KeepKey Wallet Review – En kraftfull och mångsidig kryptovalutahårdvaruplånbok

Hårdvaruplånböcker som KeepKey-plånboken erbjuder för närvarande det säkraste sättet att lagra kryptovalutor. När den första hårdvaruplånboken introducerades ansåg nästan alla dem vara en extra fördel. Så är inte längre fallet. Hårdvaruplånböcker är väsentliga om du vill investera i kryptovalutor.

I den här artikeln vill jag ta dig igenom alla aspekter av en av de bästa kryptovalutaplånböckerna – KeepKey-plånbok och förhoppningsvis hjälpa dig att förstå allt du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Om du inte har sett det ännu har jag också skrivit en recension av Trezor, som du också bör gå igenom för att förstå alla dina alternativ korrekt.

Vad jag gillar och ogillar med KeepKey

Vad jag gillar

 • Vi förväntar oss en viss kvalitetsstandard i vår tekniska hårdvara. KeepKey är verkligen utformad som en modern teknisk hårdvara. De flesta andra hårdvaruplånböcker ser ut och känns som ett decennium gammal teknik.
 • Dess firmware med öppen källkod säkerställer att eventuella sårbarheter omedelbart hittas av samhället och patchas omedelbart.
 • Det erbjuder den överlägset bästa användarupplevelsen på grund av sin överlägsna uppbyggnad och design.

Vad jag ogillar

 • Den största tvisten för mig är bristen på plattformsstöd.
 • Oförmågan att återställa min plånbok på en tredje plånbok är också en stor nackdel. Om jag behöver återställa min plånbok vill jag inte vänta på att en ny enhet ska levereras. Jag vill återställa det omedelbart.

Om du är helt ny i världen av kryptovaluta eller bara hårdvaruplånböcker, bör du definitivt kolla in artikel om kryptovalutaplånböcker. Det hjälper dig att komma snabbare på vad en hårdvaruplånbok är och alternativ du kan välja mellan.

Sammanfattning av funktioner

KeepKey plånboksgränssnittKeepKey-klientgränssnitt

Pris

KeepKey är tillgänglig för $ 129. Det kanske inte är den billigaste plånboken, speciellt om den jämförs med Keepkey-alternativ. Det är fortfarande billigare än dess direkta konkurrent, Trezor Model One.

Enkel användning

Att komma igång med KeepKey plånbok är enkelt. Men du måste fortfarande investera lite tid för att förstå alla dess säkerhetsfunktioner ordentligt.

Säkerhetsfunktioner

Så länge du använder alla plånbokens säkerhetsfunktioner är enheten ganska mycket ett ogenomträngligt valv.

Altcoin Support

KeepKey-plånboken stöder ett stort utbud av kryptovalutor, även de du aldrig hört av. Men stödet för altcoins är inte så brett som Trezor.

Företaget bakom KeepKey

KeepKey var lite sen på marknaden för hårdvaruplånbok. Plånboken släppte marknaden i slutet av 2015 efter att Trezor och Ledger redan hade definierat innebörden av hårdvaruplånböcker. KeepKey-plånboken differentierade sig dock genom att erbjuda ett premiumalternativ för kryptovalutainvesterare.

Trots KeepKeys sena inträde på marknaden skapade det snart en plats för sig själv i kryptosfären. I augusti 2017 utbytte det schweiziska kryptovalutan, ShapeShift AG förvärvade tillverkaren av hårdvaruplånböcker. Detta skapade den första API-integrerade maskinvaruplånboken någonsin med inbyggda funktioner för utbyte av kryptovaluta.


Första titt: KeepKey Review

Det här är i princip vad du hittar när du öppnar din nya KeepKey Wallet. Källa: BitcoinWalletGuy

Det här är i princip vad du hittar när du öppnar din nya KeepKey Wallet. Källa: BitcoinWalletGuy

KeepKey är en USB-baserad kryptovalutahårdvaruplånbok. Det gjordes tillgängligt efter att Trezor och Ledger redan fanns tillgängliga men det erbjöd ett premiumalternativ när det gäller en säker hårdvaruplånbok.

Den mest omedelbara skillnaden med KeepKey är dess snygga design. De flesta KeepKey-alternativ erbjuder en minimalistisk utilitaristisk design. KeepKey känns dock och ser ut som en premiumprodukt. Den har en stor pekskärm som du kommer att använda för att bekräfta transaktioner.

Dessutom är KeepKey plånbok också ett icke-depåbörs som tillåter oss kryptovalutainvesterare att byta olika kryptovaluta utan att behöva avslöja våra privata nycklar eller våra medel för olika externa hot.

Även om KeepKey kanske inte stöder så många altcoins som Trezor gör stöder det fortfarande ett stort antal kryptovalutor och altcoins. Såvida du inte är intresserad av de mest obskyra mikrokapslarna, bör du vara helt nöjd med antalet altcoins som kan lagras på KeepKey-plånboken.

KeepKey Review: Unboxing

Inne i KeepKey-rutan hittar du hårdvaruplånboken, en USB-kabel, ett kort för att skriva ner din hemliga återställningsdom och en snabbguide om hur du kommer igång med din nya plånbok. Du bör kolla in videon för att få en uppfattning om vad du kan förvänta dig när du öppnar paketet.

Design

KeepKey är verkligen en vacker enhet. Källa: KeepKey

KeepKey är verkligen en vacker enhet. Källa: KeepKey

KeepKey plånbok är en stor enhet. Till skillnad från sina konkurrenter sticker den verkligen ut. Du kan bekvämt bära Trezor och Ledger i fickan, men detsamma är inte möjligt med KeepKey. Men jag bör också notera att KeepKey inte var designad för sådan användning.

Om du alltid vill ha en hårdvaruplånbok bör du gå med antingen Ledger Nano eller Trezor One. KeepKey å andra sidan, designades inte för bärbarhet utan för användarupplevelse och säkerhet. Eftersom du kan handla direkt från enheten vill du förmodligen använda enheten för att lagra stora mängder kryptovalutor.

Om du tittar på det rent ur estetisk synvinkel, råder det absolut ingen tvekan om att det är en underbar hårdvara.

Allmänna funktioner och specifikationer

KeepKey hårdvaruplånbok låter dig lagra dina privata nycklar i en offline och säker miljö. Det skyddar dig mot både virtuell och fysisk stöld. Du kan till och med använda den på en dator som är infekterad med skadlig programvara utan någon verklig risk att förlora åtkomst till dina privata nycklar eller dina digitala tillgångar.

Hur fungerar det?

KeepKey-plånboken är i grunden en hamn i Trezor, vilket innebär att den i princip gör allt som Trezor gör när det gäller säkerhet. Som du redan vet håller det våra privata nycklar bakom en brandvägg, vilket gör att vi kan ansluta enheten till en dator som är online utan någon risk alls..

KeepKey har ett PIN-kodverifieringssystem som fungerar som ett skydd mot obehöriga transaktioner. Dessutom är den virtuella knappsatsen också slumpmässig, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att använda tangenttryckningsprogramvara för att stjäla PIN-koden.

När vi först konfigurerade enheten kräver det att vi genererar en frökod som används för att säkerhetskopiera hela enheten. Standardutsättningskoden är 12 ord, men enheten stöder också 18 och 24 utsädslängder.

Specifikationer

Visa

Pekskärm i fullfärg

Skärm

256 x 64 3,21 ”OLED

Processor

ARM® Cortex ™ – M3

Användarvänlig
Mynt och poletter

Säkerhetsfunktioner

STIFT

Via KeepKey-enhet

Lösenfras

Delvis via KeepKey-enhet och dator

Enhetsåterställning

Via KeepKey-enhet

Extra egenskaper

Lösenordshanteraren
U2F-autentisering
Kryptering via GPG
SSH
På enhetskryptering
Micro SD-kortstöd

Premium-support
Inbyggt gränssnitt
BIP32-stöd

Säkerhetsfunktioner och sekretess

KeepKey hårdvaruplånbok är skapad med den enda avsikten att ge absolut säkerhet och skydd mot både fysisk och cyberstöld. Du kan söka efter internet efter att plånboken inte skyddar mot hackare och du hittar inte en enda instans där plånboken misslyckades.

Låt oss gå igenom några av säkerhets- och sekretessfunktionerna som KeepKey-plånboken erbjuder:

Pinkod

Lägg märke till hur siffrorna är randomiserade? Även de små sakerna spelar roll när det gäller säkerhet. Källa: CoinBuzz

PIN-koden är en viktig funktion i plånboken. När du har ställt in frökoden måste du ställa in en PIN-kod. Denna PIN-kod genereras delvis på en dator och enheten i en tvåstegsprocess.

Du kommer att använda den här PIN-koden för nästan alla dina interaktioner med plånboken. Varje enskild transaktion kräver att du anger PIN-koden för att verifiera varje enskild transaktion. Om du glömmer PIN-koden måste du återställa enheten och använd återställningsfrön för att återställa dina privata nycklar.

Dessutom begränsar KeepKey antalet felaktiga PIN-poster. Mellan varje felaktigt försök tvingar enheten en nedkylningsperiod för att förhindra att olika kombinationer försöker tvingas in i enheten.

Lösenfras

Att lägga till en lösenfras är en tilläggsfunktion som du kan aktivera för ökad säkerhet. Vad detta gör är att det lägger till ytterligare ett säkerhetslager i din återställningskod. Du kan till och med lägga till flera lösenfraser för att göra det ännu svårare för människor att komma åt dina privata nycklar.

Så i det osannolika fallet att någon lyckas få tag på din återhämtningskod, skulle de också behöva veta lösenfrasen för att hämta dina privata nycklar.

Recovery Mening

EA KeepKey plånbok som visar 12-ords återhämtningsmening. Källa: BraveNewCoin

Det första du kommer att göra när du startar din enhet är att ställa in en återställningsmening. Detta gör att vi kan säkerhetskopiera enheten helt. Så om du tappar enheten eller om du bryter den, du kan helt enkelt återställa enhetens innehåll på en annan KeepKey-plånbok. Detta säkerställer att du aldrig av misstag låses ut ur valvet.

Återställningsmeningen är som standard tolv ord lång. Om du väljer kan du dock välja att öka kodens längd till maximalt 24 ord. Dessutom genereras återställningskoden med både enheten och datorn den är ansluten till.

Om du behöver återställa din plånbok måste du använda KeepKeys Chrome-tilläggsapp. Det skulle vara samma app som du använde för att ställa in din plånbok, vilket innebär att du borde vara bekant med klientgränssnittet.

2-faktor autentisering

På dual-factor autentiseringssidan saknar KeepKey en viktig funktion, en funktion som du hittar på både Trezor och Ledger-plånböckerna. Medan KeepKey har 2FA-autentisering i form av PIN-kod har den inte den universella 2-faktor-autentiseringen (U2F), där du måste verifiera varje transaktion fysiskt efter att du har angett PIN-koden.

På ytan verkar det som om KeepKey saknar en viktig säkerhetsfunktion, men det finns en anledning till det. Trezor och Ledger plånböcker är verkligen små enheter. Du kan till och med lägga dem i en nyckelring och hålla den på dig hela tiden. Det är därför det är vettigt att du måste fysisk autentisera varje transaktion med den fysiska knappen på plånboken.

KeepKey, å andra sidan, är ingenstans så liten eller bärbar. Plånboken var inte utformad för att bäras runt i en nyckelring. Det fungerar mer som ett säkert bankvalv. Du ska inte lagra små mängder kryptovalutor i den och ta den med dig som en traditionell plånbok. Det är därför KeepKey inte inkluderar U2F-funktionen.

Modifierbar firmware och firmwareverifiering

KeepKey är den enda hårdvaruplånboken som fungerar på en öppen källkods firmware. Det betyder att du kan fästa med firmware och göra ändringar som du tycker passar. Resonemanget bakom detta är att detta säkerställer att det blir fler ögon som granskar firmware och det hjälper till att utveckla ett mer robust säkerhetssystem.

Men detta öppnar också upp möjligheten att du får en plånbok som har en modifierad firmware, modifierad specifikt för att stjäla privata nycklar till exempel. Men om en enhet innehåller anpassad firmware varnar enheten ständigt användaren om den anpassade firmware. I så fall bör du kontakta kundsupport omedelbart..

Sabotagebeständig förpackning

Enheten är byggd så att den inte kan öppnas och tätas igen. Om någon lyckas fysiskt öppna upp enheten och sätta ihop den igen kommer du tydligt att märka att enheten öppnades och limmades ihop igen.

Integritet

En av de viktigaste egenskaperna för kryptovalutor är förmågan att utföra anonyma transaktioner. Även om kryptovalutor inte är helt anonyma, erbjuder de fortfarande en hög grad av konfidentialitet. Detta är en av de viktigaste funktionerna som har resulterat i antagandet av kryptovalutor.

Det är därför som varje produkt eller tjänst som arbetar inom kryptosfären måste följa de strängaste standarderna för kundsekretess. Det är därför som företaget inte spårar några av sina enheter. Faktum är att de inte ens har möjlighet att spåra och samla information på dess enheter och dess användare.

Plattformskompatibilitet

Kompatibilitet är en viktig aspekt av en hårdvaruplånbok. Hårdvaruplånboken du väljer ska vara kompatibel med de operativsystem och programvara du redan använder. Ännu viktigare, det bör stödja alla kryptovalutor du har eller tänker förvärva.

Så låt oss titta på hur det går med KeepKey när det gäller plattformskompatibilitet:

KeepKey-mynt som stöds

Följande kryptovalutor kan lagras på en KeepKey-plånbok.

 • checkBitcoin
 • checkBitcoin Cash
 • checkLitecoin
 • checkDash
 • checkEthereum
 • checkAragon
 • checkAugur
 • checkStorj
 • checkBasic Attention Token
 • checkCivic Districtox
 • checkFunFair
 • checkGolem
 • checkGnosis
 • checkOmiseGo
 • checkSALT
 • checkBancor
 • checkICONOMI
 • checkiExec
 • kolla statusen

Den stöder också alla ERC-20-token. För en komplett lista över mynt som stöds av KeepKey kan du göra det besök KeepKeys officiella webbplats.

Operativsystem

KeepKey har designats och testats för att fungera perfekt med alla tre av de största operativsystemen. Oavsett om du är Mac-användare, Linux-användare eller Windows-användare, borde du inte ha några problem med att köra enheten på det operativsystem du föredrar.

Webbläsare

När det gäller webbläsare har du inget riktigt val. KeepKey har främst utformats för att fungera i Chrome-webbläsaren. Företaget insisterar på att KeepKey-användare uteslutande använder Chrome-webbläsaren. Bortsett från det fungerar Chrome-appen perfekt i alla operativsystem.

Tredjepartsplånböcker

Tyvärr saknar KeepKey allvarligt när det gäller support från tredje part. När du skriver den här artikeln är KeepKey bara kompatibel med Electrum-plånboken och det kräver lite att tippa med enheten. Du måste till exempel ladda ner och installera den senaste Python-klienten.

Hela processen verkar överflödig med tanke på att de flesta andra hårdvaruplånböcker är kompatibla med flera olika plånböcker från tredje part. Om du är intresserad av att lära dig att integrera Electrum med din KeepKey-enhet, kan du överväga att besöka KeepKey supportdisk.

Återhämtning av plånbok från tredje part

I det olyckliga fallet att du befinner dig i behov av att återställa din plånbok, måste du ha en KeepKey-plånbok. Till skillnad från Trezor, som gör att vi kan återställa vår plånbok även utan en Trezor-enhet, erbjuder KeepKey inte ett sådant alternativ. Så om du tappar eller går sönder din plånbok måste du köpa en annan KeepKey-plånbok innan du kan återställa din tidigare plånbok.

KeepKey-alternativ och prisjämförelse

Nu har vi diskuterat vad KeepKey är och vad det exakt erbjuder, låt oss gå vidare mot hur mycket det kostar. Det är viktigt att vi tittar på KeepKey-alternativ tillsammans med KeepKey. Priserna är relativa i den meningen att kostnaden i termer av vad vi får och vad våra alternativ finns i och runt ett prisklass.

Nedan hittar du priser på olika plånböcker för hårdvara samt var du kan köpa dem:

KeepKey $ 129
Trezor One 89 € Trezor One
Trezor Model T 149 € Trezor Model T
Ledger Nano S 79 € Ledger Nano S

Som du kan se ovan är KeepKey ganska blygsamt prissatt. Ja, det kan vara dyrare än Trezor One och Ledger Nano S, men de är inte dess direkta konkurrenter. Trezor Model T är ett direkt alternativ till KeepKey.

Båda dessa enheter har en full pekskärm och innehåller avsevärd processorkraft, vilket gör dem till specialdatorer. KeepKey är fortfarande betydligt billigare än Trezor Model T. I själva verket är det mycket närmare den enklare Trezor-plånboken än dess direkta konkurrent Trezor Model T.

Vi kan dock inte ignorera det faktum att Trezor Model T erbjuder mycket fler funktioner när det gäller kompatibilitet med kryptovalutor, plånböcker från tredje part, tjänster från tredje part, etc. Om du vill jämföra de två plånböckerna direkt, föreslår jag att du gå igenom Trezor-plånbokgranskningen.

Hur du ställer in din nya KeepKey-plånbok

Så snart du ansluter enheten till din dator kommer du till deras “Komma igång”-Sidan.

1) Det första du måste göra är att ladda ner klientappen med fliken Chrome-tillägg.

Ladda ner den officiella KeepKey-klienten till din Chrome

2) När du har installerat KeepKey-plånboksklienten måste du troligtvis uppdatera din plånboks firmware.

3) När du har uppdaterat plånbokens inbyggda programvara tar enheten dig genom vart och ett av stegen som är involverade i initialiseringsprocessen.

4) Först och främst måste du ställa in din nya PIN-kod med det krypterade nummermönstret på din enhet.

Välj din PIN-kod

5) När du har ställt in PIN-koden genererar enheten återställningsfröet. Det här är den enda gången enheten visar återställningsfröet. Se till att spela in det noggrant med hjälp av det frökort som medföljer enheten.

KeepKey återhämtningsdom

6) När du har spelat in din återställningsdom är din KeepKey-plånbok redo att ta emot sin första transaktion.

Granskning och vittnesmål

Nedan hittar du de bästa positiva och kritiska recensionerna av KeepKey på Amazon.

KeepKey Amazon Review KeepKey Amazon Review

Även om du borde läsa så många vittnesmål och kundrecensioner som möjligt, trodde jag ändå att jag borde inkludera åtminstone de bästa positiva och kritiska recensionerna på Amazon.

Som du kan se från recensionerna talar den positiva kommentaren om priset, användarupplevelsen, designen och byggnaden på enheten. Den kritiska granskningen pekar på några av de punkter som vi täckte i artikeln. Till exempel saknar plånboken några av de grundläggande funktionerna och korskompatibiliteten som borde ha åtgärdats nu.

Några viktiga frågor innan du får KeepKey

Fråga: Vad händer om jag vill använda den plånbok-app som jag gillar istället för KeepKey-plånboksklienten?

Svar: Tyvärr är KeepKey just nu kompatibel med Electrum Wallet. Om Electrum plånbok är ditt favoritval, har du tur. Annars måste du vänja dig vid den nya plånboksklienten.

Fråga: Hur viktigt är det att kunna återställa en plånbok på en tredje plånboksklient?

Svar: Ärligt talat spelar det ingen roll i den meningen att dina kryptovalutor är säkra. Men på den känslomässiga sidan förstår jag behovet av att omedelbart återställa plånboken. Tänk dig att sitta och vänta på att din nya plånbok ska levereras så att du kan återställa din plånbok på en ny enhet.

Fråga: Hur viktigt kan integrationen av integrerad utbytesfunktion på en hårdvaruplånbok vara?

Svar: Det beror på storleken på din användning. Om du är en investerare eller näringsidkare som ständigt letar efter bättre avkastning genom att växla mellan olika altcoins, så är det definitivt viktigt. Det kan till och med vara den avgörande faktorn för dig. Men om du bara håller på dina kryptovalutor för långsiktiga vinster, borde det inte betyda mycket.

Mina sista tankar

Om du läser min recension om Trezor, borde du veta att jag är starkt partisk mot Trezor-plånboken. Men jag vill också nämna att jag försöker mitt bästa för att vara objektiv för dessa recensioner och jag gör mitt bästa för att tydligt ange var mina fördomar påverkar min åsikt.

Med det i åtanke kan jag säga med tillförsikt att trots några brister i KeepKey erbjuder det fortfarande många saker som andra plånböcker inte gör. Om du till exempel vill handla mellan olika kryptovalutor är KeepKey det perfekta valet för dig. Det gör att du kan undvika risken att hålla dina pengar på en börs medan du fortfarande har möjlighet att komma åt marknaderna direkt från din hårdvaruplånbok.

Vi kan dock inte heller ignorera KeepKeys brister. Jag tycker att det är helt löjligt att KeepKey fortfarande inte är kompatibel med plånböcker och tjänster från tredje part. Som med alla val finns det möjlighetskostnader. Förhoppningsvis kommer denna recension att ha informerat dig tillräckligt för att fatta ett tankeväckande beslut baserat på din personliga situation och dina behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map