklarar är det mycket beroende av hur Bitcoin kommer att bete sig de närmaste dagarna för att förstå hur Ethereum utvecklas. Han uppgav att handlare alltid borde hålla ett öga på BTC om målet är att handla det mönster som visas i diagrammet.

ETH hausse eller baisse &# x1f914;&# x1f914;&# x1f440;&# x1f440; förbi Th57TraderTradingView.com

För Ethereum (ETH / USDT) visar analytikern att ETH fluktuerar mellan 1230 $ och 1 180 $. Om priset kan bryta trendlinjen kan vi se supportområdet nummer 1 på cirka 950 USDT och 1000 USDT. Huvudstödet är också i det andra området nära 850 USDT och 900 USDT per ETH. 

Om detta inte slutar hända (den digitala valutan kan också gå högre) är nästa mål för analytikern 1 298 USDT per mynt. Detta kan göra det möjligt för ETH att komma ännu närmare sin rekordhöga nivå och så småningom överträffa den under de kommande månaderna.

ETHREUM (ETHUSDT) DAGLång&KORTHANDELSINSTÄLLNINGAR 2021/01/03 förbi cryptotrader2019TradingView.com

För ETH / USDT ser analytikern att priset på ETH går mot $ 787 inom en snar framtid. Detta har varit en stark motståndslinje de senaste veckorna. Detta kan nu bli stöd och hjälpa ETH att fortsätta flytta högre. 

Vidare, om den digitala tillgången faller under motståndslinjen på $ 787, kan det vara möjligt för den att testa om prisnivån på $ 760. Ändå är saker inte så tydliga. Marknaden har gått mycket snabbare högre och en korrigering kan behövas. För närvarande anser analytikern att det inte finns några signifikanta diagrammönster. Ett annat intresseområde kan vara det som ligger nära 200MA.

ETH fortsätter att gå uppåt med stigande triangel förbi TuTrieuTradingTradingView.com

Analytikern visar att Ethereum (ETH) hittar motstånd i 1h-diagrammet på cirka 676 USDT per mynt. Den digitala valutan har dock varit i en stigande triangel som gjorde det möjligt för den att fortsätta med sin uppåtgående trend förra veckan. 

Dessutom finns det en supportnivå som ligger på 640 USDT per ETH. Detta kan vara linjen som gör det möjligt för ETH att upprätthålla de nuvarande prisnivåerna. Den stigande triangeln kunde inte bryta uppåt tre gånger. Om den kan bryta den skulle ETH flytta direkt till $ 700 och ännu mer. Enligt analytikern finns det på den större tidsramen ett starkt motstånd på cirka 800 dollar.

Expertprognoser för Ethereum 

Coinswitch tror att 2020 kommer att bli ett anmärkningsvärt år för Ethereum och resten av kryptomarknaden. Priset kan gå så högt som $ 1600 i slutet av året eftersom se dapps upplever massiv adoption under året. 

Enligt Trading Beasts förväntar de sig att ETH når 900 USD i slutet av 2020, med i genomsnitt 650 USD.

CoinKir, en kryptoprognoswebbplats, tror att Ethereum skulle kunna se sin heltidsnivå på 1 400 dollar i slutet av 2020. Ändå kunde den ändå vara nära $ 450. 

Brian Schuster, grundaren av Ark Capital LLC, är ganska hausse på ETH-priset på lång sikt. Han ser att myntet når så högt som $ 100 000 på fem år, med tanke på att krypto kommer att ersätta guld.

TieuLong FX, en valutahandlare, tror att Ethereum kan nå 1 365 dollar i slutet av året.

Enligt PriReis, en respekterad analytiker i handelssynen, kan Ethereum avsluta året på $ 320, vilket är ganska realistiskt. 

Vi går från en realistisk till en mer orealistisk förutsägelse och vi har Nigel Green, VD för deVere Group, som tror att Ethereum kan avsluta året på 2500 USD. Han ser den ökande användningen av smarta kontrakt, ökad efterfrågan på kryptovalutor och decentralisering av molntjänster som de främsta drivkrafterna för priset.

Vanliga frågor om Ethereum (FAQ)

Vem skapade Ethereum?

Vitalik Buterin skapade Ethereum tillsammans med Anthony Di Iorio, Mihai Alisie och Charles Hoskinson. Senare tillkom Dr. Gavin Wood och Joseph Lubin i teamet av utvecklare.

När lanserades Ethereum? 

Ethereum whitepaper släpptes 2013 och beskrev ett nytt protokoll med öppen källkod avsedd för att skapa decentraliserade applikationer. I juli 2014 hölls en publikförsäljning där 60 miljoner tokens såldes. Plattformen lanserades ett år senare den 30 juli 2015.

Är Ethereum decentraliserat?

Ethereum är en decentraliserad öppen källkod och distribuerad datorplattform som gör det möjligt att skapa decentraliserade applikationer, även kända som dapps och smarta kontrakt.

Är Ethereum Proof of Stake? 

Från och med april 2020 använder Ethereum samtycke till bevis på arbete (PoW) även om den 30 juli 2020 kommer den första fasen av övergången till nätverket till bevis på stake (PoS) att lanseras..

Är Ethereum en bra investering?

Det finns en anledning till att Ethereum är den näst största valutan med börsvärde. Med skalbarhetsuppgraderingar på väg och tillväxten av DeFi-rymden kan vi med säkerhet förvänta oss att ETH-priset kommer att växa i framtiden; alltså skulle det vara klokt att lägga dina pengar på detta projekt.

Kommer Ethereum att gå upp? 

Ja, förvänta dig att ETH-värdet kommer att öka under 2020 och åren som följer baserat på de många spännande utvecklingen som äger rum och när kryptovalutor blir masspopular.

Var man kan köpa Ethereum?

Det finns många sätt att köpa Ethereum, inklusive att använda ett betalkort eller kreditkort på kryptobörser som Coinbase, Coinmama, Bitpanda och CEX.io. Du kan också köpa ETH med ett bankkonto eller överföring på Coinbase, Bitpanda, Kraken, Gemini, Bitstamp och CEX.io. Det finns möjlighet att köpa Ethereum med hjälp av en Bitcoin eller byta BTC mot ETH på börser som Binance, Changelly och Coinbase Pro. 

Det finns inget enkelt sätt att köpa Ethereum med PayPal, men du kan köpa Bitcoin med PayPal på plattformar som LocalBitcoins och byta dem mot ETH.

Köp Ethereum på decentraliserade Ethereum-börser genom att byta mynt och ERC20-tokens. Några av de bäst decentraliserade ETH-börserna inkluderar ForkDelta, ERC dEX, IDEX och RadarRelay.

Men kom ihåg innan du börjar köpa Ethereum, du behöver en bra och säker plats att lagra dina mynt på. Därför skulle det inte skada att få tag på en hårdvaruplånbok som Ledger Nano X, Trezor T och Ledger Nano S.

Köp Ethereum på Binance idag!

Är Ethereum död?

Nej, Ethereum mår ganska bra nu när ETH 2.0 är på väg. Projektet blir bara bättre med tiden.

Är Ethereum bättre än bitcoin? 

Det här är inte en lätt fråga att besvara, eftersom båda är underbara tekniker. Utöver stödjande transaktioner stöder Ethereum smarta kontrakt och skapande av decentraliserade applikationer (dapps).

Kommer Ethereum att misslyckas? 

Med tanke på mängden utveckling och support på plats är möjligheten att Ethereum misslyckas nästan noll. Det finns ingen anledning till varför detta projekt inte kan pågå under överskådlig framtid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map