En uppdatering om SALT efter VD: s avgång

Efter 2017 var det definitivt ett av de bästa åren för kryptovaluta och blockchain-teknik, 2018 medförde många svårigheter för olika kryptoprojekt, inklusive SALT, den medlemsbaserade och blockchain-backade utlånings- och upplåningsplattformen.

Efter att ha upphävt nya medlemskap i februari slog SALT en grov del i juli 2018 när dess VD, Shawn Owen, plötsligt beslutade att lämna företaget.

Denna händelse ägde rum strax efter Nexo (en av SALT: s starkaste konkurrenter, också en blockchain-backad låneleverantör) erbjöd sig att köpa företaget. På fredagen den veckan publicerade Nexo en Avsiktsförklaring (LOI) för att köpa SALT: s tillgångar såsom “lånefordringar säkrade med motsvarande säkerhetstillgångar, varumärketillgångar och kunddatabas.”

Eftersom väldigt lite officiella detaljer kom in i ljuset, utlöste denna plötsliga avgång en hel del dålig press för SALT, och vissa påpekade till och med möjligheten till en exitbedrägeri, en falsk praxis av oetiska kryptovalutapromotörer som försvinner med investerarnas pengar efter projektets ICO (första myntutbudet).

Vad som hände efter?

Till att börja med avfärdades Nexos erbjudande i stor utsträckning av SALT-samhället som rynkar pannan på denna typ av reklamstunts. Därefter ersattes Sean Owen av tillfällig VD och koncernchef, Bill Sinclair, som beskrivs av plattformens officiella blogginlägg.

Den nya VD missade inte chansen att uttrycka sitt förtroende för projektet och optimismen när det gäller framtiden för SALT och sade att ”Jag ser fram emot att bygga en bro av fortsatt innovation mellan traditionella finansiella tjänster och blockchain. Det har varit ett nöje att arbeta med sådana smarta och engagerade människor, och vi har precis börjat. “

4

Källa: Wikipedia

Trots alla utmaningar och hinder verkade SALT inte stoppa sin utveckling eftersom fler och fler blogginlägg som meddelade olika händelser fortsatte att visas på plattformens Medium-blogg.

Händelserna som följde definierade alla tidigare rykten som obestämda. I en nyligen blogginlägg Från och med den 1 augusti var Bill Sinclair övertygad om att påpeka företagets engagemang för framtida innovationer. Som sådan uttryckte VD försiktigt sin uppskattning för intresset från olika konkurrenter för att köpa SALT.

”Nyligen har SALT fått ett antal marknadsföringsförfrågningar som visar intresse för att köpa vår verksamhet. Även om vi uppskattar våra konkurrenters intresse för vårt syfte och vår affärsmodell är vårt företag inte till salu och vi söker inte heller någon M&A (fusioner och förvärv) aktiviteter, ” förklarade han.

VD avslutade blogginlägget med att återigen uttrycka sitt stora förtroende för det projekt han representerar. “Med över 50 miljoner dollar i hittills betjänade lån, en användarbas på över 70 000 och aktiva lån i tre länder, borde samhället vara säker på att SALT förblir starkt och är dedikerat till att förbättra sina produkter, tjänster och tillgänglighet.”

SALT: s nya POA-program

Under de följande veckorna uppvisade SALT en osläcklig utvecklingstörst när den tillkännagav en ny Proof of Access (POA) -program avsedd att öka medlemsflexibiliteten.

”Med det efterlängtade införandet av POA har medlemmarna nu tillgång till mer flexibilitet när det gäller att strukturera sina lån. Detta ger medlemmarna möjlighet att skräddarsy sin strategi för att tillgodose deras individuella lånebehov. Medlemmar behöver inte längre lösa in SALT-medlemsenheter för att få tillgång till lånegränser. De kan helt enkelt använda sina SALT-medlemsenheter för att anpassa villkoren för deras lån, ” blogginlägget beskriver.

Kort sagt, POA ger plattformens användare ett enkelt sätt att ändra lånevillkor med hjälp av SALT-token.

SALT: s tjänster finns nu i 35 amerikanska stater

Ännu mer imponerande är företagets expansion av sin verksamhet till ytterligare 20 stater i USA. Med detta steg utvidgade SALT sin marknadsräckvidd med 60% genom att utvidga sin marknadspenetration till 35 stater, av totalt 50 i hela USA. Det faktum att SALT lyckades detta under en björnmarknad borde vara ett bevis på sig själv att företaget menar affärer. Precis så inspirerande är det faktum att SALT har hamnat över hinder som USA: s stora geografiska skala och den mångfaldiga reglerna mellan alla de involverade staterna.

”Fram till nyligen har SALT-utlåning bedrivits i 15 amerikanska jurisdiktioner, samt Nya Zeeland och Storbritannien. Vår aktiva strävan efter ytterligare möjligheter för att möjliggöra för våra medlemmar har gett resultat. Vi är stolta över att tillkännage tillägget av 20 nya jurisdiktioner i USA där vi kan utöka vår verksamhet till totalt 35. Vi har faktiskt utvidgat vår räckvidd med 60%. När vår tillväxt fortsätter räknar vi med att göra ytterligare meddelanden om var vi ska verka. För idag är vi glada att kunna betjäna ett överflöd av nya medlemsapplikationer, beskriver blogginlägget.

1

Källa: https://blog.SALTlending.com

Ett nytt partnerskap till förmån för ideella organisationer

SALT har också meddelat via en blogginlägg att dess “filantropiska systerorganisation”, SALT Bridge Foundation, samarbetar med Doing Good Foundation för att ge en hjälpande hand till andra små ideella organisationer.

Införandet av dynamisk prissättning

I dess blogginlägg, SALT beskriver sin rekordhöjande tillväxt och det faktum att det inte längre bara är ett nystartat företag. Inlägget ger också en inblick i hur företaget skiftar till en dynamisk prissättningsmodell, alla involverade fördelar och hur detta drag är en återspegling av allt SALT har lärt sig av sina egna erfarenheter och från sitt samhälle.

2

Källa: Adobe Stock

När du köper SALT-medlemskap direkt från SALT-utlåning kommer användarna att dra nytta av en konkurrensbegränsande återbetalningspolicy, från “ingen kvantitetsinköpsgräns till det angivna priset”, “ingen prisnedgång” och möjligheten att se prisuppdateringar på låntagarens instrumentpanel. i realtid.

”Målet är att erbjuda våra kunder ett konkurrenskraftigt pris och en enkel upplevelse,”VD Bill Sinclair förklarade.

Baserat på alla aktuella händelser kan SALT mycket väl beskrivas som ett perfekt exempel på professionalism. Första halvan av 2018 var en spännande period för företaget, med massor av upp-och nedgångar, men SALT lyckades inte bara övervinna alla hinder och hinder på vägen, men det lyckades bibehålla en imponerande grad av utveckling på alla fronter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map