Ledger Nano S Review – En säker hårdvaruplånbok

Om du till och med är allvarligt seriös om att investera i kryptovalutaklass, måste du närma dig säkerhet ur ett icke-konventionellt perspektiv. Vi behöver inte ägna stor uppmärksamhet åt cybersäkerhet när det gäller traditionella former av finansiella tjänster.

Kryptovalutor är allt annat än traditionella eller konventionella. Det kräver lite mer uppmärksamhet från oss, men de potentiella belöningarna motiverar helt extra insatsen. Tur för oss har dock kryptovalutautrymmet mognat ganska mycket. Du behöver inte längre överväldiga dig själv med teknisk information. Du behöver inte längre ställa in kalla lagringsenheter manuellt. I den här artikeln kommer jag att prata om en av de bästa kryptovalutaplånböckerna – Ledger Nano S, en kryptovalutahårdvaruplånbok som för alltid har förenklat säkerhetsaspekten av kryptovalutainvestering.

Vad jag gillar och ogillar om Ledger Nano S

Vad jag gillar

 • Den mest attraktiva aspekten av Nano S är dess storlek. Det är ungefär lika stort som en USB. Det motsvarar en traditionell plånbok. Du kan lägga den i en nyckelring och ha den med dig om du vill ha några kryptovalutor till hands.
 • Möjligheten att installera olika appar från tredje part som utvecklats speciellt för Ledger-plånboken är en annan aspekt som jag älskar om Nano S. Till exempel är FIDO U2F-appen en tredjepartsapplikation som gör att vi kan förbättra vår plånboks säkerhet ytterligare.
 • Du kan inte hata det faktum att det är kompatibelt med ett antal olika plånbokskunder från tredje part. Dessutom kan du också återställa dina privata nycklar på en annan plånbok, vilket är en särskilt viktig funktion.

Vad jag ogillar

 • Vad jag särskilt ogillar om Nano S är att den bara kan använda fem olika appar åt gången. Om du använder olika plånböcker och tjänster från tredje part är chansen att du kommer att tvingas ta bort och installera om olika appar, vilket är onödigt besvärligt.
 • Plånboken erbjuder fortfarande inte kompatibilitet med mobila operativsystem. Företaget har meddelat framtida stöd för Android OS, men det är fortfarande under utveckling.

Om du är nybörjare i hårdvaruplånböcker i allmänhet, rekommenderar jag att du kolla in det här fantastiska granskning av plånböcker för hårdvara.

Sammanfattning av funktioner

Pris

Bokboken Nano S är det absolut billigaste alternativet som för närvarande finns på marknaden. För närvarande tillgängligt för 79 €, kommer inget annat huvudbok nano alternativ ens nära det när det gäller priser och överkomliga priser.

Enkel användning

Av alla kryptovalutahårdvaruplånböcker sticker Ledger Nano S ut när det gäller enkelhetens erbjudanden, vilket gör den till den överlägset mest användarvänliga enheten på marknaden..

Säkerhetsfunktioner

Den imponerande prislappen och användarvänligheten kostar en kostnad och denna kostnad manifesteras i antalet säkerhetsfunktioner som den erbjuder jämfört med de funktioner som andra hårdvaruplånböcker erbjuder.

Altcoin Support

Även om Ledger Nano S stöder ett brett utbud av altcoins, faller antalet mynt som det stöder inte under sina två andra konkurrenter.

Företaget Bak Ledger Nano S

Ledger nano S är designad och tillverkad av Ledger, ett franskt kryptovalutabaserat företag som är involverat i utvecklingen av säkerhets- och infrastruktursystem inom kryptovaluta- och blockchainarenan.

Företaget uppstod 2014 när åtta säkerhets- och kryptovalutaexperter samlades för att aktualisera sin entreprenörsiver. Under åren har företaget vuxit till över 80 anställda och har en fysisk närvaro i Paris, San Francisco och Vierzon.

Första titt: Ledger Nano S Review


Ledger Nano S är en kryptovalutahårdplånbok som kan anslutas till vilken dator som helst via en USB-port. Plånboken är storleken på en USB-enhet. Den har en inbyggd OLED-skärm som används för att dubbelkontrollera varje transaktion och fysiskt bekräfta transaktioner med hjälp av sidoknapparna.

Trots sin storlek erbjuder den nästan alla de säkerhetsfunktioner som vi har förväntat oss av hårdvaruplånböcker. Det erbjuder U2F-autentisering av varje enskild transaktion med hjälp av sidoknapparna. Dessutom har den ett inbyggt PIN-säkerhetslås. Dessutom stöder den BIP39-fröfunktionen för förenklade säkerhetskopior och enkel återställning.

Enheten körs på ett proprietärt operativsystem som kallas BOLOS-plattformen, som utvecklades speciellt för storbandsplånböckerna. OS tillåter samhället att utveckla open source-applikationer för plånboken utan att faktiskt tinka med enhetens firmware.

Ledger Nano Review: Unboxing

Ledger Nano S kommer i en låda som är förseglad med manipulationssäker tejp. Detta säkerställer att din hårdvaruplånbok inte manipulerades när den skickades från Frankrike. När du har öppnat lådan kommer du att märka att företaget modellerade sin förpackningsstil efter Apple-produkter.

Du kan titta på YouTube-videon för att få en bättre uppfattning om vad jag försöker säga om förpackningen. Enheten är innesluten i ett tryckbeständigt aluminiumhölje, vilket gör enheten ganska hållbar.

Inuti lådan hittar du:

 • Ledger Nano S
 • USB-kabel
 • Instruktionsbok
 • Nyckelring
 • Snodd
 • Återställningskort

Allmänna funktioner och specifikationer

Ledger Nano S var utformad för att ge ett extra lager av säkerhet medan vi interagerar med olika kryptovalutor. Den isolerar våra privata nycklar från datorn den är ansluten med en virtuell form av vakuum. Det betyder att vi kan använda enheten på en dator som är infekterad med skadlig kod och inte utsätta våra privata nycklar för någon form av risk.

Hur fungerar det?

Ledger Nano S är ett chipset som specialiserar sig på ett eget operativsystem utvecklat av Ledger speciellt för deras hårdvaruplånböcker. Huvudprincipen bakom hur plånboken fungerar är att det isolerar helt de privata nycklarna som är lagrade på enheten, även när enheten är ansluten till en dator som är online.

Detta betyder i grunden att oavsett om din dator är infekterad med någon form av skadlig programvara eller ens om en hackare har tillgång till din dator, kommer dina privata nycklar säkert att lagras bakom en brandvägg som är praktiskt taget omöjlig att knäcka.

Med huvudboken Nano S kan vi säkert lagra våra kryptovalutor samtidigt som vi är lättillgängliga, bekväma och tillgängliga när du är på språng.

Säkerhetsfunktioner och integritet

Låt oss undersöka alla säkerhetsfunktioner som Ledger Nano S erbjuder.

Privata nycklar

Privata nycklar är i huvudsak det som avgör ägandet över alla kryptovalutor. Som kryptovalutainvesterare vill vi se till att vi har fullständig kontroll över våra privata nycklar.

Ledger Nano S är i grunden en säker lagringsmekanism för privata nycklar. Detta betyder, som Ledger Nano S-användare kommer du att ha fullständig kontroll över dina privata nycklar och ingen annan, inklusive företaget, kommer att ha tillgång till dina privata nycklar.

FIDO U2F Authenticator

Nano S kör en certifierad U2F-autentiseringsapp som tillåter sina användare att använda den en andra säkerhetsfaktor olika kompatibla tjänster. Detta system med tvåfaktorautentisering gör att vi kan undvika att använda konventionella 2FA-mekanismer som SMS- eller OTP-koder som Authy och Google Authenticator. Därför skapar en mycket säkrare och praktisk form av 2FA-mekanism.

BIP39 Säkerhetskopiering och återställning av utsäde

Återställningsfrasark av Ledger Nano S Wallet

Nano S stöder BIP39 Seed-kod, vilket gör att vi kan generera en frökod som används för att skapa en säkerhetskopia av enheten. Om du någonsin förlorar din enhet kan du helt enkelt återställa din plånbok till en annan storbokshårdplånbok. Du måste ange din 24-ords fröåterställningsfras och din plånbok kommer att återställas helt på en ny enhet.

Pinkod

När du först konfigurerar din nya Nano S-enhet, kräver enheten att du skapar en PIN-kod. Denna PIN-kod fungerar som den första försvarslinjen eftersom den skulle förhindra att en främling helt enkelt kommer åt din plånbok.

Dessutom kan du inte bara gissa PIN-koden heller. Efter tre felaktiga gissningar återställer enheten sig automatiskt och ser till att dina digitala tillgångar inte hamnar i fel händer bara för att hårdvaruplånboken på något sätt befann sig i fel händer.

Stöd för lösenfras

Till en början erbjöd inte Nano S-plånboken stöd för lösenfraser. i alla fall, lösenfrasfunktionen har lagts till efter uppdateringen av firmware 1.2. Lösenfrasstödet tillåter oss att lägga till ytterligare ett säkerhetsskikt i våra digitala tillgångar.

Förutom att ange återställningskod kommer enheten också att behöva en anpassad lösenfras, som bör sparas av plånbokens skapare. Därför, i det osannolika scenariot att någon får tillgång till din 24-ords återhämtningsfras, kommer dina kryptovalutor fortfarande att vara säkra och i din ägo.

Anti-sabotage tätning

Anti-manipulationsförseglingen på en förseglad Ledger Nano S.Anti-manipulationsförseglingen på en förseglad Ledger Nano S.

Som jag nämnde tidigare skickar Ledger sina produkter, inklusive Nano S, med ett manipuleringssäkert tejp runt förpackningen. Detta säkerställer att din hårdvaruplånboksenhet inte har manipulerats på något sätt. Om du märker tecken på att manipulera bandet ska du kontakta Ledger och du bör få en ny plånbok.

Sekretess och säkert element

Ledger Nano S är utformad med en dubbelchiparkitektur med en säkerhetscertifieringsnivå på CC EAL5+. Enhetens firmware garanteras genom kryptografiskt intyg, vilket garanterar absolut integritet för både hårdvaran och plånbokens programvara.

Båda dessa faktorer arbetar tillsammans för att skapa något som kallas det säkra elementet som inte ens företaget kan ändra med retroaktiv verkan. Därför kommer dina privata nycklar att vara avskärmade från både Ledger och andra tredjepartsaktörer. Detta säkerställer att varje plånbok förblir decentraliserad och att du fungerar som din egen bank.

Plattformskompatibilitet

Nu när vi förstår alla säkerhetsfunktioner som Nano S erbjuder och vilken säkerhetsnivå vi kan förvänta oss, ska vi titta på dess kompatibilitet på olika plattformar och tjänster.

Operativsystem

Ledger Nano S är kompatibel med alla tre stora datoroperativsystem. Faktum är att plånboken i sig inte har något att göra med operativsystemet, istället måste du installera plånbokens klientapp med Chrome.

Webbläsare

För att hantera enheten måste du installera dess klientapplikation som kallas Ledger Manager. Du kan antingen ladda ner klienten till din dator eller så kan du välja att använda dess Chrome-webbläsartilläggsapp. Detta innebär att Chrome kommer att vara den primära webbläsaren för alla dina Ledger-relaterade användningar.

Ledger Nano-stödda mynt

Ledger Nano S stöder följande kryptovalutor:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin kontanter
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Krusning
 • Stratis
 • Rusa

Du kan besöka webbplatsen för storbokplånbok för den fullständiga listan över Ledger Nano-stödda mynt och deras respektive kompatibla plånböcker.

Tredjepartsplånböcker

Ledger Nano S har sina egna plånboksklienter för kryptovalutor. Det stöder dock också ett antal andra plånbokskunder från tredje part. Följande plånbokstjänster är kompatibla med Ledger Nano S:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Mycelium
 • BitGo
 • MyEtherWallet

Men en viktig anmärkning, Ledger Nano S kan bara använda fem olika appar åt gången, vilket betyder, Du kan bara installera fem olika appar eller plånböcker på din plånbok. Detta betyder inte att när du tar bort en plånbok kommer du att förlora dina kryptovalutor. Du skulle bara inte kunna dra ut eller interagera med kryptovalutorna förrän du installerar om dess respektive plånboksklient.

Tredjeparts tjänster

På grund av plånbokens klient, Ledger Manager, med öppen källkod kan vi komma åt ett antal olika tjänster från tredje part. Du kan till exempel välja att installera olika appar som ytterligare ökar säkerheten för din plånbok.

SSH / PGP Agent-appen är ett exempel på en app som du kan installera för större kryptering eller Dido U2F-autentiseringssystem för en förbättrad autentiseringsmekanism.

Återhämtning av plånbok från tredje part

Eftersom Nano S stöder BIP39 för utsädesgenerering kan du använda alla andra plånböcker eller hårdvaruplånböcker som stöder BIP39 för att återställa din plånbok. Du bör dock se till att den andra plånboken också använder BIP44 för att generera konto och adresser, eftersom kompatibilitet beror på de underliggande systemen och inte på enheten.

Prisjämförelse och Ledger Nano-alternativ

Som jag nämnde tidigare är Ledger Nano S oöverträffad när det gäller prissättning. Om den totala kostnaden är en viktig faktor i ditt beslut, kommer du definitivt att gilla det måttliga priset Nano S. Följande bild jämför dig de olika prisklasserna du kan välja mellan när du letar efter en hårdvaruplånbok.

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Ledger Blue

229 €

Ledger Blue

Trezor One

89 €

Trezor One

Trezor Model T

149 €

Trezor Model T

KeepKey

$ 129

KeepKey

Som du kan se är Trezor One Nano S: s direkta konkurrent och båda dessa enheter är lika prissatta. Men vi kan inte ignorera det faktum det är verkligen svårt att slå Nano S när det gäller pris. Om du vill ha en bättre förståelse för skillnaderna i priser när det gäller funktioner som dessa enheter erbjuder, kan du också kolla in granskning av Trezor One.

På andra sidan spektrumet har vi hårdvaruplånböcker som lutar mer mot smartphones och surfplattor med pekskärmar i fullfärg och kraftfulla operativsystem. Dessa enheter kostar betydligt mer och är bättre lämpade för att lagras bort snarare än bäras som Nano S eller Trezor One.

Jag rekommenderar starkt att du tittar på min granskning av KeepKey. Det hjälper dig att förstå varför dessa andra enheter kostar dubbelt så mycket.

En snabbinstallations- och initialiseringsguide

Som jag nämnde tidigare måste du ladda ner och installera Ledger Manager med Chrome-webbläsaren. Därefter sker hela initieringsprocessen på hårdvaran. Låt oss gå igenom hela processen steg för steg.

1) Det första du måste göra är att installera Ledger Manager-appen med Chrome-webbläsaren.

2) När du har installerat Ledger Manager-appen ansluter du plånboken till din dator med USB-kabeln som medföljer plånboken.

3) När enheten slås på för första gången kommer den att uppmana dig att konfigurera en PIN-kod för din plånbok. Se till att du kommer ihåg PIN-koden annars, du kan inte använda enheten.

4) När du har konfigurerat PIN-koden kommer enheten att be dig att antingen skapa ett nytt frö eller återställa ett befintligt frö. När du har skapat ett nytt frö, se till att skriva ner det på det fröåterställningskort som medföljer plånboken. Därefter kommer enheten att be dig att bekräfta fyra av de 24 återställningsorden.

5) Efter detta får du meddelandet “Din enhet är nu redo”

6) Slutligen måste du installera specifika appar för att interagera med enheten och de olika kryptovalutorna du tänker lagra i enheten. Till exempel måste du installera en annan app för Bitcoin, Dash, Ethereum, etc..

My Ledger Wallet ClientMy Ledger Wallet Client

När du har slutfört det femte steget ska din enhet vara klar. Du kan fortsätta och skapa en adress och skicka kryptovalutan till din nya Ledger Nano S.

Recensioner och vittnesmål

Låt oss kort gå igenom några av de recensioner och vittnesmål som finns på Amazon.

Kundrecension av Ledger Nano S Ytterligare en kundrecension av Ledger Nano S

En sak som särskilt stod ut för mig när jag gick igenom recensionerna på Amazon var att de flesta av de dåliga recensionerna handlade om tredjepartssäljare och inte om plånboken. De flesta av dessa dåliga recensioner pratade om att förpackningen manipulerades, att den manipuleringsresistenta tätningen togs bort och så vidare.

Bortsett från det hade andra recensioner som inte gav ett perfekt betyg det liknande klagomålet som jag noterade tidigare i artikeln. Det faktum att plånböckerna har en mycket begränsad kapacitet för antalet appar som kan installeras samtidigt påverkar verkligen användarupplevelsen.

Det är en kritik som jag också påpekade tidigare i recensionen, det är samma kritik som du hittar ganska mycket överallt. Utöver det, de flesta användare verkade nöjda med plånboken, särskilt med dess säkerhetsfunktioner.

Några viktiga frågor innan du får Nano S

Fråga: Om jag vill investera i ett stort antal kryptovalutor, skulle Nano S vara ett bra alternativ trots det begränsade antalet plånboksappar det kan installera.

Svar: Detta är en av de största nackdelarna med plånboken. Det hindrar dock inte din förmåga att lagra mer än 5 altcoins samtidigt. Det betyder bara att du ständigt måste ta bort och installera olika plånboksappar för att kunna interagera med alla altcoins på plånboken.

Fråga: Skulle det vara vettigt att få Nano S när Ledger nyligen började erbjuda en nyare modell, Ledger Blue?

Svar: Även om det är sant att Ledger Blue är en av de mest avancerade hårdvaruplånböckerna där ute, vill jag påminna er om att Ledger Blue ligger i ett annat prisintervall och konkurrerar med KeepKey och Model T. Nano S är den mest populära hårdvaruplånboken åtminstone, i termer av den totala försäljningen, kan vi förvänta oss Ledgers fortsatta stöd för plånboken.

Titta på den här videorecensionen

Mina sista tankar

Ledger Nano S har sålt över en miljon gånger, så det är säkert att det är en framgångsrik produkt. För en produkt som erbjuder ekonomisk säkerhet som sitt primära syfte finns det inte mycket utrymme för fel.

Som det billigaste alternativet på marknaden tror jag inte att du kan be om mer. Det gör verkligen vad det är tänkt att göra. Det håller dina digitala tillgångar säkra. Men om du letar efter den bästa användarupplevelsen är Nano S inte förmodligen något för dig. Det påstår sig varken erbjuda bästa möjliga användarupplevelse och inte heller vara den mest avancerade tekniken.

Det är dock extremt lätt att använda. Om du letar efter din första hårdvaruplånbok bara för att bekanta dig med tekniken är Nano S precis vad du letar efter. Om du vill att sekundär hårdvaruplånbok alltid ska vara till hands är Nano S den plånbok du letar efter. Enligt min mening är Ledger Nano S ganska elegant i sin enkelhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map