Bitcoin vs Litecoin

Som kryptoinvesterare är det viktigt att förstå skillnaderna mellan Bitcoin och Litecoin. Som världens första kryptovaluta satte Bitcoin takten för vår nuvarande blockchain-revolution, Litecoin visade dock marknaden att du kan bygga på styrkorna med Bitcoin och lägga till lite mer tekniska funktioner utan att minska myntets effektivitet eller övergripande syfte.

Bitcoin

Bitcoin designades och byggdes 2008 och kom ut på marknaden 2009. Bitcoins anonyma skapare, som går under namnet Satoshi Nakamoto, beskriver i foruminlägg hur han lyckades lösa den ökända dubbla utgiftsproblemet som plågade alla tidigare digitala valutor. Problemet med dubbla utgifter var en teknisk begränsning. Det beskrev scenariot som inträffade när du skickade en digital valuta till någon och nästan exakt skickade du samma valuta till en annan part. Den resulterande förseningen skulle göra det omöjligt att stoppa. Satoshi tänkte ut att han kunde lägga till en tidsstämpel i algoritmen Proof-of-Work. Inbäddning av denna tidsstämpel i varje block gör det omöjligt att skicka två transaktioner samtidigt utan avvikelser.

Litecoin

Det dröjde inte länge innan andra utvecklare noterade Satoshis unika tillvägagångssätt. En sådan utvecklare och Google-anställd, Charlie Lee. Han var så inspirerad av konceptet att han bestämde sig för att delta i revolutionen. I stället för att konkurrera med Bitcoin direkt, försökte Lee bli Robin till Bitcoins Batman. Med sina egna ord förklarar han att Litecoin är silver till Bitcoins guld.

Litecoin gick in på marknaden som en öppen källkod på GitHub den 7 oktober 2011. Litecoin var en av de tidigaste hårdgafflarna i Bitcoin Core klient. I Lees version av kryptovaluta förstärktes de tekniska aspekterna. Till exempel bekräftar Bitcoin block av transaktioner var tionde minut. Dessa block är begränsade till 1 MB i data.

Bitcoin vs Litecoin halveringsstatistik

Bitcoin vs Litecoin halveringsstatistik

Litecoin bekräftar ett block var 2,5: e minut. Nätverket är mycket snabbare än Bitcoin med utvecklare som noterar det till 28 transaktioner per sekund. Intressant nog matchar den här snabbare generationen ökningen i totalt utbud jämfört med Bitcoin. Det finns bara 21 000 000 BTC som någonsin kommer att finnas tillgängliga. Det finns totalt 84 000 000 LTC för utgivning.

Konsensusmekanismer – Bitcoin vs Litecoin

Både Bitcoin och Litecoin är beroende av en Proof-of-Work-konsensusmekanism. Bitcoin använder SHA-256-mekanismen. SHA står för Secure Hashing Algorithm. Detta är en matematisk ekvation som gruvarbetare löser. Gruvarbetaren som framgångsrikt svarar på ekvationen belönas med gruvbelöningen och får officiellt lägga till nästa block av transaktioner i blockchain.

Den nuvarande belöningen för gruvarbetare på Bitcoins blockchain är 6,25 BTC. I synnerhet är dessa gruvbelöningar den enda gången som ny BTC kommer ut på marknaden. De är utformade för att inträffa var tionde minut. För att säkerställa den förutsägbara karaktären av Bitcoins monetära utbud justerar SHA-256-ekvationen automatiskt svårigheter. Ju mer hashkraft nätverket har, desto svårare är svaret. För att öka svårigheten kräver ekvationen helt enkelt fler nollor i svaret.

Den ursprungliga Bitcoin-gruvbelöningen var 50 BTC. Dessa belöningar minskar till hälften ungefär vart fjärde år. Den nuvarande Litecoin-gruvbelöningen är 12,5 LTC. Det är planerat att förbli där till någon gång runt augusti 2023. Liksom Bitcoin är Litecoin utformad för att halvera gruvbelöningen ungefär vart fjärde år

Litecoin Scrypt PoW


Litecoin använder också en PoW-algoritm. Till skillnad från Bitcoin är Litecoins konsensusmekanism ett minneshårt, krypteringsbaserat gruv PoW-protokoll. Scrypt byggdes speciellt för att göra det dyrt att utföra storskaliga anpassade hårdvaruattacker. Dessutom innehåller Litecoin en något modifierad GUI. Dessa förändringar gjorde det lite mer komplicerat att skapa och dyrare att producera Litecoin gruvriggar i början av kryptovalutor.

Delade uppdateringar – Bitcoin vs Litecoin

Bitcoin och Litecoin delar många tekniska aspekter. Av den anledningen borde det inte vara en stor överraskning att få veta att de också delar många av sina kärnuppdateringar. Till exempel använder båda mynt Segregated Witness (SegWit). SegWit tillåter nätverket att dela upp transaktioner i två segment. Målet är att ta bort upplåsningssignaturen, även känd som “vittnesdata” från den ursprungliga delen. Denna information läggs sedan till som en separat struktur i slutet av transaktionen.

Bitcoin-prisdiagram via Coinmarketcap

Bitcoin-prisdiagram via Coinmarketcap

Segregated Witness blev först en diskussion efter introduktionen av Bitcoin Improvement Proposal number BIP141. Kort efter, den 21 juli 2017, uppgraderade Bitcoin-gruvarbetare till Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 91. Specifikt gick SegWit aktivt på BTC i block 477,120.

Litecoin lägger till Lightning Network

Litecoin slog BTC till höjden på denna uppgradering. Litecoin gruvarbetare uppdaterades till SegWit-funktioner i maj 2017. Detta skulle inte vara sista gången som Litecoin slog Bitcoin till det tekniska slaget. Litecoin var också det första nätverket som lyckades integrera Lightning Network. Detta andra lager protokoll introducerade användningen av privata betalningskanaler för att minska blockchain trängsel. I synnerhet överförde den första Lightning Network-transaktionen 0.00000001 LTC från Zürich till San Francisco. Överföringen tog mindre än en sekund att slutföra.

Värdeanslutning – Bitcoin vs Litecoin

Under det senaste decenniet har Litecoin och Bitcoin sett en fortsatt frikoppling av värde. Litecoin-användare har visat helt andra handels- och utgiftsvanor jämfört med Bitcoiners. Intressant nog fann en studie att Litecoin ofta kommer att göra det föregå Bitcoins marknadsrörelser. Det måste dock noteras att Bitcoin har visat sig vara en bättre, eller åtminstone mer populär, butik med värde jämfört med Litecoin.

Nätverkstillväxt

Bitcoin och Litecoin har sett att deras marknader expanderar avsevärt. Litecoins mål att vara BTC: s sidekick har gett mycket resultat. Det är vanligt att plattformar som erbjuder Bitcoin-support också erbjuder Litecoin-support. Denna kompatibilitet har hjälpt Litecoin att förbli ett populärt mynt på marknaden, trots framväxten av massor av konkurrens.

Bitcoin vs Litecoin – Vad är bättre?

Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga. Bitcoin tjänar en värdefull roll som den första kryptovaluta i världen. Bara av den anledningen kommer det alltid att ha värde bland samhället. Litecoin tillhandahåller alla de tekniska aspekterna av Bitcoin och livslängden att vara en av de äldsta kryptovalutorna i världen. Precis som silver är det billigare än det främsta alternativet, men det är fortfarande en klok investering. Av dessa skäl har kunniga investerare båda dessa mynt.

Var man kan köpa Bitcoin eller Litecoin

Dessa är två av de mest populära kryptovalutorna i världen. Börsen nedan möjliggör köp av båda dessa digitala tillgångar.

Bitcoin vs Litecoin Bitcoin vs Litecoin Bitcoin vs Litecoin
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map