Investera i 3D-trycklager (tillsatstillverkning)

När man granskar investeringsmöjligheter i 3D-utskrift (även känd som additiv tillverkning) vänder sig investerare ofta till 3D-utskriftsföretag som säljer prototypmaskiner för inhemska människors hem, men verkligheten är den verkliga möjligheten för 3D-utskriftsföretag är på den industriella tillverkningssidan. Oavsett om det är 3D-utskrift kroppsvävnad, eller raketer, detta är en bransch som är mogen för tillväxt.

Vi kommer att undersöka vad additiv tillverkning är, hur det skiljer sig från vanlig tillverkning, industrier som kommer att störas, liksom några av marknadsledarna i detta utrymme.

Vad är Additive Manufacturing?

För att beskriva det använder bara additiv tillverkning datordriven design (CAD) eller 3D-objektskannrar för att leda en skrivare att deponera och lägga till material, lager på lager, i exakta geometriska former. Processen med additiv tillverkning lägger därför till material för att skapa ett objekt istället för att subtrahera material. Detta resulterar i betydande minskning av avfallet, är mer miljövänligt och resulterar i en produkt med betydligt mindre vikt. Viktminskningsfördelarna är oerhört viktiga för att minska kostnaderna för sjöfarten, och denna kostnad förstärks inom flygindustrin där raketer lanserar tillverkade nyttolaster i omloppsbana. Ett exempel på denna viktminskning är med Förverkligas ett företag som framgångsrikt har 3D-tryckt Titanium med en 63% viktminskning.

Branscher som ska störas av 3D-utskrift

3D-utskrifter stör flera branscher men var kommer detta att vara mer effektivt än inom hälso- och sjukvården. Vi kan lätt föreställa oss en framtid där precisionsmedicin kan 3D-skriva ut ett piller som är exakt skräddarsydd för någons genom, kön, vikt och andra unika identifierare. En kvinna på 130 pund ska ta ett piller med en annan mängd medicinska ingredienser än en man på 260 pund.

Samma regler kommer att gälla när faktiska kroppsdelar skrivs ut, dessa kan eventuellt skrivas ut med embryoniskt eller genetiskt material som är utformat med ett specifikt genom / individ i åtanke. Denna precision skulle förhindra att man måste använda immunsuppressiva medel, detta är läkemedel eller läkemedel som sänker kroppens förmåga att avvisa ett transplanterat organ men tyvärr leder till att kroppen tappar sin förmåga att bekämpa infektioner. 3D-utskrift hjälper oss att flytta från generaliserad enstorlek som passar all medicin till precisionsgenomriktad medicin.

När det gäller mode kan en person få ansiktet eller fötterna skannade med en mobiltelefon, och de skor eller solglasögon som de väljer kan anpassas efter de personers fötter eller ansikte. En kvinna som handlar efter en klänning kan välja en klänning, göra en kroppssökning för att mäta en exakt passform och få klänningen antingen tillverkad på plats eller levereras för leverans nästa dag.

Bilar och flyg kommer också att påverkas avsevärt. Föreställ dig skillnaden i bränsle- eller elförbrukning när bildelar eller potentiellt hela bilar kan 3D-tryckas vilket resulterar i betydande viktminskningar. Fraktbehållare med halva vikten skulle också minska enorma kostnads- och miljöbesparingar, detsamma med att skjuta raketer i rymden med lätta 3D-tryckta satelliter.

Nedan följer tre företag som är väl positionerade för att ligga i framkant för denna nya framtid inom tillverkning.

Materialisera (NASDAQ: MTLS)

Huvudkontoret är belgiskt med kontor över hela världen, Förverkligas har kombinerat den största gruppen mjukvaruutvecklare i branschen med en av de största anläggningarna för 3D-utskrift i världen. Materialize stör flera industrier, inklusive design av titaninsatser för rymdfarkoster som är 66% lättare än traditionell tillverkning. De har samarbetat med dussintals märken sedan 2013 för att få sina glasögonkollektioner på marknaden.

I Belgien utfördes ett kirurgiskt team som leddes av professor Phillip Blondeel vid universitetssjukhuset i Gent Belgiens första full face-transplantation tack vare patientspecifik planering och 3D-utskrift från Materialize. Om det finns ett företag som stör marknaden och är marknadsledande är det materialiserat.

3D Systems Corp (NASDAQ: DDD)


3D Systems Corp är marknadsledande i många branscher som är beroende av tillsatstillverkning. Ett exempel är hur de är partner i digital tandvård för laboratorier, tanddistributörer och OEM-tillverkare. Dess unika, avancerade tillverkningsteknik garanterar perfekt passform, funktion och estetik för alla tandproteser, oavsett om de är cementerade, avtagbara eller implantatbehållna.

De erbjuder också avancerade 3D-utskriftstjänster för metallimplantat och instrumentering används för ortopediska, ryggmärgs-, kraniomaxillofacial- (CMF), tand- och veterinärapplikationer. Företagen för medicintekniska produkter är beroende av expertis och direktmetallutskrift (DMP) för att vägleda dem från prototyper och testserier till storvolymstillverkning.

När det gäller hårdvara för tillverkning av bilar programvara och tjänster de erbjuder hjälper företag att utveckla lättare delar för att sänka tillverkningskostnaderna, designa och producera innovativa enheter som minskar antalet delar och ger större styrka och effektivitet, och skapar realistiska prototyper som kan ta bort månader från produktutvecklingsprocessen.

Andra industrier de är inblandade i inkluderar flyg, försvar och smycken.

Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys Ltd. är ett av de mest populära hushållsnamnen när det gäller 3D-utskrift, företaget är en amerikansk-israelisk tillverkare av 3D-skrivare och 3D-produktionssystem för kontorsbaserade snabba prototyper och direkta digitala tillverkningslösningar. De har byggt upp ett rykte som en pålitlig 3D-utskriftspartner i branscher inklusive flyg, bil, konsumentprodukter, tandvård, medicin och transport.

Stratasys skiljer sig åt genom att de har blivit en enda lösning för olika branschaktörer. För fordonsindustrin gör de det möjligt för företag att prototypera, testa och tillverka alla slags verktyg, jiggar, fixturer och gatuklar delar med oöverträffad hastighet och effektivitet.

I vården kan vårdpersonal validera enhetens prestanda på patienthärledda 3D-tryckta anatomiska modeller kontra befintliga modeller som djur och kadaver. Baserat på riktig patientavbildning, efterliknar 3D-modeller en mängd olika vävnadsegenskaper i ett enda tryck.

Välja en aktiemäklare

Det första steget i din resa bör vara att välja en aktiemäklare. En mäklare som vi rekommenderar är Firstrade.

Investera i 3D-trycklager (tillsatstillverkning) Investera i 3D-trycklager (tillsatstillverkning) Investera i 3D-trycklager (tillsatstillverkning)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansgranskning

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för aktiemäklare tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och minimikrav, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Avgifter

Nollprovision

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampanjer

Gratis lager *

* Se webbplats för mer information.

Kampanjer

Ingen

Befordran

Ingen

Sammanfattning

Det är fortfarande tidiga dagar för 3D-utskrift, många investerare har avskedat industrin på grund av att den inte är lika välkänd som andra välkända industrier som artificiell intelligens och blockchain. Ändå är det en bransch som helt kommer att störa och förändra hur människor tillverkar produkter. Smarta investerare bör bekanta sig med den här branschen och inse att framtiden kommer att bli väldigt annorlunda än den moderna standardiserade tillverkningsprocessen för monteringslinjer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map