Investera i artificiell intelligens (AI) – allt du behöver veta

Artificiell intelligens (AI) är ett fält som inte kräver introduktion. AI har åkt på tailcoatsna av Moores Law som stater att dators hastighet och kapacitet kan förväntas fördubblas vartannat år. Sedan 2012 har mängden beräkning som används i de största AI-träningskörningarna ökat exponentiellt med en fördubblas var tredje till fjärde månad, med slutresultatet att mängden datorresurser som tilldelats AI har ökat med 300 000 gånger sedan 2012. Ingen annan bransch kan jämföra med denna tillväxtstatistik.

Vi kommer att undersöka vilka områden av AI som leder den här accelerationen, vilka företag som är bäst positionerade för att dra nytta av denna tillväxt och varför det betyder något.

Typer av maskininlärning

Maskininlärning är ett underfält av AI som i huvudsak programmerar maskiner att lära sig. Det finns flera typer av maskininlärningsalgoritmer, den mest överlägset populäraste är Djup lärning, detta innebär att mata in data i en Artificiellt neuralt nätverk (ANN). En ANN är ett mycket beräkningsintensivt nätverk av matematiska funktioner förenade i ett format inspirerat av de neurala nätverk som finns i den mänskliga hjärnan.

Ju mer stora data som matas in i ett ANN, desto mer exakt blir ANN. Om du till exempel försöker träna ett ANN för att lära sig att identifiera kattbilder, om du matar nätverket 1000 kattbilder kommer nätverket att ha en liten noggrannhet på kanske 70%, om du ökar det till 10000 bilder, noggrannhetsnivån kan öka till 80%, om du ökar den med 100000 bilder har du just ökat nätverkets noggrannhet till 90% och framåt.

Här ligger en av möjligheterna, företag som dominerar utvecklingen av AI-chip är naturligt mogna för tillväxt.

Det finns många andra typer av maskininlärning som visar löfte, till exempel förstärkning lärande, detta är att utbilda en agent genom upprepning av handlingar och tillhörande belöningar. Genom att använda förstärkningsinlärning kan ett AI-system tävla mot sig själv i avsikt att förbättra hur bra det fungerar. Till exempel kommer ett program som spelar schack att spela mot sig själv upprepade gånger, med varje förekomst av spelet förbättrar hur det fungerar i nästa spel.

För närvarande använder de bästa typerna av AI en kombination av både djupinlärning och förstärkningslärande i det som vanligtvis kallas djup förstärkning lärande. Alla de ledande AI-företagen i världen som Tesla använder någon form av djupförstärkande lärande.

Även om det finns andra typer av viktiga maskininlärningssystem som för närvarande avanceras, t.ex. metalärande, för enkelhets skull är djupinlärning och det är mer avancerad kusin djupförstärkande lärande vad investerare borde vara mest bekanta med. De företag som ligger i spetsen för denna tekniska framsteg kommer att vara bäst positionerade för att dra nytta av den enorma exponentiella tillväxten vi bevittnar inom AI.

Investera i artificiell intelligens (AI) - allt du behöver veta

Datavetenskap & Big Data

Om det finns en skillnad mellan företag som kommer att lyckas och bli marknadsledande och företag som kommer att misslyckas, så är det stora data. Alla typer av maskininlärning är starkt beroende av datavetenskap, detta beskrivs bäst som en process för att förstå världen från mönster i data. I det här fallet lär sig AI av data, och ju mer data desto mer exakta resultat. Det finns några undantag från denna regel på grund av vad som kallas överanpassning, men detta är en oro som AI-utvecklare är medvetna om och vidtar försiktighetsåtgärder för att kompensera för.

Vikten av big data är varför företag som Tesla har en tydlig marknadsfördel när det gäller autonom fordonsteknik. Varje enskild Tesla som är i rörelse och använder autopilot matar in data i molnet. Detta gör det möjligt för Tesla att använda inlärning av djupförstärkning och andra algoritmjusteringar för att förbättra det totala autonoma fordonssystemet.

Det är också därför företag som Google kommer att vara så svåra för utmanare att avskediga. Varje dag som går är en dag som Google samlar in data från sin mängd produkter och tjänster, inklusive sökresultat, Google Adsense, Android-mobilenhet, Chrome-webbläsaren och till och med Nest-termostaten. Google drunknar är mer data än något annat företag i världen. Detta räknar inte ens alla månskott de är inblandade i.


Genom att förstå varför djupinlärning och datavetenskap är viktig kan vi dra slutsatsen varför företagen nedan är så kraftfulla.

AI-företag att investera i

Det finns tre nuvarande marknadsledare som kommer att bli mycket svåra att utmana.

Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL)

Alphabet Inc. är paraplyföretaget för alla Googles produkter som inkluderar Googles sökmotor. En kort historielektion är nödvändig för att förklara varför de är så marknadsledande inom AI. År 2010 ett brittiskt företag DeepMind lanserades med målet att tillämpa olika maskininlärningstekniker för att bygga algoritmer för allmänt lärande.

2013 tog DeepMind världen med storm med olika prestationer, bland annat att bli världsmästare på sju Atari-spel med djup förstärkning.

År 2014, Google förvärvade DeepMind för 500 miljoner dollar, kort därefter 2015 DeepMind’s AlphaGo blev det första AI-programmet för att besegra en professionell mänsklig Go-spelare, och det första programmet för att besegra en Go-världsmästare. För de som inte känner till Go anses det av många vara det mest utmanande spelet som finns.

DeepMind anses för närvarande vara en marknadsledare i djup förstärkning lärande, och en ledande utmanare för att uppnåArtificiell allmän intelligens (AGI), en futuristisk typ av AI med målet att så småningom uppnå eller överträffa mänsklig nivå intelligens.

Vi behöver fortfarande ta hänsyn till de andra typerna av AI som Google för närvarande är involverad i, till exempel Waymo, en marknadsledande inom bilfordonsteknik, näst efter Tesla och de hemliga AI-systemen som för närvarande används i Googles sökmotor.

Google är för närvarande involverat i så många nivåer av AI att det krävs ett uttömmande papper för att täcka dem alla.

Tesla (NASDAQ: TSLA)

Som tidigare nämnts Tesla utnyttjar stora data från sin fordonspark för att samla in data från sin bilpilot. Ju mer data som samlas in desto mer kan det förbättras med hjälp av djupförstärkningslärande, detta är särskilt viktigt för vad som anses som edge-fall, detta kallas scenarier som inte händer ofta i verkligheten.

Det är till exempel omöjligt att förutsäga och programmera i alla typer av scenarier som kan hända på vägen, till exempel en resväska som rullar in i trafiken eller ett plan som faller från himlen. I det här fallet finns det mycket lite specifika data, och systemet behöver associera data från många olika scenarier. Detta är en annan fördel med att ha en enorm mängd data, även om det kan vara första gången en Tesla i Houston stöter på ett scenario, är det möjligt att en Tesla i Dubai kan ha stött på något liknande.

Tesla är också marknadsledande inom batteriteknik, och inom elektrisk teknik för fordon. Båda dessa är beroende av AI-system för att optimera räckvidden för ett fordon innan en laddning krävs. Tesla är känt för sin frekventa on-air uppdateringar med AI-optimeringar som förbättrar prestandan och räckvidden för fordonsparken med några procentenheter.

Som om detta inte var tillräckligt är Tesla också det utforma sina egna AI-marker, det betyder att det inte längre är beroende av tredjepartschips, och de kan optimera marker för att fungera med sin fullständiga självkörningsprogramvara från grunden.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA)

NVIDIA är företagets bäst positionerade för att dra nytta av den nuvarande ökningen av efterfrågan på GPU-chips (grafikbehandlingsenhet), som de för närvarande ansvarar för 80% av all GPU försäljning.

Medan GPU: er ursprungligen användes för videospel, var de snabbt antagen av AI-industrin specifikt för djupinlärning. Anledningen till att GPU: er är så viktiga är att hastigheten på AI-beräkningar förbättras kraftigt när beräkningar utförs parallellt. När du tränar ett djupt lärande ANN krävs ingångar och detta beror starkt på matrismultiplikationer, där parallellitet är viktigt.

NVIDIA släpper ständigt nya AI-chips som är optimerade för olika användningsfall och krav från AI-forskare. Det är detta ständiga innovationstryck som upprätthåller NVIDIA som en marknadsledare.

Välj en aktiemäklare

Det första steget i din resa bör vara att välja en aktiemäklare. En mäklare som vi rekommenderar är Firstrade.

Investera i artificiell intelligens (AI) - allt du behöver veta Investera i artificiell intelligens (AI) - allt du behöver veta Investera i artificiell intelligens (AI) - allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansgranskning

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

Gratis lager *

* Se webbplats för mer information.

Kampanjer

Ingen

Befordran

Ingen

Sammanfattning

Det är omöjligt att lista alla företag som är involverade i någon form av AI. Det som är viktigt är att förstå de maskininlärningstekniker som är ansvariga för det mesta av den innovation och tillväxt som industrin har sett. Vi har markerat tre marknadsledare, många fler kommer att följa. För att hålla dig uppdaterad om AI bör du hålla dig uppdaterad med AI-nyheter, undvika AI-hype, och förstå att detta område ständigt utvecklas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map