Bitcoin-prisförutsägelse – Kan Bitcoin bryta 50 000 $ 2021? BTC-prisprognos

(Uppdaterad 14 februari, 2021) Utnämnt till den bästa prestandan under decenniet, har Bitcoin kommit långt på bara några år. Även när coronaviruspandemin väcker uppmärksamhet över hela världen, är Bitcoin fortfarande intressant över hela världen, särskilt med halveringshändelsen i horisonten.

Handlas till cirka 7 200 USD i skrivande stund och har ökat med 9 000 000% sedan juli 2010. Inom samma period har S&P har bara tredubblats. Guld är bara 25% högre och några av de bäst presterande aktierna på Russell 3000 är bara cirka 3000% högre, vilket bleknar i jämförelse med finansvärldens senaste underverk.

I det här stycket kommer vi att ta en titt på de senaste nyheterna och planerna för Bitcoin som sannolikt kommer att pressa priset över $ 50.000. Vi kommer också att analysera intresset för myntet och dess tidigare prestationer i kombination med kartanalys och expertförutsägelser för att se om det målet är en möjlighet för BTC 2021.

Köp Bitcoin på Binance idag

Anmärkningsvärda Bitcoin News & Planer för 2021 

Investerare kan ackumulera Bitcoin när de förväntar sig halvering

Bitcoin-prisförutsägelse

Enligt Glassnod, ett blockchain-underrättelsesföretag, den 14 april 2020 sjönk det sju dagars glidande genomsnittet av det totala antalet BTC som innehades i utbytesadresser till 2 214 365. Genomsnittet sjönk nästan 8% från det högsta av 2 404 786, som registrerades den 17 januari 2020.

Företaget anser att minskningen av valutasaldo antyder att det sker en övergång till långsiktiga innehavsstrategier. Det visar sig att investerare vanligtvis tar ut mynt från börser och håller dem i personliga plånböcker när de förväntar sig att priset ska stiga. Omvänt tenderar de att flytta mynten till börser när de förbereder sig för att sälja när de känner att en priskrasch är i horisonten.

Vi tror att de ökade innehavsnivåerna kan förknippas med de hausseartade förväntningarna kopplade till halveringen av Bitcoin-gruvbelöningen, som kommer att ske någon gång i maj.

Processen är utformad för att kontrollera inflationen och kommer att minska belöningen per block som bryts från 12,5 BTC till 6,25 BTC. 

Bitcoin-utveckling hälsosammare än den någonsin har varit

Med ett ökande antal institutioner och företag som ser på BTC som en viktig infrastruktur när det gäller framtiden för finansiering, verkar det som om Bitcoin upplever en ökning av antalet enheter som finansierar sin utveckling.

Detta är enligt forskning utförd av BitMEX. Rapporten publicerad den 28 mars indikerar att blockchainföretagen Lightning Labs och Blockstream för närvarande är de största bidragsgivarna till utvecklingen av projektet. Å andra sidan är Bitcoin-forskningsföretaget Chaincode den största ekonomiska supporten för utveckling av Bitcoin Core-programvara.

Forskare vid BitMEX använde data och information som var tillgänglig offentligt från de inblandade för att skapa det de kallade som den mest omfattande bilden av finansiering av öppen källkod för utvecklare av Bitcoin.. 

Rapporten noterade:


“Vi drar slutsatsen att situationen är hälsosammare än den har varit tidigare med avseende på tillgång till finansiering, öppenhet och graden av fördelning mellan finansiella stödjare.”

Blockstream och Lightning Labs använder båda 8 utvecklare, följt av Square Crypto, med 7 för att arbeta med Bitcoin. Bundet till 6 utvecklare, var och en är Chaincode, Purse och MIT: s Digital Currency Initiative (DCI). Hela listan kan ses nedan.Bitcoin-prisförutsägelse

Forskargruppen tittade också på aktiviteten i Bitcoin Core-förvaret för att identifiera de bästa bidragsgivarna och bestämma deras finansieringskälla. De fick reda på att 11 av de 33 mest aktiva utvecklarna är oberoende, varav 7 betalas av Chaincode och 3 av Blockstream. 

Nyligen såg vi också Square Crypto gå med i striden, och företaget som ägs av Twitter-grundaren stöder också Bitcoin-utveckling med bidrag.

Bitcoin är en annan kryptovaluta. Det är unikt. Medan andra lösningar har skapats är Bitcoin fortfarande den bästa digitala tillgången för censurmotstånd. Till exempel kan stablecoin Tether (USDT) vara användbart, men transaktioner kan lätt reverseras. Detta är inte bra för kryptoekosystemet; och här spelar Bitcoin en viktig roll.

Bitcoin-priset kan också gå högre och upp till 60 gånger om det följer guldets marknadsvärde i framtiden. Detta är enligt en rapport nyligen publicerad av Galaxy Digital.

Bitcoin (BTC) 2018-2021 Historisk prisanalys

Bitcoin-prisrörelse från 2018 coinmarketcap.com

Ny från sin högsta tid i december 2017 började Bitcoin 2018 på 13 848 dollar efter ett hack som påverkade Coincheck-utbytet i Japan. Hacks då för att ha en inverkan på Bitcoin-priset, som KuCoins kryptoutbyteshack 2020. 

En stadig ökning skulle följa och kulminera till en topp på 17 057 dollar den 6 januari. Detta skulle vara den högsta punkten som priset skulle nå. En stadig nedgång följde dock, men priset lyckades hålla sig över $ 10.000-marken till slutet av januari. I början av februari såg Bitcoin dock under $ 10 000 till $ 8 200-nivån den 2 februari. Priset skulle dansa runt 8 200 $ och 10 000 $ de närmaste tre månaderna innan det sjönk till $ 7 500-intervallet den 25 maj. De närmaste sex månaderna såg BTC-priset att spela runt 6 000 $ -nivån fram till 14 november när björnmarknaden började. Priset hade en kraftig nedgång som kumulerade till ett lågt värde på 3 316 $ den 14 december. 

BTC skulle ta sig igenom $ 3000-intervallet de närmaste tre månaderna innan de bryter över $ 4000-märket den 16 mars 2019. En stadig höjning av priset skulle följa och för första gången under 2019 bröt BTC $ 10 000-marken den 24 juni. Den 10 juli , BTC slog $ 12 967, vilket markerade den högsta punkten som priset fick för året. Bitcoin avslutade året på 7 277 dollar. Bitcoin volatilitet kan också relateras till ett större intresse från marknadsaktörerna.

2020 började BTC året med en stadig ökning med priset som lyckades bryta förbi $ 10 000-marken till 9 februari. Emellertid varade positionen inte så länge den var tillbaka i $ 9 000-intervallet för nästa månad tills en paus nedåt på 8 mars. Det var en kraftig nedgång som nådde botten den 16 mars på 4626 dollar mitt i Coronavirusens spridning över hela världen, och både krypto- och traditionella marknader kände pandemins inverkan. 

Eftersom priset har studsat tillbaka med stabila vinster och lyckats bryta förbi 7 000 dollar den 7 april. Många anser att Bitcoins pris kan fortsätta växa när Intercontinental Exchange (ICE) planerar att erbjuda nya produkter och tjänster till investerare på marknaden. 

Bitcoin 2019-popularitet vs Bitcoin 2020-popularitet 

Bitcoin-prisförutsägelseBitcoinintresse mellan sedan 2019.

Tittar på siffrorna från Google Trender, vi ser att intresset var lågt i början av 2019, vilket är förståeligt med tanke på att vi var på björnmarknaden. Den första intressehöjningen var mellan den 31 mars och 6 april. Det var ett fortsatt intresse mellan 12 maj – 18 maj, och detta sammanfaller med prisökningen. Intresset för Bitcoin toppade den 23 – 29 juni, en period där myntet registrerade sitt högsta pris för året. Därifrån sjönk den stadigt till nivå under de följande månaderna när priset matchade det. 

Bitcoin intresse per region

Fakturering under samma period, 2020, har Bitcoin sett mer intresse jämfört med föregående år. Detta stöds av siffrorna som toppade mellan 1 och 21 mars. Av någon anledning kommer det mesta av intresset från Afrika, med tre av de fem bästa sökningarna efter nation baserat på kontinenten. 

Eftersom intresset för Bitcoin fortsätter att växa, för några veckor sedan, kunde Bitcoins pris överstiga 11 550 $ och hjälpte altcoins att registrera stora vinster också. Dessutom låg Bitcoins pris över $ 10 000 i mer än 63 dagar och bröt den tidigare 62-dagarssträckan mellan 2017 och 2018.

Bitcoin-prisutveckling 2019

Bitcoin-prisförutsägelseBitcoin 2019 prisutveckling coinmarketcap.com

2019 var relativt en tjurmarknad jämfört med 2018, där priset på Bitcoin sjönk till $ 3000-nivån. BTC började 2019 på $ 3 739. Och hölls på den nivån fram till 21 februari strax innan vi återvände till $ 3000-nivån fram till den 1 april. Därifrån var det en stadig ökning under de närmaste månaderna, vilket kulminerade till en topp på $ 13 793 den 26 juni. Detta skulle representera den högsta nivån priset fick 2019. De följande fem månaderna såg priset runt 12 000 dollar och 7 000 dollar fram till den 25 november när det sjönk till 6 728 dollar. Det varade inte länge eftersom det var tillbaka till 7 000 dollar för majoriteten av den återstående perioden och lyckades avsluta året på 7 293 dollar, en ökning med nästan 200% från varifrån den började i början av året. 

Vi måste också ta hänsyn till att Bitcoinhvalar flyttar marknaden, vilket säkert är något som kan förändra Bitcoin. Faktum är att när ett större antal Bitcoins flyttas till börser kan det betyda att en större rörelse kan upplevas av Bitcoin-priset.

Massiva köp av Bitcoin kan lätt ha en djup effekt på Bitcoins pris, vilket också kan påverka finansmarknaderna. Vissa experter tror att en stor Bitcoin-priskrasch kan påverka hela världsekonomin. En viktig nivå att se för Bitcoin är 12 000 dollar. Om den går högre kan vi överväga att den digitala tillgången kan fortsätta sin bulltrend.

Till exempel när USA: s president Donald Trump testade positivt för COVID-19 föll Bitcoin-priset med över 2% på bara 30 minuter. Ändå kunde Bitcoin under tredje kvartalet i år registrera vinster motsvarande 18%.

Regleringsfrågor kommer också att vara viktiga för att hjälpa kryptovalutor att expandera över hela världen. Utan en tydlig rättslig ram kan innovation påverkas kraftigt.

Bitcoin Prediction – TradingView Analysis – Uppdaterad 14 februari 2021

Bitcoin: Återföring från 50 000 $ och Min handelsplan förbi DLavrovTradingView.com

Denna analytiker visar att BTC inte är långt ifrån att nå $ 50.000. Han anser dock att det verkligen är viktigt att se hur prisåtgärderna utvecklas till $ 50.000. Enligt honom är marknaden för närvarande överköpt och att det snart kan bli en korrigering. RSI-linjen har också nått den överköpta zonen.

Han tittar också på MAXD-histogrammet och jämför det med toppmarknaden 2017 när BTC nådde $ 20.000. Han anser att BTC så småningom kan spåra från $ 50.000 till $ 30.000 och öppna sväng och långvariga affärer efter korrigeringen med hjälp av olika reverseringssignaler.

Bitcoin Psycology Cheat Sheet “Popped The Bubble” förbi ArShevelevTradingView.com

Enligt analytikern är det nödvändigt för kryptohandlare att förstå att vi kan vara på en ny björnmarknad. Han visar hur Bitcoin har nått en topp på 41.700 $ och sedan startade den en ny björntrend som inte bara kunde pågå i några veckor utan resten av året. 

Näringsidkaren visar att den senaste prisökningen till $ 38 000 var det ögonblick då Bitcoin nådde “tillbaka till det normala” fasen och vi kunde gå mot en ny stor krasch. Detta kan hända under 2021 eller till och med 2022. 

Som analytikern säger är det bästa att alltid vara ödmjuk när man handlar kryptovalutor och följa en finansiell plan.

BTC Fibo-förlängningsnivåer, 46K första mål förbi PADTATradingView.com

Som analytikern visar i denna prisanalys handlas Bitcoin i en symmetrisk triangel som började tillbaka i december 2020. Under de senaste timmarna har den virtuella valutan varit nära den nedersta raden i denna triangel.. 

Det kommer att vara mycket viktigt för den virtuella valutan att gå högre för att fortsätta med sin trend. Om inte, kan vi se att BTC går sämre. Analytikern anser att nästa mål är att Bitcoin ska flytta till 46 000 USDT-prisnivån under de kommande veckorna. Detta skulle hända om BTC bryter från triangeln där den för närvarande handlas.

Gapet ökar! förbi mira000TradingView.com

Som rapporterats av analytikern anser BTC / USDT att det kan vara möjligt att komma in i supportlinjen som för närvarande ligger på cirka 25 000 dollar. Som han förklarar kan detta vara ett bra tillfälle att köpa mer BTC. För närvarande har Bitcoin precis överträffat 34 000 dollar och det kan fortsätta växa under de kommande månaderna. 

Utöver det förklarade han att eftersom det inte har skett någon korrigering de senaste månaderna kan nästa kryptofall inträffa under de följande månaderna. Detta ser väldigt ohälsosamt ut för marknaden, vilket innebär att det skulle vara nödvändigt för BTC att snarast komma i linje med verklig tillväxt.

BTC-förutsägelse förbi Forex_FoxTradingView.com

Forex Fox ser Bitcoin röra toppen för en stor stigande och bredande triangelstruktur för andra gången. Detta liknar den tidigare prisåtgärd som analytikern visar i diagrammet. Eftersom vi ser att detta redan har hänt tidigare anser analytikern att den här vägen kan vara det mest troliga att Bitcoin följer. 

Han har också uppgett att den digitala valutan rör sig längs den övre triangelmotståndet tills en anständig omgång för att testa stödlinjer. Den stora rörelsen mot 28 000 USDT kunde dock komma inom en snar framtid och många handlare kunde inte vara beredda på detta.

Expert Bitcoin Prediction 

Enligt Adam Back skulle VD för Blockstream Bitcoin kunna överstiga det högsta värdet på 20 000 dollar i slutet av 2020, med tanke på halveringen och som andra tekniska grundläggningar kommer att bära. Han är optimistisk att det kan gå så högt som $ 100.000. Det här är inte första gången som $ 100 000 är huvudmålet för Bitcoins pris i framtiden. Andra experter tror att Bitcoin kan nå 50 000 dollar efter halveringshändelsen 2020. 

Changpeng Zhao, bättre känd som CZ, VD för Binance, ser branschen bli större på lång sikt, och detta kommer sannolikt att höja priset. Han tror att det ökande intresset från institutionella aktörer betyder en hausseartad marknad 2020.

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer på Bitfinex, säger att han inte förväntar sig att Bitcoin ska sjunka under 6000 dollar under 2020 även om vi kunde bevittna lite FUD före halveringshändelsen. Sammantaget ser han att priset åtminstone slår 20 000 dollar i slutet av dagen. 

Marc P. Bernegger, som är en fintech-investerare på Crypto Finance, ser att priset på Bitcoin går så högt som $ 55 000 och så lågt som $ 22 000 i slutet av 2020. Han ser den kommande halveringen och inflödet av institutionella medel som viktiga drivkrafter. Trots det tror Tim Draper att Bitcoins halvering inte kommer att bli den viktigaste katalysatorn för Bitcoins prisökning de närmaste åren eller månaderna. 

Alejandro De La Torre, vice president på Poolin, erbjuder en blygsam förutsägelse på mellan $ 5 000 och 14 000 $ vid årets slut. 

Arthur Hayes, VD för BitMEX, ser att Bitcoin återbesöker sin allra högsta nivå på 20 000 $ och till och med bryter igenom när inflationen och värdet av berättelsen tar tag. Men om vi återgår till björnens territorium kommer priset att vara cirka 3000 dollar.

Alex Mashinsky, VD för Celsius, ser att priset på Bitcoin går över $ 25 000 några månader efter halvering. Efter att ha utsetts till den bäst presterande tillgången under det senaste decenniet ser VD ingen anledning till att Bitcoin inte kommer att dominera nästa.

Ivan, på Tech, en YouTube-influencer, ser att Bitcoin uppnår minst 3400 dollar och högst 200000 dollar. Hej, allt är möjligt i krypto!

Nicholas Merten, grundaren av DataDash, en YouTube-kanal, ser att Bitcoin uppnår minst 16 000 dollar och högst 24 000 dollar i slutet av 2020. Han citerar halverade ökningar av institutionella investerare och PlusToken slutförde försäljningen av sin BTC och ETH som huvudförare.

Niklas Nikolajsen, grundaren och ordföranden för Bitcoin Suisse AG, tror att ingen kan förutsäga priset på Bitcoin exakt. 2020 kommer dock att bli som 2016, där vi kommer att se en positiv trend börja och priset kan komma nära det allra högsta. Med detta i åtanke är hans maximum för året 17 000 dollar och minst 5 900 dollar. 

Nicholas Merten anser att det kan vara möjligt för Bitcoin att så småningom slå 200 000 dollar per mynt.

Det finns många analytiker som tror att Bitcoin kan nå nya toppar i framtiden. En anonym analytiker anser faktiskt att Bitcoin kan öka till 500 000 dollar de närmaste åren.

Vanliga frågor och svar om Bitcoin (FAQ) 

Vem skapade Bitcoin?

Bitcoin skapades av en person eller en grupp individer under pseudonymen Satoshi Nakamoto. 

När lanserades Bitcoin? 

Domänen bitcoin.org registrerades den 18 augusti 2008. Två månader senare, den 31 oktober, publicerades en länk till Bitcoin whitepaper till en kryptografisk e-postlista. Den 3 januari 2009 lanserades Bitcoin-nätverket med Nakamoto gruvdrift det första blocket.

Är Bitcoin decentraliserat?

Bitcoin är en decentraliserad kryptovaluta utan en enda administratör eller central myndighet.

Är Bitcoin bevis på spel? 

Nej, Bitcoin använder ProW of Work (PoW) konsensusalgoritm, som kräver att deltagarnoden bevisar det arbete som utförts och som de skickats in kvalificerar dem att få rätt att lägga till nya transaktioner i blockchain.

Är Bitcoin en bra investering?

Om vi ​​ska använda solida fakta betyder en avkastning på över 9 000 000% på tio år att det är den bästa investeringen! Priset på Bitcoin kommer bara att stiga i framtiden när utbudet minskar och krypto blir populär bland massorna. Även Coronavirus har ökat medvetenheten om virtuella valutor eftersom människor och regeringar inser behovet av virtuella valutor jämfört med vidrörande papperspengar. 

Kommer Bitcoin att gå upp? 

Med halvering runt hörnet och baserat på rekord tror vi att Bitcoins pris kommer att stiga under 2020. Vår förutsägelse ligger åtminstone på 15 000 dollar, men vi utesluter inte möjligheten att myntet överträffar sin högsta tid.. 

Var man kan köpa Bitcoin?

Som den mest populära kryptovalutan finns det flera sätt att köpa Bitcoin, inklusive att använda kredit- / betalkort på Coibase, Coinmama, CEX.IO, BitPanda och många fler. 

Du kan köpa Bitcoin med bankkonto / överföring på Coinbase, Coinmama, BitPanda och många fler.

Du kan köpa Bitcoin med kontanter på LocalBitcoins, BitQuick och Wall of Coins.

BTC kan köpas på Bitcoin-bankomater, som finns på olika platser runt om i världen med över 5000 maskiner.

Det är också möjligt att köpa Bitcoin med PayPal även om avgifterna är ganska höga.

Köp Bitcoin på Binance idag

Är Bitcoin död?

Baserat på bevisen från de senaste tio åren sedan Bitcoin lanserades säger vi att den lever och sparkar, och det finns ingen anledning till att det inte ska fortsätta länge.

Är Bitcoin bättre än Ethereum? 

Bitcoin maximalist kommer att säga ja, och Ethereum die-hards kommer att säga att Etherum är bättre. Båda är dock underbara tekniker som erbjuder olika förmåner för användarna.  

Kommer Bitcoin att misslyckas? 

Bitcoin misslyckande är mycket osannolikt eftersom vi har sett dess utveckling och finansiering är hälsosammare än någonsin tidigare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map