Hur man skapar en Bitcoin Paper Wallet

Vi har redan pratat om bitcoin-pappersplånböcker i ganska detalj. Så vid denna tidpunkt bör du veta vad bitcoinpappersplånböcker är och hur de fungerar. Men om du undrar hur du faktiskt skapar dessa pappersplånböcker, leta inte längre. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de detaljerade detaljerna i hur du ställer in en bitcoinplånbok och dess pappersalternativ.

Hur man skapar en Bitcoin Paper Wallet

Eftersom den här artikeln är en handledning för att skapa bitcoinplånböcker, det vore lämpligt att gå igenom hela processen steg för steg och tydligt förklara varje steg. Låt oss komma till det.

1. Bitcoin Paper Wallet Generator

Det finns ett antal olika bitcoin pappersplånboksgeneratorer du kan välja mellan. För denna handledning kommer vi att använda en populär pappersplånbokgenerator, BitAddress.

skapa bitcoin plånbok

Bitaddress-hemsida

Det finns andra alternativ för plånboksgeneratorer och du kan utforska några av dem, men för denna handledning bör vi hålla oss till en generator för enkelhets skull.

2. Skapa en Bitcoin-adress

För att skapa din privata nyckel och offentliga adresser behöver du bara göra det flytta bara musen tills procenten på toppen av generatorn blir 100%.

generera bitcoin-adress

Skapa en bitcoin-adress

Lägg märke till skillnaden mellan de två bilderna. Procentsiffrorna på generatorns överdel har vänt från 1% till 99%. När den når 100% har du din bitcoin-adress.


Bitcoin pappersplånbokEn nyligen genererad Bitcoin pappersplånbok

3. En nyligen genererad pappersplånbok

Nu kan du antingen skriva ut bitcoinplånboken som den är eller så kan du välja att spendera lite tid och anpassa den lite för att göra det ännu bättre. Därefter vill du klicka på fliken “Paper Wallet” bredvid fliken “Single Wallet”.

Väl inne i fliken pappersplånbok har du ett antal val till ditt förfogande. Du kan välja att dölja konstverket men ännu viktigare måste du välj det antal adresser du vill generera hur många adresser du vill skriva ut per sida.

skriva ut din pappersplånbok

En pappersplånbok redo att skrivas ut

4. Skapa och skriv ut din pappersplånbok

När du har anpassat pappersplånboken, fortsätt och tryck på ikonen “Skapa”. När du har skapat en pappersplånbok är allt som återstår att skriva ut din pappersplånbok.

5. Finansiera din pappersplånbok

När du har skrivit ut din pappersplånbok kommer du självklart måste finansiera plånboken annars är plånboken värt mer än papperet den är tryckt på. Du kan skicka pengar till din pappersplånbok med den offentliga adress som är tryckt på plånboken. Det fungerar precis som alla andra bitcoin-transaktioner.

6. Kontrollera Bitcoin Paper Wallet Balance

När du har finansierat din pappersplånbok, det sista du bör göra är att kontrollera ditt plånbok i bitcoinpapper. Det är alltid viktigt att bekräfta varje transaktion som en försiktighetsåtgärd om inget annat.

För att kontrollera ditt saldo, du kan enkelt gå vidare till blockchain.info eller blockexplorer. Att bekräfta din transaktion med dessa tjänster är lika enkelt som att ange din bitcoin-adress.

För- och nackdelar med pappersplånböcker

Fördelar:

 • Pappersplånboken är offline.
 • Bäraren styr de privata nycklarna
 • Extremt billigt att göra.
 • Bekväm att förvara.

Nackdelar:

 • Papper är inte det mest pålitliga sättet att lagra digitala pengar.
 • Om du går förlorad eller blir stulen finns det inget sätt att hämta bitcoins.
 • Känsligt för skador.

Altcoin pappersplånböcker

Som du kanske har lärt dig av handledningen är det allt annat än svårt att skapa en plånbok med bitcoinpapper. Men hur är det med altcoin-plånböcker? Väl, de flesta av de populära altcoinsna har sina egna pappersplånboksgeneratorer. Så om du vill ha en eterisk pappersplånbok eller en litecoin-plånbok kan du enkelt hitta en adressgenerator online.

Men om du är intresserad av några av de mindre använda kryptovalutorna måste du förmodligen lära dig att manuellt skapa en pappersplånbok. Att skapa en pappersplånbok manuellt är i huvudsak exportera dina privata nycklar och skriva ut dem på ett papper.

Läsa: Bästa Altcoin-plånböcker: 11 plånböcker för att säkert lagra dina Altcoins

Manuellt skapa en pappersplånbok

Låt oss ta en titt på hur vi manuellt skulle kunna skapa en eterisk pappersplånbok:

 1. Först måste du kopiera din plånbokadress.
 2. För det andra vill du ha din privata nyckel.
 3. När du väl har din privata nyckel och offentliga adresser kan du antingen skriva ut den som den är eller först generera QR-koder, vilket rekommenderas för enkel användning.
 4. När du har skrivit ut QR-koder har du i huvudsak skapat en pappersplånbok.

Slutligen vill du radera din plånbokinformation från din dator. Eftersom du ska ta bort en plånbok vill du först se till att det inte finns några pengar i din plånbok.

Ta bort ditt pappersplånbok onlineavtryck

För att radera din plånboksinformation, öppna filutforskaren:

 1. C: \
 2. C: \ Användare \
 3. C: \ Användare \ [Användarnamn] \
 4. C: \ Användare \ [Användarnamn] \ AppData \
 5. C: \ Användare \ [Användarnamn] \ AppData \ Roaming \ [Namn på plånbokens app] \

När du har hittat plånboken i datorns katalog, fortsätt och ta bort filen wallet.dat.

Fysiskt alternativ till pappersplånböcker

Innan du avslutar artikeln är det viktigt att vi diskuterar andra sätt att fysiskt lagra bitcoins. Även om pappersplånböcker kan vara extremt användbara är de inte det mest idealiska sättet att lagra stora mängder bitcoin. Det enda sättet du någonsin bör lagra stora mängder bitcoin är att använda en hårdvaruplånbok.

Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånbok erbjuder den säkraste metoden du kan använda för att lagra dina bitcoins. Dessa plånböcker har ett antal inbyggda säkerhetsfunktioner som praktiskt taget gör dem ogenomträngliga. Om du lagrar dina bitcoins i en hårdvaruplånbok och använder alla dess säkerhetsfunktioner kan du aldrig förlora dina bitcoins.

Till exempel, om din hårdvaruplånbok är stulen, skulle brottslingarna inte kunna komma åt dina bitcoins utan din tillåtelse. Men ännu viktigare, du kan helt enkelt hämta bitcoins utan att ha fysisk åtkomst till din plånbok. På samma sätt, om din hårdvaruplånbok skadas, kan du helt enkelt hämta dina bitcoins till en annan hårdvaruplånbok.

Bästa hårdvaruplånböcker

[go_pricing id = ”hdwwallet”]

1. Ledger Nano

Ledger Nano anses vara en av de säkraste hårdvaruplånböckerna för kryptovalutor. Förutom bitcoins stöder det också eter och några andra kryptovalutor.

hårdvaruplånbok

2. Trezor

Trezor är en hårdvaruplånbok och fungerar också som en offline transaktions signeringsenhet. Det erbjuder ett brett utbud av säkerhetsfunktioner, vilket gör den till en av de bästa hårdvaruplånböckerna.

hårdvaruplånbok

3. KeepKey

KeepKey skiljer sig något från resten av hårdvaruplånböckerna. Det fungerar också som en slumpmässig stiftgenerator, vilket krävs för att komma åt hårdvaruplånboken. KeepKey ser till att även om din plånbok blir stulen kommer dess innehåll att förbli säkert tills du kan hämta dem till en annan enhet

hårdvaruplånbok

Slutsats

Vi hoppas att du, efter att ha läst den här artikeln, känner till några av fördelarna och nackdelarna med att använda pappersplånböcker. Men ännu viktigare, du skulle kunna skapa pappersplånböcker när du befinner dig i behov av en bitcoin-plånbok.

Vi tog oss också friheten att påminna dig om vikten av säkerhet och hur hårdvaruplånböcker erbjuder det säkraste mediet för lagring av dina bitcoins. Om du tyckte att den här artikeln var informativ och underhållande, varför inte överväga att kolla in några av de andra som informativa artiklar om bitcoinanvändning och ökningen av digitala pengar.

Läsa: Här är 9 bästa Bitcoin-plånböcker vi känner och litar på

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map